I väntan...

Datum: 2008-11-30 Tid: 21:15:18
I väntan på lugn och inspiration bjuder jag på ett par galna bilder!




Ha en härlig kväll, godnatt!!!

Födelsedag och stress..

Datum: 2008-11-28 Tid: 22:56:16
Jag fyllde 20 år igår..
Men swisch sa det, så vart hela dagen borta. Varför går tiden så snabbt? Det finns så många ögonblick jag vill njuta lite till av, men de bara flyger iväg.

Onsdagens födelsedagskalas pryddes av diverse bortfall av gäster pga sjukdom, men till sist åt vi tårta tillsammans Sara, Terese, Emma och jag! De var så gulliga och hade presenter med sig! Sara hade med sin en fin flaska glögg och saffransskorpor (my favorite), Terese hade med sig en liten, söt plätt-panna formad som ett hjärta och av Emma fick jag ett kort och ett kexchoklad (för jag är go och gla', haha)! Vid elva drog T, S och jag ut på Sivans för att dansa loss!! Väl där träffade jag två gamla klasskompisar, Cornelia och Stoffe och på tolvslaget fick jag en födelsedagscider av Stoffe, samt att han ordnade lite födelsedagssång mitt inne på Sivans! Jag tackar för en underbar kväll, något nostalgisk, något galen och fantastiskt rolig!
Födelsedagen: vaknar något sliten, stressar runt i lägenheten, stressar till biblioteket för sena förberedelser inför eftermiddagens seminarie (som bara var trams). Stressar till stationen för hemresa till Sölvesborg och min kära H, men missar det tilltänkta tåget på grund av en idiot som var tvungen att tränga sig i biljettkön.
Jag kom hem en timme försent och med ett mycket större hål i plånboken än planerat. Möttes upp på stationen av H som alltid får mitt hjärta att bulta lite extra. Stressade hem till honom, bytte kläder, bättrade sminket, småsprang ner till Salvatores och åt en god middag! Väl tillbaka hos H igen fick jag en present! Superfina öronhängen med ett matchande halsband i silver. Tok-fint!
Tack hjärtat för en underbar kväll!!

Idag har jag varit hemma hos mamma och planerat för kalaset imorgon. Jag har även bakat tårtbottnar! Fortfarande känner jag mig super-stressad, som att jag sitter i en dimma och inte riktigt är med.
Av familjen fick jag ett notställ, glöggmuggar med tillhörande skålar och en pajform i samma serie som var tänkt att användas som fat, en el-visp ur chili-serien, ett fint kort och en leksaksbil. (haha!) Det var jättefina och bra presenter och jag är jätteglad!!!
Imorgonbitti ska jag upp och handla, sedan köra till mamma och laga mat. Skoj! Jag ska även ha premiärrunda på Systembolaget. Woho!

Nu ska jag och H äta lite av tårtan jag bakade i Växjö, som jag tog med mig hem och mysa!
Godnatt!

Vispgräddespanik...

Datum: 2008-11-26 Tid: 16:23:41
Förra året då jag stod och bakade min tårta tog det 3 kvart att vispa grädden. För hand. Och då lovade jag mig själv att jag skulle banne mig köpa en el-visp tills nästa gång. Verkar det som att jag gjort det? Nej. Jag står här nu igen med mjölksyra i armarna och vispar. Och vispar. Annars är tårtan riktigt fin och söt där den står halvfärdig. Jag ska även hinna städa lite och duscha, sminka och klä om. Panik? Javisst!
Klänningen är inköpt. Blev även ett par nya, söta strumpbyxor och en concealer från MakeUpStore. Äntligen!!
Nu ska jag vispa lite till!
Ha en härlig kväll!

Hur tänkte du där?

Datum: 2008-11-25 Tid: 20:24:15
H's favorituttryck. Det jag menar är... Ghost Whisperer. Någon mer som följer säsong 4? Nu är jag inte bara besviken utan helt förkrossad. Nu finns det ingen mer TV-serie jag följer helhjärtat.
Idag har jag haft en riktigt mysig dag! Jag gick upp tidigt imorse och drällde runt lite. Sedan gick jag och la mig igen och väcktes vid 11 av Sara som plingade 100 gånger på min otrevliga dörrklocka. Hon kom och lämnade mina burkar! (Som har varit hos henne sen tre evigheter tillbaka!). Sedan har jag suttit och pillat lite med min mammas blogg och lite med skol-saker tills Sandra skickade och ville ut och gå en runda. Så vi tog en rask runda genom lite skog ute vid vattentornet (fast jag hade ju förstås ingen aning om vart vi var) som tog lite mer än en halvtimme.. Härligt!
När jag var på väg bort till Sandra ringde Sara och ville gå till Willy's. Så direkt efter promenaden gick Sara och jag och handlade. Så nu har jag alla tårt-inköp klara! Det ska bli så gott! Det blir en prinsesstårta och Sivans!
Det är helt sanslöst att imorgon är min sista dag som tonåring. Har jag gjort allt jag ville göra under den delen av livet? Ah, man måste inte bli vuxen för fort. Och imorgon ska jag köpa The Dress

Ha en trevlig kväll!

Awake..

Datum: 2008-11-25 Tid: 12:57:08
Awake
Denna filmen tar riktigt oväntade vändningar. Den börjar som en söt kärlekshistoria mellan Hayden Christensen och Jessica Alba, men allt är inte vad man tror i denna handling. Clay Beresford (Hayden) är en ung kille som behöver en hjärttransplantation. Han lever med sin mamma och de två har ärvt väldigt mycket pengar efter hans pappa. Men under hjärttransplantationen sövs inte Clay ner som han borde utan ligger vaken på operationsbordet, ofärmögen att tala om att han hör och känner allt. Jag gillade filmen skarpt, nästan mest för att slutet blev så oväntat.. Rekommenderas!

Rulltårta..

Datum: 2008-11-25 Tid: 01:51:57
Jag vet inte om jag nämde det, men häromdagen fick jag för mig att jag skulle baka rulltårta. När det redan var försent upptäckte jag att vi inte hade någon sylt hemma. Så jag mosade/pressade 2 äpplen (svenska!!) utan skal och urkärnade och blandade i lite socker i kletet. Sen hade jag det som fyllning. Mycket godare än vanlig rulltårta och ja, kunde varit ett bra tips tidigare på året när många med äppelträd hade lite vart-ska-jag-göra-av-alla-mina-äpplen-panik. Jo, säger jag. Gör inte 200 äppelkakor. Gör 200 rulltårtor. Jag är alldeles för trött för att blogga nu. Godnatt igen..!

Jul, jul, jul...

Datum: 2008-11-25 Tid: 01:48:40
De små franska balkongernas räcken här runt på campus har det glittrat av små lampor ikväll. Många kommer nog in i julstämningen just för att snön ligger så vackert överallt. Jag är så sugen på att plocka ner mina julstjärnor som ska pryda mitt fönster.. Men jag har lovat mig själv att inte göra som förra året och spara dem tills efter 1:a advent. Jag ska även hitta en bra plats att placera ut min fina Dumle-chokladkalender som jag fått av min älskade pappa! Eftersom födelsedagen är för nära nu så har jag en julklappslista att bjuda på! (Ha-galet monster!)

Jul-Önskelista 2oo8

      En list att sätta min stora tavla på
      Julgardiner
      En fin tomte
      Ett hallbord
      En spegel till hallen
      Vita, runda krukor som är matta i färgen
      Glöggkoppar med tillhörande skålar
      En liten, smal bokhylla
      Resten av det jag inte fick från födelsedagslistan, haha!

Jag har precis sagt godnatt till världens bästa människa. Mitt hjärta, den närmsta jag har. Han som ser på mig precis som jag är och säger att jag är söt när jag precis vaknat. Han kan alltid få mig att le igen när det verkligen behövs. Han, som är den mest speciella jag vet, så unik och alldeles perfekt. Rolig, kärleksfull, omtänksam, målmedveten, stark, snäll, charmig, helt fantastisk. Jag har alltid roligt med honom. Jag kan alltid vara mig själv och jag är alltid helt avslappnad i hans närhet. Han lugnar mig när jag är rastlös och piggar upp mig när jag är trött. Han kompletterar mig på alla sätt och vis. Jag älskar honom så mycket!

Godnatt!

Snölandskapet utanför mitt fönster..

Datum: 2008-11-24 Tid: 13:20:26
"åh vad jag tycker om när det snöar!"

Det blir så ljust ute när snön gnistrar på marken.. Och det var längesedan jag kommer ihåg att det fanns snö på marken så här nära min födelsedag. Jag kände mig lite hängig innan, så när det var dags för kaffe, tänkte jag att jag skulle ställa mig utanför ytterdörren och dricka det, mysa lite i iskylan med en varm kopp. Det tyckte tydligen min granne också, (hon skulle väl röka också då), vilket resulterade i ett trevligt samtal om allt möjligt.
Härligt! Jag kände mig riktigt vilsen idag när jag vaknade. Ensam, i Växjö.. Vart tog H vägen? Sedan kom jag på det... Han är ju hemma i Sölvesborg!!
Jag ska börja skriva lite på min uppsats nu. Inget jag ser fram emot, men får se när jag väl har börjat, kanske blir det roligt då?

Jag har kommit på en sak till som jag vill ha. Glöggkoppar! Gärna med tillhörande skålar där jag kan lägga mandel och russin i.
Sara och jag ska ju ha glöggkvällar fram tills jul har vi sagt, men får se om vi gör slag i saken and make it happen!
Ha en härlig eftermiddag!

Felon

Datum: 2008-11-23 Tid: 21:25:30
→ Felon.
Filmen handlar om Wade Porter (Stephen Dorff) som lever ett vanligt liv tillsammans med sin sambo och deras son. De planerar att gifta sig och Wade har precis fått ett lån för att kunna starta en firma, då de får inbrott i huset mitt i natten. Wade jagar ut inbrottstjuven och slår honom i huvudet med ett basebollträ, då han tror att tjuven drar pistol mot honom. Han åker fast och hamnar i en karusell i fängelset som drar ner honom ännu djupare i olyckan.
Jag tycker inte om såna här filmer med onödigt våld och orättvis behandling. Särskilt inte när en skådespelare jag gillar (Harold Perrineau, Lost bl.a.) spelar en riktigt oschysst snubbe. Men på det hela taget så kan filmen ses. Men inte mer än 1 gång.

En rolig sak är i alla fall att Stephen Dorff spelade pojkvännen i Britney Spears video till låten Everytime. Den ja!

Lars and the Real Girl

Datum: 2008-11-23 Tid: 21:18:27
→ Lars and the Real Girl.
Den handlar om Lars (Ryan Gosling, Dagboken) , en kille som bor i sin brors garage och håller sig helst för sig själv. Han inleder ett förhållande med en docka han beställt på internet och i hans värld är hon riktig. Hela byn dras med i skådespeleriet med den här dockan, som "jobbar på sjukhusets barnavdelning" och hans bror med fru låter henne bo i huset. Det hela är egentligen Lars undermedvetna som vill få ut känslor han burit på efter händelser som inte bearbetats.
Filmen var konstig till en början, men nu när den har sjunkt in känns den bra. Handlingen funkade, skådespelarna funkade, lite klyschig emellanåt, men det kan jag acceptera.

Han har åkt...

Datum: 2008-11-23 Tid: 19:53:47
Han, han den där H... Han som håller hela mitt hjärta i sina händer.. Han har åkt... Och jag grät, i vanlig ordning. Jag gråter fortfarande. Jag vill verkligen inte sova ensam inatt. Och jag har hela tiden i huvudet att han kommer komma tillbaka senare ikväll, att han bara åkt och tränar eller handlar eller något. Men nej. Han har åkt hem till sin lägenhet och lämnat en stor tomhet här. Det dröjer fyra nätter och tre dagar innan vi ses igen. På min födelsedag. (Bra present!)
Det har varit en mysig helg. Igår körde vi in till stan (och snurrade 20 minuter för en parkering) och mötte upp Sandra och Stoffe för att luncha ihop. Det blev en mysig thai-resturang med riktigt god mat.
Vi sprang även på stan, där H hittade fina tröjor och två mössor och jag hittade en klänning, (inte förvånad!). Den var lila, räckte mig till knäna och jag vill ge mig själv den i födelsedagspresent. Såklart!
Sen åkte vi och handlade på Willy's till kvällens tacomumsande. När vi hade släppt av Sandra och Stoffe utanför deras hus, körde hjärtat och jag hem och fikade med mjuk pepparkaka och kanelbulle. Runt halv sju kom S och S och vi satte igång med lite fördrinkar. Tacos sitter aldrig fel och inte vin heller. Vi spelade lite spel och snackade en hel del om allt möjligt! En härlig kväll!

(Som följdes av en inte lika härlig baksmälla idag för min del. Jag som aldrig blir bakfull får väl ändra det citatet nu. För idag hände det.)
Så idag har vi bara slappat och kollat film, myst och rått om varandra. Tagit tillvara på tiden på det sätt man bara gör när man vet att man inte har så många timmar på sig att hålla om den man älskar.
Men nu har han åkt hem! Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för.. Klockan är ingenting ännu. Jag ska nog titta på film. Kanske..

Ha en bra kväll!

Let it snow..

Datum: 2008-11-22 Tid: 00:10:55
Jag fick en smärre chock imorse när jag klev ur bussen på Växjö station. En iskall vind bet tag i mina kinder och färgade dem äppelröda. Marken gnistrade av ett alldeles underbart vitt, tunt lager snö. Bara precis lagom för att göra världen glittrande underbar.

Jag klev in i min obebodda lägenhet,(efter att ha åkt med den otrevligaste busschaufför!) där postfacket var fullt av reklam och räkningar. Tänkte att ja, här har de satt igång elementen i alla fall. Helt plötsligt är min lägenhet varm. Mysig. Inbjudande. Lite värme gör så mycket för en så frusen människa som jag.
Sara och jag gjorde muntlig tenta idag. Och vi klarade den! Jag blev så glad att jag fick hålla tillbaka tårarna!

Efter att vi suttit och häckat hemma hos mig en stund gick vi och åt på Subway. Trötta men lyckliga som få. Sen gick vi hem till mig en stund till. Vid halv sju fick jag ett sms av H's systerdotter Sandra som ville ha sällskap till ICA. Så jag travade dit en gång till, eftersom jag alltid behöver handla och gillar sällskap. När vi var klara gick vi upp hit till mitt krypin och pratade en stund innan båda var tvugna att börja med maten till våra uthungrade pojkvänner som var på väg upp tillsammans.
Jag lagade mina egna potatisklyftor i ugn, lövbiff och bearnaisesås. Till det som vanligt massa god sallad! Gott!
Så nu är H här och jag kan pussa på honom när jag vill. Och bara låta blicken vila på honom precis när jag känner för det. Eller bara sitta tätt, tätt intill, låta min kind vila mot hans bröstkorg och höra hans hjärta slå..

Imorgon blir det in till centrum en skvätt, för jag vill visa H klänningen jag valt ut och höra hans åsikt. Kanske vi gör sällskap med Sandra och hennes pojkvän? Senare på kvällen ska i alla fall vi fyra samlas här, laga tacos, dricka gott och hitta på diverse roliga saker! Det blir säkert en härlig kväll!

Hoppas att ni har haft en perfekt fredag!

Pluggdagen har bara börjat..

Datum: 2008-11-20 Tid: 08:19:08
Åh, vad jag skulle vilja ligga kvar i sängen, halvslumra, lyssa på ljuden inuti och utanför huset.. Kura ihop mig till en boll i sov-värmen från båda våra täcken och drömma lite om min H.
Men nu ska jag ju plugga igen. Jag sitter här i ett hopplock av både mina och hans kläder och myser med en mugg kaffe i handen.
Jag ska gå igenom allt jag gjort denna veckan.. Se om jag fått med allt? Senare blir det nog Växjö. Om jag vågar sova ensam en enda natt nu efter så många veckor. H kommer upp till helgen i alla fall, så den ska spenderas i Växjö.. I min pytte-lägenhet!
Hittills (den 1½ timmen jag har varit vaken) så har dagen varit ganska grå, men nu ser det ut som att den tänker utnyttja sin potential. En blåare himmel dyker fram och vinden har stillat sig efter sin utbrott igår.. Varje dag har potential. Alla människor har potential, alla utnyttjar den bara inte..
Att få höra att någon tror på att man kan lyckas kan stärka något otroligt. Därför är jag så glad att jag har honom, ni vet, han med stort H. Han är alldeles fenomenal på att säga sådana saker. Precis när man behöver höra det.

Igårkväll lagade jag jätteenkel mat. Som blev bland det godaste jag har ätit. Stuvade makaroner (som blev bra!) och Johanna-köttbullar (som blev perfekta). Till detta en enkel sallad och lite ketchup.

Kanske det blir en sådan här senare idag också?
Nej, nu dyker jag ner i böckerna..

Ha en bra dag!

En väldigt trött morgon lider mot sitt slut..

Datum: 2008-11-18 Tid: 10:09:47
Ja, för snart är det väl förmiddag. Usch, vad jag var trött imorse. Det var nästan helt olidligt att öppna ögonen och sätta ner fötterna på det kalla golvet och försiktigt tassa ut på kökets ännu kallare stengolv. Men vad gör man inte för att få pussa H hejdå? En macka och en kopp kaffe senare kände jag mig lite piggare och efter en snabb runda runt huset i den bitande höstkylan utanför är jag redo för att hamstra in mer kunskap i huvudet. Hoppas att den fastnar!
Idag är det i första hand astma som står på schemat. Kan det bli roligt månntro?
Ser i alla fall fram emot kvällen. Vi har lovat varandra att göra något tillsammans, som att spela spel eller liknande. Ta tillvara på varandra till fullo! Kanske dricka lite glögg och äta lite pepparkakor? Jag är så sugen på julen! Jag är sugen på den röda färgen, på de juligaste ljusen, på glädjen och den där extra jul-kärleken som alla runtomkring tycks fyllas med och vill dela med sig av. Så nu tänkte jag avnjuta en pepparkaka med ädelost på. Bara för att jag kan!

Ha en jättehärlig dag!

Mitt i den kalla, mörka natten...

Datum: 2008-11-18 Tid: 01:54:35
Jag kan inte somna! Det är så otroligt längesedan jag kände såhär! Jag har haft problem med att somna/sova/vakna sedan jag vet inte när. Jag avskyr att somna, det känns som att jag missar något, blir av med värdefull tid på dygnet som kan användas till mycket mer. Jag avskyr att vakna, eftersom jag då alltid är trött, då jag inte kunnat somna kvällen innan. Och sen vänder jag på dygnet eftersom jag saknar självdiciplin att gå upp när klockan ringer.
MEN! De senaste veckorna har jag hållit hela detta sovandet i schack. Jag har somnat, sovit bra och gått upp när jag vaknat. Därför känns detta så oerhört frustrerande. Som ett nederlag. När jag lyckats så bra. Jag är trött, frusen, hungrig och gnällig. Vill kura ihop mig mot H, men han vill sova och jag vill inte vara så egoistisk att jag tvingar honom vara vaken med mig. Mina ögon svider verkligen. Jag vill bara somna iväg till ett drömland.
Och nu när jag gnällt av mig lite, ska jag ta ett par digestive och en kopp te och sedan krypa ner framför ett avsnitt GHOST WHISPERER? Jag tycker det låter som en helt underbar idé!

Godnatt världen!

Köttfärssås Deluxe..

Datum: 2008-11-17 Tid: 19:36:47
Efter en skön promenad tog jag en rykande varm dusch! Så
avslappnande och skönt! Sedan kom H hem och jag satte igång
att laga pasta med köttfärssås deluxe! Jag tror, om jag ska
vara ärlig att det var den godaste köttfärssåsen jag någonsin
har lagat!!
Nu är det slappning som gäller. Mysa i en stor mjuk
tröja,
pussar, kramar och lite tända ljus.

Imorgon ska jag gå samma runda, förhoppningsvis lite tidigare
på dygnet innan det hinner bli sådär läskigt mörkt..


Mums!


Ha en skön kväll!

Promenad en iskall dag..

Datum: 2008-11-17 Tid: 15:53:37
Vi har varit ute en runda på stan innan idag. Iskallt!
Och nu ska jag gå med H och hans syster ut till Falkvik
när de ska träna. Inte jag dock, jag ska bara gå....
Jag vet inte i vilken ände jag ska börja träna liksom..

Men nu är det dags att strutta iväg!
Ha en bra eftermiddag!

En liten prinsess-groda..

Datum: 2008-11-15 Tid: 23:56:34
En till liten prinsess-groda har sett dagens ljus ikväll..
Hon är en beställning till en julklapp, vilket känns roligt! Att
någon faktiskt tycker om det jag målar och att det ger en
mening att det blir klart. Så jag arbetar på henne.
Hon blir så söt!!
Jag tar dessutom lite lördags-godis ikväll i form av ett litet
glas alldeles underbar Bailey's. H är iväg och spelar poker, så
jag får roa mig lite på egen hand!
Nu ska jag nu snart upp till en kall och trång lägenhet i Växjö,
där jag inte sovit på 4 veckor snart. Vi har hela tiden hittat
möjligheter så att jag kunnat komma tillbaka hit hela tiden. Vi
har haft det så mysigt, jag vill inte alls att det ska ta slut!

Men nu ska jag återgå till min söta lilla prinsessa och min Bailey's!

Godnatt!

En mysig eftermiddag med min bästa vän..

Datum: 2008-11-14 Tid: 13:20:57
Igår vid 3 gick jag ner på stan för att äntligen träffa
min bästa vän M. Det bästa med honom är att han kan
lyssna, han är snäll, lugn, sympatisk, klok, rolig och
han känner mig bättre än de flesta och vet nog mest om
mig av alla. Han vet nog mer om mig än vad jag vet. Igår
tog vi i alla fall en lång fika på Ritz, med långa härliga
samtal om livet och hur man lever det. Bra sammafattning?



Ikväll är det i alla fall dags för fest igen! Johan ska
fira födelsedag! Så, ikväll ska jag och min lilla svarta
ut och dansa i Kristianstad, är det någon annan som följer
med? Min mun ska le hela kvällen och mina ögon ska glittra.
Snart är min H hemma och jag ska värma mitt kaffe, läsa
lite till om ulcus och gastrit.

Ha en härlig eftermiddag!!


Ett gammalt minne..

Datum: 2008-11-13 Tid: 21:28:28
Jag har hittat ett hus som jag är så väldans nyfiken på!
Det ligger mitt emot H's lägenhets fönster, så jag sitter
och tittar på det varje gång vi äter. Jag är nyfiken på
hur det skulle se ut om man bodde där, om det går. Och om
jag skulle kunna göra det till ett hem... Det är så gammalt!

H tränar innebandy nu, så jag lånar hans dator för den är en
hel massa snabbare än min lilla tröga tingest.
Vi åt pasta med curryfalukorv! En stroganoff med äpple och
curry ungefär, supergott! När han kommer hem blir det kanske
en varsin ciabatta ockå, lite mys sådär framför TV:n.

Nej, nu ska jag krypa ner under en filt för jag fryser så jag
skakar, och vänta på hjärtat mitt!!

Sov gott!

Euroshopper..

Datum: 2008-11-13 Tid: 13:20:12
Jo, jag gillar merparten av Euroshoppers produkter!
Pastan, värmeljusen, flytande margarin och sist och
helt klart bäst; energidrycken! Den är så toppen, jag
är rädd att jag har blivit lite för förälskad i den.
Nyttigt kan man ju inte påstå att den är någonstans,
men det är ju egentligen inte kaffe heller. Inte med
allt det jag häller i där.

Jag ska med andra ord snaaart gå och handla lite smått.
Snart.Det är bara alldeles tok-kallt ute.
Och inne.

Duschad och klar, ska sen på med lite smink, plugga en
aning till innan jag beger mig ut i den kalla, kalla
staden. Tur är i alla fall att det tar inte mer än ett
par minuter att gå ner till konsum.

Hej svejs!

Mjölk..

Datum: 2008-11-13 Tid: 09:20:47
Varför tar mat slut hela tiden? Vi köper och köper och varje
gång vi öppnar frys och kylskåp så finns där inget.
Kanske lite överdrivet, men just nu känns det så.
Vi måste ha hem lite mjölk. Varför kan den inte höra det
och trippa upp hit? Jag vill inte klä på mig och gå och
handla. Jag vill sitta här i min mys-tröja och bara vara,
krypa längre ner under filten och sluta frysa. Det är
så väldigt kallt här!

Dessutom skulle jag vilja att mjölken tog med sig en god
ciabatta som jag kan mumsa i mig till lunch!
Men jag ska strax börja plugga. Och värma kaffet i mikron.
Kanske ta en kanelbulle på det!

Sen är det städning på schemat idag. Dammsuga och torka
av golvet. Det är skoj!!

Ha en bra dag!

Det regnar här i staden..

Datum: 2008-11-12 Tid: 12:45:16
Sölvesborg är grått och regnigt. En sån här dag saknar jag
känslan av sand mellan mina tår, havets sälta mot min hud.
Att ligga på ett badlakan, nära de jag tycker om och låta
solen göra min hud vackert gyllenbrun. Kunna simma i havet,
grilla varje kväll och sitta upp länge och se solen gå ner
och ge vattnet en alldeles underbart magisk färg.
Men nu måste jag vänta. Ännu ett år. Nu ska jag ju fylla år
och fira jul! Och jag längtar! Imorgon är det 2 veckor! Bara!
Ska därför få iväg inbjudningarna denna vecka!

Igår hade jag tur, för första gången på en hel evighet. Jag
råkar alltid ut för, eller försätter mig i knepiga situationer.
Igår tog jag tåget till Växjö 05:52. Jag bytte sedan i Hässleholm
men det blev försenat på vägen och kom fram i Växjö 09.00.
Bussen ut till campus gick 08:57 och nästa 09.17. Jag började
mitt seminarie 09.15. Vad göra?
När jag kliver ur tåget springer en kille efter mig och ropar
"Hallå! Vi åker bil ut till campus, ska du med? Jag såg att du
kollade i busstidtabellen på tåget". Skulle jag med? Oh, ja!!!
Jag blev så glad att jag knappt visste vad jag skulle säga!
Att det kunde hända mig!! På hemvägen hade jag som vanligt panik eftersom alla tåg var
försenade (som vanligt) och det är riktigt jobbigt när jag ska
åka så långt. Jag vill ju inte fastna någonstans!

Idag pluggar jag, (paus nu), återigen lite sjukdomar. Det är rätt
roligt nu bara för det. Hypokondrin återkommer så smått.
Jag ska även diska och senare när H kommer hem så ska vi tvätta
ett helt berg. Vad mycket allting blir när man är två! Det enda
som är mycket smidigare är maten, som är roligare att både äta
och laga. Ikväll blir det helstekt kyckling i ugn igen. Mums!

Nu kom H! Nu ska jag mysa! Ha en bra dag!

Sammanfattning av helgen..

Datum: 2008-11-10 Tid: 11:45:59
Lördag spenderades som tidigare nämnt hemma hos mina
föräldrar, med mina syskon och Elins Robert.
H och jag kom dit vid 18:00 och satt och kollade på
Family Guy länge, medans mamma hade prestationsångest
i köket. Till slut var allting klart och alla slog sig ner för
svartsoppa. Som jag ger upp om nu.
Gåsen och allt därtill var jättegod, liksom äppelkakan
och särskilt vaniljsåsen. Familje-mys
Efter middagen klådde Elin och jag varandra i varsin
omgång SingStar och sedan var det dags för H och mig att
dra oss iväg mot en mörk biosalong.
Det är så mycket prat om denna Bond-film, men om alla de
filmerna är likadana så ska jag aldrig se någon mer.
Det var roligt att gå på bio, det blev nattbio till och med
och mysigt att sitta där med H's hand i min och mumsa
popcorn för glatta livet.

Igår bar det hem till H's föräldrar, där det bjöds på
fars-dag middag = rådjursstek. Det var också jättegott,
man äter vilt alldeles för sällan. Vi hade en trevlig
kväll där också, även där med äppelkaka efter maten!
Men igår var vi bara hemma och rådde om varandra. Det är
så konstigt att tänka att vi ska sova själva inatt. Ingen
tanke jag tycker om i alla fall.
Nej, nu ska jag koka en kopp kaffe och sätta igång
att läsa Eide & Eide. Usch!!!

Ha en härlig eftermiddag, även om vädret inte verkar ge sig
alls idag. Kram!

Kläder, klänning och kronisk nattvakenhet..

Datum: 2008-11-10 Tid: 01:25:21
Dessa kläder! De förstör mitt liv! De gör så att jag
får panik när jag ska välja ut dem. För inget passar
ihop och inget känns bra och allt känns för fint eller
för fult.
Vad ska jag ta på mig?

Nu är jag dessutom på nytt ute efter en julklapp till
min älskade far, eftersom han fick den jag sparat som
fars-dags present igårkväll. Tips, någon?
Igår fick han boken "Snaps" som jag hittade på
Bluebox.se. Att blanda till egna snapsar är en av min
pappas passioner i livet. Och han är dessutom riktigt
duktig. Kanske ett fint krus att hälla upp den färdiga
drycken i vore något?

Nu sitter jag nerbäddad i soffan och försöker skriva
tyst och lugnt. Fastän mina fingrar helst vill dansa
över tangenterna med tankarnas fart. Min älskade H
ska upp så tidigt imorgon och är nu på väg in i en
drömvärld, så jag vill inte störa hans färd dit..

Imorgon ska jag upp till Växjö för att förbereda mig
inför ett seminarie vi ska ha på Tisdag.
Jag har även tänkt kila inom Vila, för jag har bara
den där underbara klänningen i tankarna. Jag måste ju
i alla fall få äran att prova den? Tänk, så fin den
hade varit till ett par mörkt bruna pumps,
glänsade i skenet från stjärnor och
nyårsraketer.

Har jag avslöjat att jag älskar nyårsafton nu? Jag har
en stor kärlek till klänningar i alla fall...

Nu blir det ett avsnitt Ghost Whisperer, för att trötta
min hjärna till sömnstadiet.

Vill också passa på att önska Michaela en underbar tid
i Spanien! Vilket äventyr du ger dig själv!

Återkommer imorgon, sov gott!

En trött dag tar aldrig slut..

Datum: 2008-11-08 Tid: 16:29:25
H diskar.. Jag målar.. Jag väntar på att färgen ska torka
lite så jag kan måla nästa lager. Just nu vet jag inte
exakt vad det kommer att sluta som...
Jag har kört fram och tillbaka Växjö-Sölvesborg idag.
Det är så otroligt vackert.
Imorse smekte ett dimhölje hela världen och sjöarna låg
blanka och speglade träden och stenarna runtomkring. Jag
ville stanna och uppslukas av skönheten naturen valde att
bjuda mig på.

Jag och Sara gick en snabb runda på stan idag. Inom
Lagerhaus där jag självklart handlade, Hemtex, där jag
handlade igen och Vila, där jag hittade den perfekta
klänningen inför nyårsfirandet. Jag ska ha!

Jag har bäddat om sängen med de nya sängkläderna och det
blev nästintill precis som jag ville! Ska bli så skönt att
att krypa ner där senare i natt.
Dagen är ju inte slut ännu, trots att jag är det. Vi ska vara
hos mina föräldrar 18.00 prick för middag och senare har H
bokad biljetter till Bond-filmen. Jag har aldrig sett en enda
Bond-film i hela mitt liv, så jag vet inte vad jag har att
förvänta mig.. Går dit med noll styck så får vi se vad det
blir!

Nej, tillbaka till min lilla tavla!
Ha en underbar Lördag!

En rykande kopp kaffe..

Datum: 2008-11-07 Tid: 16:02:09
En mening som tilltalar mig och får min tunga att längta
efter smaken av en alldeles nybryggd kopp kaffe. Men det
är ju ingen hemlighet att jag gärna dricker mitt kaffe
kallt. Eller att jag med jämna mellanrum värmer det i
mikron en stund. Men det är så jag är.

H's äldsta storasyster tittade inom innan de två skulle gå
till gymmet, och drack lite kaffe. Himla trevligt! Jag vet
bara inte varför jag alltid blir så blyg och liksom trycker
in mig själv i ett litet skal.

Just nu har jag idé-torka vad gäller maten ikväll.
Jag funderar på både tacos, vilket är enkelt eller att gå ut
köpa en hel kyckling och fixa till den i ugnen. Det har jag
ju en man här som är rysligt duktig på att göra.

Nu när födelsedagen inte är alltför långt borta så har jag
nu uppdaterat önskelistan lite. Mest för att jag vill. Ha.

Önskelista 2oo8

      • Notställ  (svart, ihopvikbart finns på Musikbörsen)
      • En extern hårddisk  (vill inte bli av med bilder igen)
      • En utlandsresa  (vem vill inte?)
      • Gardiner  (nej, jag har fortfarande inga..)
      • En ny bäddmadrass  (sova skönt, vakna utvilad!)
      • Fina pocketböcker  (att fylla mina hyllor och min hjärna)
      • Smycken  (armband, halsband, öronhängen - allt!)
      • Strumpor  (ja, det är inte det jag shoppar på stan iaf)
      • En mopp  (jo, jag har bott hemifrån i över ett år)
      • En kaffekokare  (chili-serien, prompt!)
      • En bil  (jag har utvecklat allegener mot buss & tåg)
      • Filtar  (för jag är en väldigt frusen människa)
      • Överraskningar i massor

Nu ska jag i alla fall fortsätta plugga lite till och dricka mitt
kaffe. (Ja, Mads). Vill tipsa om en sak nu när det närmar sig
jul och pepparkakorna åker fram på fikabordet. Stryk ett tunt
lager ädelost på. Vi har köpt på tub. Det är så gott!

Ha en trevlig eftermiddag!

Den lilla svarta...

Datum: 2008-11-06 Tid: 23:09:08
För att ha börjat denna alldeles för tidiga dag i H's
mysbyxor och huvtröja (han är ju lite större än jag)
svassade jag efter 4 timmars pluggande ner i min fina
svarta lilla kjol. Piffade till mig med strump-byxor,
smycken och fint smink. Bara för att få känna mig lite
vardagslyxig en sån grå och tråkig dag!

Idag blev det lyx-lunch med grillade kycklinglår och
ciabatta med sweet chili sås, gurka och sallat. Mums!
Middagen idag blev hamburgertallrik á la H, för han gör
helt underbart goda sådana! Nu blir det film och mys till
den för hela slanten. Jag ska gosa upp ett helt förråd,
för imorgon natt spenderas tyvärr i ensamhet...

Helgen är fylld av goda middagar. Gåsamiddag hemma hos
min familj, med respektive på Lördag och en viltstek hos
H's föräldrar på Söndag.

H, jag älskar dig av hela mitt hjärta

Godnatt hela världen. Sov gott!

I hope your dreams are about us..

Datum: 2008-11-04 Tid: 23:19:46
Jag hoppas på Obama! Jag håller tummarna och knyter
händerna hårt om dem. För ikväll gör USA sitt val.
Och jag tycker detta är riktigt spännande!

För övrigt är inte detta min kväll. Jag vill bara ha
en kram eller något. Närhet. Jag känner mig sorgsen.
Jag känner mig tung inuti.

En man blev påkörd av tåget i Valje igår. Tänker på
det hela tiden och tycker att det är så tråkigt!!!
Men nu ska vi se vad de sista minutrarna på detta dyngn har att erbjuda mig.

Så jag säger godnatt..

Jag är din...

Datum: 2008-11-04 Tid: 00:41:59
Jag vill inte att dessa "sambo-veckor" ska ta slut.
Jag vill ha sällskap, andetag brevid mig när jag sover,
en hand att gripa tag om när drömmarna blir för
stirriga. Jag vill laga mat tillsammans, eller åt-
minstone till någon. Till två. Duka vackert för två.
Men livet är som det är och bor man på som vi gör så
får man ta det.

Jag planerar för födelsedag också. Fast jag inte har
tid. Det har jag aldrig numera. Är jag gammal nu?
Mitt hjärta har bäddat ner sig och jag tänkte följa
hans mysiga exempel nu. Det blir inte mycket bloggande
för tillfället. Jag har för mycket annat att ta tag i.

Sov gott!