I will survive..

Datum: 2008-12-29 Tid: 20:36:05
Jag överlevde julen! Allt gick bra, allt var roligt!
Lillejul hemma hos manne var riktigt roligt, med spel, god mat och pikande julklappar. Julafton tillbringades tillsammans med min älskade familj!
Juldagskväll hade vi först förfest här hemma och sedan bar det av till Black on Black 2008 i Siretorps bygdegård. Årets fest?
Annandagen vaknar vi och är döda. Sen körde vi hem till Lörbyskog för middag med min familj. Mys!

Just nu skriver jag det sista på uppsatsen och H har en vän hos sig... Vi kanske ska kolla på lite film, ta det lugnt, njuta av livet och att stressen, den underbara julstressen inte finns längre!!

På onsdag är det nyårsafton... Då blir det bröllop!
Ha det bra!

Julen; den stressigaste tiden på året...?

Datum: 2008-12-21 Tid: 22:20:51
Ja, för hur mycket finns det inte att göra? Hittills har vi fått en del gjort, men inte allt, inte jag i alla fall..
Vi har sprungit i pappas skog och huggt gran, klätt granen, köpt julklappar, slagit in de flesta julklapparna, tvättat, städat lite, diskat lite, handlat lite.
Dagarna springer iväg och på onsdag är det redan julafton. Jag har ont i huvudet, är trött och känner mig riktigt utsliten i hjärnan.
Så nu ska jag göra en kopp te, sen ska jag fylla på nötskålen och hämta upp den sista tvätten och ställa in disken och.... ingen rast och ingen ro.

Ikväll har jag varit med kyrkokören i Mjällby och sjungt julkonsert. Jag måste säga att vi var riktigt duktiga. Alla sånger gick bättre än väntat, med så mycket problem som fanns under genrepet.. Men jag är nöjd. Efteråt var det julbord tillsammans med "alla som får kyrkan att gå runt". Riktigt trevligt...

Nej, jag behöver en kram så nu ska jag gå och fjäska för H!

God natt!

Jag och mina tankar...

Datum: 2008-12-16 Tid: 03:29:09
Jag är inte skapt för att vara ensam. Så här sitter jag nu, klockan halv fyra på natten. Ska vara uppe och vaken imorgon klockan åtta. Jag kan inte somna, för här hörs bara mina andetag. Sängen är tom, hård och kall. Hela lägenheten är tom, hård och kall. Ingen hand att ta tag i en liten stund, eller en nacke att pussa på.. Ingen famn att krypa in och bli alldeles snurrig av kärlek av... Åh vad jag saknar dig!
Meningen är att försöka göra allting klart här imorgon eftermiddag, så jag åker tillbaka till Sölvesborg igen imorgonkväll. Då sparar jag tid till att bara vakna och skriva på onsdag, istället för 2-3 timmars resa.
En natt till utan normal sömn känns ju inte lockande. Dessutom är jag supersugen på stuvade makaroner och mina egna köttbullar! Och jag är supersugen på en lång, varm kram! Det bästa med att vara ifrån varandra är att det är så härligt när man väl träffas igen... Men jag vill träffas nu, nu räcker det med ifrån-varandra-tid!

På fredag eftermiddag ska jag ta ledigt från skrivning och åka med syster in till Kristianstad och handla de sista julklapparna. Lillebrors, mammas, pappas och elins. Något mer till lille-julafton hemma hos M kanske? Det har tillkommit folk i vår skara. Vi är numera 11 stycken. Det är ett rejält uppsving med tanke på att när traditionen startade (jag var inte med då) så var dom 6 stycken. Året då jag hoppade på karusellen var vi 8 stycken. Och nu 11. Det har både tillkommit och bortfallit personer. Men vi blir ett mysigt gäng och jag ser fram emot det! (Vi blir till och med TRE tjejer!)

Nu ska jag krypa ner i bädden med en bok och se om ögonlocken mot sin vilja faller ihop tillslut... Hela tankeverksamheten riktas hela mot "varför är det en vägg där H ska ligga?"

Ett dystert, men välmenat Godnatt!

Natt skall ej förbliva...

Datum: 2008-12-15 Tid: 15:01:10
Jag har en julsång i mitt huvud som ekar.. Vi sjunger den i kyrkokören som jag är med i och den är så vacker!
Jag längtar efter att slå in mina julklappar, lacka dem och lägga dem i en fin hög.. Jag längtar efter att klä granen tillsammans med H och få det riktigt juligt här inne också. Just nu är det mest köket som fått en riktigt jul-chock.

Igår lussade jag för H helt själv, med särk och krans och fika! Sjöng gjorde jag också!

Ikväll åker jag till Växjö för imorgon ska jag ha seminarie och samla grejer till min litteraturstudie. För nu kan jag ha vinklat upp det riktigt bra!
Så det blir ett par nätter utan H nu, usch, vedervärdigt! Men jag ska passa på att bjuda in lite vänner till glöggkväll i Växjö!
Nej, nu ska jag njuta lite av mitt kaffe, innan jag börjar packa ihop mina tillhörigheter! Vi hörs i Växjö!

Ha en härlig eftermiddag!

Jul, jul, strålande jul...

Datum: 2008-12-14 Tid: 14:57:23
Igår var det Lucia-dagen! Jag och min bästa vän M bakade lussekatter hela eftermiddagen innan vi framåt kvällningen tog på oss varsin särk och packade fikakorgen för att åka runt och lussa för de vi trodde skulle uppskatta det.
Det blev som vi tänkt oss, glada och överraskade ansikten värmde våra hjärtan.
Idag har H och jag ätit en mys-frukost och städat till lite här, så nu får vi se vad dagen har att erbjuda oss!

Men nu kom H, ägaren av denna datorn och ville ha den! Så nu går jag och gör något annat... Titta på våra fina amaryllis som börjat slå ut i fönstret? Mys!

Ha en härlig eftermiddag!

Idag har jag blivit klar...

Datum: 2008-12-12 Tid: 00:58:06
Examinationsuppgiften är klar! Så skönt!
Imorgon ska vi bara sova ut, min lille sjukling och jag... Sedan blir det väl åter till allt pyssel jag håller på med hela tiden. Kanske lite julbak? Vi ska ju ha egna lussekatter också!
Idag inhandlade jag H's julklapp! Jag har gått länge och sugit på den karamellen, men nu bestämde jag mig, för jag gillar den. H själv var också ute på julklappsraid idag och kom hem med ett jättestort leende, (tror ni som jag att han fyndat?)... Han hade även med sig hem tre svarta ljus med silversnöflingor på. Jättefina! Så nu har vi svarta vintriga ljus på det vita fatet. Mys! Plus att han hade handlat en rejäl påfyllnad till nötskålen, så nu kanske vi står oss till jul?
Snart blir det lite mys med te och digestive, för båda är lite småkrassliga i halsen. Plus att vi toppat kvällen nyss med varsin whisky. Mumma kardemumma!
Imorgon blir det H's currykorv och ris, vilket jag redan nu sitter och suktar efter... Idag vart det tråkig hämtmat..

Imorgon är det Lucia-tåg i Sölvesborgs kyrka med Furulundsskolans musikelever! Så Emma och jag (båda gamla musikelever och nu sjuksköterskestudenter) ska dit och uppleva den fantastiska stämning som alltid råder där varje år. Min söta lillasyster är ju också med, så det ska bli riktigt kul.
Enda nackdelen är att det börjar sju och Emma och jag ska gå dit redan vid fem och få träsmak i rumpan för att få bra platser. Vi ska även paxa plats åt min älskade H för han vill också se!!
Nu blir det fikamys!
Godnatt!

Dagens lista stulen från Jennooy!

Datum: 2008-12-11 Tid: 15:28:52
Dagens humör: Glad men stressad
Dagens borde: Skriva examinationsuppgift
Dagens frisyr: Platt mittbena
Dagens klädsel: Jeans, topp och kofta
Dagens planer: Åka upp till Växjö?
Dagens materiella vill ha: Glödlampa till fönsterstjärnan
Dagens längtan: H kom hem!
Dagens fundering: Hur gömmer jag H's julklapp?
Dagens beroende: Kaffe
Dagens tråkigaste: Examinationsuppgiften
Dagens person: Jag själv. It's alla about ME
Dagens irritation: Min lärare BOP.
Dagens bekännelse: Jag är lat.
Dagens bild:

Dagens låt: Pink - Glitter in the air

En dag i Kristianstad..

Datum: 2008-12-10 Tid: 18:18:19
Igår, när H kom tillbaka från träningen, körde vi ut som planerat och tog med oss hem två amaryllis och en julstjärna.. Sedan körde vi till H's syster och fikade med varsin latte, bullar och pepparkakor som hon hade bakat. Mysigt!
Igår blev det stuvade makaroner (muskot är min nya favoritkrydda) och äcklig stekt falukorv. Idag blir det.. Ingenting..
Vi har spenderat hela dagen i Kristianstad. Först på varsitt håll ute på högskolan, där jag skulle försöka skriva min examinationsuppgift. Det gick sådär för min del, de böcker jag ville ha, ville tydligen någon annan också ha. Attans! Så efter fyra mer eller mindre meningslösa timmar bar det vidare till Skopunkten, där jag köpte ett par fina stövlar. Sedan åkte vi till Trendie för att äta lunch, för vid det laget var vi superhungriga.
Efter att ha fått magen fylld och humöret laddat var det dags för julshopping. Diverse julklappar inhandlade, samt lite julgranspynt från Åhléns! Vad söt H är, jag fick välja!! Jag köpte en ring inne på Guldfynd, som jag blev supernöjd med, så nu är jag klar med det också! Vi var på Rusta och inhandlade julgransbelysningen... Nu fattas bara de röda kulorna. Matta i färgen ska de vara, lagom stora, som en knytnäve (min) och av glas! Någon som vet med säkerhet vart dessa finns? För nu har vi snart varit överallt!!

Nu laddar jag inför kvällens körövning med Mjällby kyrkas kör. Det är så mysigt att sjunga i kör... Synd att jag inte är hemma så ofta på Onsdagarna, jag har hört att jag kan behövas ju, haha!

Nej om man skulle försöka sig på en ciabatta.....
Ha en härlig kväll!

En mysig fika..

Datum: 2008-12-09 Tid: 16:26:59
Nu är vi väl ganska up-to-date igen? Idag har jag fikat med lilla Jenny! Jag hade med mig kanelbullar och Jenny bryggde kaffe till mig.. Det blev ju bra till slut i alla fall!
Just nu sitter jag här med ytterligare en kopp kaffe och ska äta en god ciabatta! Jag ska även börja på en skoluppgift som inte alls är lockande.. Usch!
H gick just iväg med sin syster till träningen.. När han är tillbaka ska vi köra ut och handla två fina, röda amaryllis som ska få plats i de röda julkrukorna! Imorgon blir det Kristianstad, för diverse inköp. Bland annat vill jag kolla på julgranskulor på Åhléns. Fastän jag inte har råd... Man kan väl få drömma?

Ha en bra eftermiddag, det som är kvar av den!

En helg full av mys och kärlek...

Datum: 2008-12-07 Tid: 17:21:43
Det har varit en helg helt i min smak...
Julpynt i lägenheten, mysig stämning.
I fredags var jag chaufför åt mina föräldrar och ett annat par ifrån Bromölla.
De skulle på julbord på Yllan i Kristianstad. När jag skjutsat dom dit, tog jag och H en sväng till EKO för att titta efter julgranskulor. Där var vi inte alls överrens. Men idag har vi bestämt att vi i alla fall ska se om vi hittar en fin kula på Glashyttan här i Sölvesborg. Det som fick följa med oss hem var en skål med ett ljus i, ett jul-fat, ett par julklappar och godis.
Min syster kom hit en stund så vi proppade i henne mat och coca-cola innan vi följde henne till tåget. Därefter var det återigen dags att köra den jobbiga biten till Kristianstad och jag (med världens sämsta lokalsinne) hittade helt på egen hand. Väl där tyckte mina passagerare att jag skulle komma in en stund, vilket slutade med att jag satt med ett full gäng kring mig och hade onekligen väldigt trevligt, innan det verkligen var dags att samla truppen och bege oss hem till våra mjuka, sköna sängar! De var i varje fall mycket nöjda med kvällen!

Igår körde H och jag hem till mamma och pappa och fikade med mjuk pepparkaka och kanelbullar som vi hade med oss. Mysigt!
Sedan blev det spelkväll med vin och cider (och öl för H's del)
Idag är det tvättning här, men jag är så slö! Matt och helt orkeslös. Usch, men det är säkert bara vätskebrist...

Ha en trevlig kväll i alla fall. Nu ska jag fundera på hur maten blir lagad här...
Kram!

Det blir för mycket ibland...

Datum: 2008-12-04 Tid: 13:21:43
Jag har svårt att hålla reda på vilka filmer vi sett och vilka vi inte sett.. Jag fick ihop 3 stycken här nu, innan jag tröttnade på att tänka..
H är och jobbar och kommer inte hem ännu på ett tag. Jag ska skriva på min lilla "uppsats".
Igårkväll var jag återigen med i kyrkokören i Mjällby och introducerades för flera nya underbara julsånger. Det finns ju dock de man kan uttantill sen flera år och de som sitter i ryggmärgen sedan barnkörens tid. Det är så härligt att sitta i en kör och sjunga allt man har (kanske inte riktigt, för då hör jag mig själv) och höra hur stämmorna smälter samman så fantastiskt.
Bara för det kom jag på att jag måste baka lussekatter snart.. Dels för att jag är sugen, men dels för att de ska bjudas på på Lucia-dagens morgon.
Nu har jag även bokat in en fika denna eftermiddagen. Ritz, nu kommer vi igen! Hoppas manne får en lång lucka så vi kan fika länge!!
Jag fick lite tillskott i presentberget från min födelsedag:
Pengar! (som läggs undan till resan jag ska göra någon gång, någonstans)
En termos (av min käre vän Manne, som inte vill att jag ska dricka kallt kaffe!)
Ett spel - Trodde du ja! - som kan bli riktigt roligt!
Presentkort på Guldfynd, jag ska titta ut något riktigt speciellt!
Ett fint blomsterarrangemang av familjen! (tradition)

Meet Bill..

Datum: 2008-12-04 Tid: 13:10:29
Meet Bill
Bill's fru Jill (Elizabeth Banks) är otrogen. Han äter choklad hela tiden och har ett jobb som egentligen inte finns på en bank som hans frus pappa äger.
Helt plötsligt blir han inkastad i ett mentor-program där han får en ung kille på nacken. Men när han får reda på att hans fru inlett ett förhållande med en känd TV-profil börjar Bill (Aaron Eckhart), den unge killen och ett affärsbiträde (Jessica Alba) att samarbeta för att få tillbaka Jess.
Charmig, lite förutsägbar.. En film att se när man är ganska trött. För den är enkel. Men charmig.

Hancock..

Datum: 2008-12-04 Tid: 13:04:08
Hancock

Den där alkoholiserade superhjälten som egentligen gör mer skada än nytta? Jodå, Will Smith spelar denna Hancock suveränt. Sådär suverän som han alltid är.
Jag vet inte vad jag ska säga för att inte avslöja för mycket? Se den!

The mist..

Datum: 2008-12-04 Tid: 12:59:19
The mist
Det finns anledningar till att jag helst inte ser en Stephen King-film. Detta är en av dem. FÖR HELVETE, GÖR MIN HJÄRNA NORMAL IGEN!
Filmen handlar om en liten stad som sveps in i en dimma efter en kraftig storm. Ur dimman kommer varelser som inte är ifrån denna världen. Blodtörstiga. Jättestora. Tok-arga!
Innan dimman sveper in allt åker en pappa och hans lille son till affären för att bunkra upp konserver, då en man kommer in i affären och skriker att nånting finns i dimman. Alla som är i affären låser in sig där och tänker vänta ut dimman.
Slutet på denna filmen var helt avskyvärt. Usch! Nu är det flera dagar sedan jag såg den, men jag känner fortfarande molande i magen och går omkring och tänker "tänk om...."
Men vilken bra film! Den är helt klart värd att ses!!

Födelsedag...

Datum: 2008-12-01 Tid: 18:04:56
Det finns en tjej som jag känt nästan hela mitt liv. Första gången jag träffade henne hade hon långt, ljust hår som nådde ända ner till rumpan. Och när hon blev sur satte hon näsan i vädret och knyckte på nacken så att håret fladdrade all världens väg.
Denna människa har följt mig genom livet och kommer nog någonstans alltid att göra det, eller hur? Vi tycks inte kunna bli av med varandra, hur vi än försöker :P
Jag har sett henne förvandlas från en tyst, glasögonprydd hästtokig flicka, till ett superblont, partytokigt bombnedslag. (hästarna finns fortfarande kvar!).
Och jag har alltid varit 4 dagar äldre. Märk väl. I 4 hela dagar kan jag kalla henne lillskit. Fastän hon är längre. För jag är äldre ;) Men idag är vi återigen lika gamla. 20 år

Så grattis kära Jenny! Hoppas din dag blir underbar och att du får slappna av ett par sekunder ;) Puss o kram!


Jag till höger, Jenny till vänster. Vi har på bilden likadana tröjor...