Dags för helg..

Datum: 2009-10-30 Tid: 21:35:51
Det märker man tydligt på antalet läsare i bloggen, är jag bara vardagstidsfördriv? Ärligt talat, så känns bloggen ibland lite som vardagstidsfördriv.

Ikväll har vi blandat nån ny drink : Strawberry Daiquiri, som är söt, sur och rosa. Får testa fram nu tills den Rosa Festen. Ska även försöka ta mig iväg och inhandla lite rosa blockljus och sånt.. SKOJ! Måste ha något att se fram emot.. :)
Nu, back to mys.
Ha en fin fredag!

C-uppsats..

Datum: 2009-10-30 Tid: 10:58:54
Nu gick det ett billarm utanför den annars så tysta staden..
Det är regngrått, men rogivande. Det är mitt hem, min borg.. Mitt Sölvesborg.
Idag fifflar jag med uppsatsen, hela långa dan. Ska strax gå och brygga mig lite kaffe samt tugga lite på ett äpple... Kan inte låta bli höstäpplena där de ligger och doftar så ljuvligt.

Nästa paus blir ett besök ner på stan för att försöka inhandla träningsbyxor, samt kika lite på de nya ringarna inne hos guldsmedsaffären. Nu kanske H kan få sin julklapp från förra julen? De hade nämnligen inga ringar stora nog att passa, då de bara beställde in italienska märken förut, men nu har det kommit in annat som ska få sig en kik.
Nej, nu måste jag fortsätta!
Ha det gott!

Sbg.

Datum: 2009-10-29 Tid: 15:27:59
Lunch på Stadshotellet idag: Thai! Blev bjuden av min käre H. Snart kommer jag att vara sugen på kaffe - då finns det till och med massor med kakor i frys och skåp. Som jag bakat = gillar skarpt!

Finns ingenting som slår en dag som denna. I love you.

Snart..

Datum: 2009-10-28 Tid: 15:29:43
Det pirrar i hela magen. Har nog aldrig varit så här spänd på att åka hem. Full av förväntan och längtan! Nu åker jag snaaaart... Vi hörs i Sölvesborg!

Choklad vs. Skräpmat!

Datum: 2009-10-28 Tid: 13:05:54
Marabou Premium 70% Cacao.
10 gram mörk choklad.
Förvinner som vatten i en sil.
I can't help myself. Jag som "inte ens äter choklad".
Vi har haft en diskussion lite, Sandra och jag, om vilket vi skulle välja att låta bli att äta för alltid mellan CHOKLAD och SKRÄPMAT.
För mig är valet självklart: skräpmat. Vilket skulle du välja?

Vaken? Knappast...

Datum: 2009-10-28 Tid: 10:58:02
Igår hade jag toksvårt att somna vilket resulterade i på tok för lite sömn under natten, då jag vid flertalet tillfällen dessutom vaknade för att jag var livrädd att missa att klockan skulle ringa. Kul.
Sitte med en kopp kaffe nu, ska strax trycka i mig både banan och clementin. Måste försöka orka hela dagen ju! Innan fyra ska jag sitta på bussen in till stan och sedan vidare mot Karlshamn där systeryster hämtar mig vid donken. Det blir lite snabbt att äta hos mamma och pappa innan vi alla tre ska på körövning!! Jag längtar massor!
Efter kören kan jag äntligen träffa H igen... Det är 1½ vecka sedan vi sågs nu.. Piss i mississippi säger du, tokjobbigt säger jag!
Nu ska jag mörda mig själv lite till!
Ha det gott!

Pannkaka med TWIST!

Datum: 2009-10-27 Tid: 18:24:42
INGREDIENSER:
Vanlig pannkakasmet. Inte så svårt. Ungefär:
1 ägg
2½ dl mjölk/grädde
1½ dl mjöl
lite salt
lite socker
och kanel


GÖR SÅ HÄR:
Vispa ihop smeten tills den är klimpfri. Värm en stekpanna eller plättlagg, vilket man känner för. Stek smeten ganska tjock. I alla fall, stek den allt annat än tunn.

Riktigt gott med jordgubbssylt till, men målet med detta är att steka tunna äppelskivor i socker, att ha på istället för sylt. Enjoy!


Förresten....

Datum: 2009-10-27 Tid: 18:19:53


Titta vilken söt pumpa jag fick av min mamma i lördags! Man kan trycka på en knapp på baksidan så spelar den lite, det gör jag ibland när jag vill bli galen! Tack mamma!!!!

God morgon!

Datum: 2009-10-27 Tid: 09:49:41
Här är det trötthet som råder.
Längtar efter en kopp kaffe, en stor sådan, samt lite pigghet och att det slutar svida i ögonen!
Det kommer att bli en riktigt seg dag idag. Jag är på dåligt humör dessutom...
Ikväll blir det att ut och gå en runda, sen packa inför imorgon!
Sådärja, nu börjar dom soundchecka inför lunchmusiken för tredje biblan-dagen i rad. Är det inte meningen att ett bibliotek ska vara tyst? Måste kolla upp den felaktiga faktan..

Idag är det exakt en månad tills min födelsedag. Så, för 21 år sen var mamma smälltjock!
Ha en bra dag!

Jag är jag!

Datum: 2009-10-26 Tid: 20:49:22
Vilken är bäst?
Och vad är det som gör det så mycket bättre med smink? Det är ju inte riktigt jag - det är ju en sminkad version av jag. Bilden till höger är tagen alldeles nyss här i soffan. Trött och blek. Men det är jag och jag ska duga så, för det är såhär jag ser ut - egentligen!



Just nu är jag bara riktigt ledsen..

Denna äckligt sjuka värld!

Datum: 2009-10-26 Tid: 11:28:18
Äckliga jävla svin! Våldtäkt är så långt ifrån okej det bara går att komma. Och en gruppvåldtäkt är bara så ännu svårare att förstå. Hur tänker de andra två pojkarna i denna situationen, där de håller fast henne, håller ner henne, medans den tredje våldför sig på henne? Vad far igenom deras huvuden? Det finns ingenting hon kunde gjort för att förtjäna det.
Genomsnittliga längden på ett fängelsestraff för grov våldtäkt är ungefär 3-4 år om ens det. Jag tror att jag tog i lite där. Genomsnittliga antalet år det tar för en kvinna att psykiskt komma över och förbi en våldtäkt, är 10 år.
Återigen konstiga straff här i Sverige... (man åker fast värre för narkotikabrott än dråp).
Blir ledsen och förbannad över sånt här. Sjuka jävlar!

Godnatt!

Datum: 2009-10-25 Tid: 23:35:50
Nu kryper jag i säng efter världens segaste dag! Imorgon är det dags för uppsats igen..
Och på onsdag bär det hem till Sölvesborg och körövning! Längtar jättemycket!

Nattinatti!

Sivans!

Datum: 2009-10-25 Tid: 12:10:08
Igår kom min mamma hit! Vi fikade lite med varma frallor och kaffe, sedan satt vi länge och pratade om livet och vardagen. Det stora och det lilla. Det var i alla fall jätteskönt! Tur man har någon som tycker att det är värt den långa bilturen för att träffas en liten stund, I needed it!

Kvällen bjöd på tacos hos mig tillsammans med Sandra! Vi pimplade i oss lite, innan vi gick bort till Sivans, sent, men bättre det än aldrig. Dansadansadansadansa innan jag fick stå i kö i 25 minuter för att få komma uuuut!
Sen - raka vägen hem.. Det var inte lätt och nu mår jag som jag förjänar!

Tack Sandra för en skitrolig kväll!!

Idol..

Datum: 2009-10-23 Tid: 22:04:43
Är inte Idol.. sädär?
Det är egentligen inte särskilt bra, inte ens häften av deltagarna håller måttet riktigt. Ska i alla fall försöka hålla mig vaken till utröstningen, så resten av kvällen spenderas i soffan. Imorgon måste jag städa innan mamma kommer.. Mycket disk, mycket ovikt tvätt!!



Vet precis vilken film jag ska sätta på nu. Tar för lång tid att läsa en bok man gråter sig igenom. Underbar filmmusik dessutom. Hörs imorgon - godnatt världen!

God morgon!

Datum: 2009-10-23 Tid: 10:23:04
Sitter här med en macka och en kopp kaffe i biblan. Artikelgranskning står på schemat!

Idag är det shopping i stan med Sandra som gäller. Jag har siktet iställt på ett par mjukisbyxor á la Team Sportia. Min lillebror har stulit mina, så nu köper jag nya, de kostade dessutom inte lika mycket som jag trodde.

Funderar på att testa nåt nytt recept ikväll, äta nåt gott till Idol.. Krypa upp i soffan och bara vara.. Jag är så trött idag!
På Lördag kommer mamma :D

Ha en bra dag!

Tvättning

Datum: 2009-10-22 Tid: 23:33:45
Fick en "mitt i natten"-tid. 22-00:30. Men jag måste tvätta!!

Lite NCIS medans jag väntar. Helt meninglöst inlägg.

!

Kan inte släppa denna låten bara... :) Några inlägg längre ner..
Lyssnar på den varje dag, flera gånger. Den stillar, ger ro, ger kraft och inger trygghet när själen vilsar iväg dit den inte hör hemma..

The River Flows In You? Bella's Lullaby? Är inte säker..
Syster, finns den med i Twilight månne? Minns inte...

Glada besked!

Datum: 2009-10-22 Tid: 13:42:05
Ja till homovigsel i kyrkan! Äntligen slut på lång tids diskriminering. Och ja, jag tycker det är naturligt och ja, jag är för det och ja, jag tycker att det är rätt att göra det i kyrkan - för en stor del av kristen tro handlar om kärlek. Sluta lusläsa bibeln med cyniska ögon, man kommer ingenvart med det!

Sitter ensam i biblan nu när P är på lunch. Själv orkar jag inte äta. Jag orkar inte arbeta. Rummet är fullt av irriterade ljud. Ett stort bakgrundsbuller, dovt och ihållande, låter lite som ett stort lastfartyg. Ventilationsknappen som knäpper var 7,5:e sekund, samt tickar som en timer. Högklackade skor som går utanför, stolar som skrapar i golvet från alla hörn och kanter. Dörrar som slår igen, röster som pratar. Datorernas fläktar. Är det konstigt att man inte kan fokusera, när någonting hela tiden avbryter tankegångarna?

Ikväll ska det bli gott med pizzarester, sedan te och värmemys innan tidigt sänggående. Ska jag fixa en dag till i detta urtråkiga bibliotek behöver jag typ sova 12 timmar eller liknande!

Måste dessutom tvätta!

Ha en bra dag!

Pizza!

Datum: 2009-10-21 Tid: 23:10:14
Tidigare ikväll orkade jag inte laga mat, utan gjorde en snabb sallad med tomat, gurka och kräftstjärtar, samt lite vitlökssås. Det mättade ju bara för stunden, så nu gör jag en pizza. Jag köpte en pizzadeg, färdig, med tomatsås ifrån märket Sara Lee på City Gross idag. Blev tokrädd när jag skulle öppna rullen med degen och den poppade ut med en smäll, haha! Så, på pizzan idag finns: skinka, mozzarella, ananas, kräftstjärtar och champinjoner. Hoppas verkligen på att det ska gå ihop!
Imorgon vill jag egentligen bara vara hemma. Behöver diska, städa och tvätta...

Pizzan klar - plus ett Vänner-avsnitt jag aldrig tidigare sett. Inte illa!
Godnatt!

Om man nu vill det..

Datum: 2009-10-21 Tid: 14:40:34
Så kan man säga att detta är min femte kopp kaffe idag. Eller så håller man det hemligt.
Handledarträff om 10 minuter - jag är toknervös och illkissnödig, ingen bra kombo.

Hoppas hoppas hon säger nånting bra. Annars tänker jag dra hem och lägga mig under täcket och stortjuta i nån timme. Därefter frossa i nånting, till exempel glass eller skorpor. Det värsta är att jag suger på att frossa. Så det måste gå bra!

Hejs!

Ett bra sätt att blir varm på!

Datum: 2009-10-20 Tid: 22:55:16
Det skulle jag vilja komma på. Jag fryser hela tiden, särskilt att gå ur sängen på morgnarna är riktigt tufft... Och sedan på kvällen, att krypa ner mellan iskalla lakan. Jag har några egna knep:
- Dubbla strumpor.
- Tights under pyjamasbyxorna.
- En vetebot under täcket en stund innan läggdags.
- En kopp te.
- 23 värmeljus.
- Stickad tröja som mormor gjort. (ljuslila, skitsnyggt

Ja det var väl vad jag brukar försöka med. Men ikväll funkar det inte, skumt.
Har suttit och kikat på ett piano jag vill ha.. Vill ha... Vill ha......! Ska drömma lite till om det nu!
Godnatt

Hur tänkte du där?

Datum: 2009-10-20 Tid: 14:52:06
Satt och bläddrade lite bland tidningarna på nätet och hittade denna artikel. Verkar som att det enda artikeln går ut på är att avslöja hennes identitet, jag vet den. Hur svårt är det att bild-googla Aqua-Lene och leta upp samma bild? Eller åtminstone bild där båda personerna bär samma kläder som på bilden i artikeln? Varför inte bara skriva hennes namn?

Sitter i biblioteket. Ska artikelgranska. Sen ska jag somna TIDIGT ikväll!
Ha det gott

Du

Datum: 2009-10-19 Tid: 23:54:20


Jag viskar godnatt med min hand mot din kind
trycker läpparna lätt mot din hals
lånar lite av din värme och tänker
ingenting kan slå detta, ingenting alls.




(kan inte hjälpa att undra vad som fick min näsa att se dubbelt så stor ut här då?





Godnatt

En vild ko

Datum: 2009-10-19 Tid: 20:10:46
Ikväll hängde jag på Sandra! till VUGI för att träna ett Airpass. Eller ja, tantgympa!! Som sagt var, jag har haft ett luftigt uppehåll på tre år eller något åt det hållet så det här var minst sagt jobbigt. Men med en skithäftig instruktör som verkade kunna fortsätta springa ett varv runt jorden när jag fick vila för att försöka trycka ut luft ur lungorna, så gick det superbra. Som vanligt flaxade jag som en vild ko, utan någon som helst kontroll på mig själv, men det brukar ordna till sig efter ett tag...

Det bästa är, att i slutet av passet meddelade hon att de börjar sälja halvterminskort snart. Perfekt för Moi! Detta var kul. Extra kul att jag tycker att allt är kul och bra nu när endorfinerna börjar kicka igång och adrenalinet fortfarande pumpar runt.

Har lagt på en skönt svalkande ansiktsmask nu och väntar på att duschvattnet ska bli någorlunda varmt.. Jag har lite problem med det, det växlar från varmt till iskallt till ljummet till skållhett på några sekunder - ofta.

Så nu blir det dusch, sen köttbullar, sås och en liten bulle!

Ha en härlig kväll!

Uppdrag: granskning

Datum: 2009-10-19 Tid: 09:23:08
Japp, precis vad vi gör nu.. Granskar artiklar. Försöker uppnå ett stadie av koncentration. Den boken jag vill ha - den har biblioteket helt plötsligt tagit bort av någon konstig anledning!

Jag har inte sovit så bra inatt, alldeles för tomt och tyst brevid mig. Kallt dessutom. Borde kanske införskaffa ett sånt där el-drivet element att ha precis brevid sängen?

Nu sitter jag här med en kopp kaffe och lite hasselnötter i en påse. Igår började jag fila på mina inbjudningar.. Hoppas nu folk kan göra detta för min skull! För det kommer att bli skithäftigt!
Ha det bra!

Ensam

Datum: 2009-10-18 Tid: 21:40:06
Jag är inte ensam. Jag har massor med människor i mitt liv som alltid finns där. Men utan H i närheten.. Jag kan inte hjälpa att det känns lite tomt. Inte så lite heller. Det har varit en alldeles underbar helg med H här hos mig. Igårkväll gick jag dessutom hem till Mus en stund för att träffa grabbarna och Sandra, mycket lyckat val!

Ikväll, innan han åkte, lagade vi lax för allra första gången. Inte hade jag en aning om att det var så enkelt! Bara krydda lite, in med dem i ugnen och sen - voila, äta!

Nu ska jag fälla några tårar till och hoppas att jag blir trött av dem. Annars ska det väl inte vara så svårt att klämma ut några till. . . . .
Godnatt!

Fredag på riktigt

Datum: 2009-10-16 Tid: 18:40:24
Har faktiskt börjat fila till ordentligt bra på uppsatsen idag. Börjar bli nöjd med textmassan som ständigt växer till..

Igårkväll firande Sandra och jag "fredag" eftersom hon inte jobbar idag. Vi drack rödvin, åt mörk choklad, frusna blåbär och pratade i massor av timmar. Kom hem sent, trött och glad! Du har verkligen en positiv inverkan på mitt humör! Ikväll kommer H till mig och stannar över helgen. Det blir mys framför Idol tillsammans med Sandra!!

Vi tog även en liten skvätt på stan idag Sandra och jag. Hon skulle trendspana och jag skulle köpa papper. (vilken av oss lever ett spännande liv?).
Hittade vad vi skulle, nu sitter jag och fredagsmyser, väntar och längtar. Ska strax hoppa in i duschen en stund - hoppas det finns varmvatten över till mig.. Tänkte bjuda på lite bilder också.
Har ni testat nya Marabou Sensation? Om inte - gör det. Det är så gott så jag vet inte om jag vågar köpa fler.....





Helt sjukt, fin felstavning på en pizzabutiks beställningsblad här i Växjö. Ja, jag tycker det var helt galet roligt!

Ska in i duschen nu, ha en trevlig kväll och rösta ut rätt person i Idol ;)

My oh my!

Datum: 2009-10-15 Tid: 17:16:12
Det har inte tagit många dagar för löven att gå från grönt till brandgult utanför mitt fönster. Bjuder därför på en bild på hela spektaklet samt en bild ifrån Tingsrydsbusshållplats. Bara för att det var så vackert. Och att fota är roligare än inget när man fryser och väntar på en buss!



Ikväll blir det vin och TV kväll hos härliga Sandra! Härligt! Kolla gärna in hennes nya modeblogg dessutom! Ska strax äta lite och pula runt lite här hemma.. Mysa ner mig i en filt kanske?
Ha en härlig kväll!

Uppsats

Datum: 2009-10-15 Tid: 12:53:32
Idag började morgonen med en snabb promenad till skolan med Sara, det var dags för uppföljning i ergonomin från förra terminen. Vi skulle utvärdera risker i arbetsmiljön på de avdelningar vi var på. Det var inte lite, det mest uppmärksammade var ändå att det var så trångt inne i patientsalarna... Ni som varit på sjukhus har säkert sett det lilla utrymme man får för sig själv som patient, tänk att du ska få plats med en lift och en rullstol där också...

Nu sitter jag och tar paus från uppsatsen. Vi skriver hemma hos mig idag, jag skriver och Peter granskar artiklarna.
Sitter med en kopp kaffe och en baguette med kycklingcurryröra, lyssnar på lite musikstycken.. Idag bjuder naturen utanför mitt fönster på en färgsprakande föreställning, Höstlöv i Solsken!

Ha det gott!

Min förlorade oskuld

Datum: 2009-10-15 Tid: 00:25:09
FÖRFATTARE: Emma McLaughlin & Nicola Kraus

STORY: Boken handlar om Kate, som blir uppringd av sin bästa kompis mitt i natten och kastar sig på planet hem till staden hon växte upp i. Anledningen? En kärlek hon aldrig glömt, som för elva år sen bara försvann och aldrig hörde av sig. Nu är han en stor musikstjärna och dessutom tillbaka i barndomsstaden och Kate har under alla år väntat på en chans att få en förklaring..
MINA TANKAR: Den var charmig och rolig. Hoppar fram och tillbaka i tiden rätt ordentligt ibland - nästan så man blir lite förvirrad, men det är okej, för den var skitbra! Funderar på att leta upp något mer av dessa bägge författare, gillar ju som sagt den här typen av bok: rosa, tjejig, romantisk och tokrolig...

Måste njuta..

Datum: 2009-10-14 Tid: 18:02:08
..av färgerna, dofterna - regnvåta löv och jord..

Idag gick jag till tandläkaren, sen åkte jag tåg, läste artiklar, gick till biblioteket, diskuterade, kopierade. Nu inser jag att jag fortfarande inte ätit någonting sedan smörgåsen imorse. Den som det tog en evighet att äta på grund av bedövningen.. Därför blir det ett par färsbiffar och lite bulgur till det, kan det smaka tro?
Jag måste tugga så mycket som möjligt på min tand.. För den 9:e november ryker den för att ge plats åt en visdomstand. Något jag inte är så pigg på...

Här är dessutom Mischa Minsky som framför mitt absoluta favoritstycke
Le Cygné ur konserten Le Carnaval des Animaux' av Camille Saint-Saëns. Beror det på att jag är cellist - ja alldeles säkert, men den är fin! Lyssna gärna på resten, det är häftiga tolkningar av olika djur!


Bitter på min livssituation

Datum: 2009-10-13 Tid: 21:42:20
Njuter nästan ifulla drag. Har tagit på mig mjukisbyxor och längtar efter en kopp te. H finns inom räckhåll, bara en meter bort. Sitter i vår säng, i Sölvesborg.. Tänk, nu missar jag hösten här nere, allt det vackra. Måste vara i Växjö, kalla tråkiga Växjö för att sitta instängd i ett bibliotek 8 timmar varje dag. Jippi. Verkligen inget utrymme för ro att lära, organisera tankarna. Kan inte koncentrera mig så länge jag har någon i samma rum när jag inte är hemma. Så det blir framöver dubbeljobb på något sätt - först biblioteket på dagarna och får skrivro när jag kommer hem istället.
Jag vet inte om det är en höstdipp jag har fått nu, en sån jag brukar få på vårkanten. Allt bara känns mörkt och motigt. Någonting ligger och gnager i magen och jag kan inte tänka på saker som gör mig glad - det gör bara känslan värre.
Jag älskar hemma och det går olyckligtvis inte att finna någonstans i Växjö. Jag kommer aldrig att känna mig hemma där. Stiga upp, gå till ett tråkbibliotek, gå hem - ensamhet och en kylig lägenhet. Laga mat - till mig själv. Nej, fy... Jag vill inte mer nu!

Imorgon ska jag dessutom till tandläkaren. Kommer därför vara bedövad i halva huvudet hela dagen imorgon (sist höll den i åtta timmar) så ring inte och försök prata för det kommer inte jag kunna! Ska dessutom till - Växjö, precis, direkt efter...
Gokväll..

Som en godnattvisa

Datum: 2009-10-12 Tid: 23:53:26
Denna videon rör mig ända in i själen. Den är otroligt skickligt animerad, både rent teknisk men även känslomässigt. Hur fint är det inte när hans livs kärlek kommer och spelar några av de viktigaste tonerna? Den får mig att vilja kunna se tillbaka på mitt liv, fylld av kärlek, skratt och upplevelser.


Älskade, underbara höst!

Datum: 2009-10-12 Tid: 19:03:23
Nu är den här, i all sin prakt. Underbara färger i trädtopparna och härliga lövvirvlar längs gatukanter.
Nu är det tillåtet att krypa under en filt om kvällarna, tända massvis med värmeljus och njuta av kvällens mysiga mörker. Idag kunde jag dessutom inte låta bli att köpa en termosmugg. Med den i handen, fylld med hett kaffe är jag redo att möta dagen. Vilken spenderades på biblioteket.. Inte fullt så roligt, men ett nödvändigt måste om vi ska komma vidare med vår uppsats.

Väl tillbaka i Växjö. Jag vet inte alls vad jag ska hitta på ikväll, är inte upplagd för någonting. Möjligvis att sluka de sista sidorna i nya favoritboken "Min förlorade oskuld" som inhandlades för ett par dagar sedan.
Nu blir det lite telefonsnack med älskade H och en kopp te.
Bjuder på ett underbart pinostycke till det! God kväll!



Jag spelade väldigt mycket piano tills jag flyttade hemifrån. I min studentlägenhet, utan ett piano - lättar fingrarna sin dans över tangenterna. Man tappar, så fort så fort. Jag vet, jag kan och jag känner, men händerna vill inte i mitt tempo.. Lika så med cellon, valkarna på vänsterhandens fingertoppar har tunnats ut och vill inte trycka lika hårt längre. Men det kommer tillbaka.. Att känna cellons kropp vibrera mot bröstkorgen, en djup baston och ett mjukt vibrato till ett stycke drömmar, längtan - musik.. Låta fingrarna göra sin vals, det dom kan och aldrig glömmer..

Livets aviga och räta..

Datum: 2009-10-12 Tid: 18:03:43
FÖRFATTARE: Kate Jacobs

STORY: Boken kretsar kring Georgia, en ensamstående mamma med en passion för stickning, som driver en egen garnaffär på Manhattan. I buktiken samlas, först av en slump, varje fredag ett gäng olika kvinnor, alla med en egen historia och med vitt skilda personligheter, för att sticka tillsammans. Georgia lever ett relativt ordnat liv tillsammans med sin dotter Dakota, tills livet plötsligt vänds upp och ner och det blir tydligt att nära vänner - betyder allt.
MINA TANKAR: Den var rörande, underhållande och fick det att klia i fingrarna efter mina stickor (som dessvärre förmodligen ligger i en låda på mammas och pappas fullproppade vind). Den handlar väldigt mycket om vänskap och hur den kan sträcka sig över alla möjliga sorters människor. Om att förlåta, bli förlåten och älska till fullt, den korta stund man har på jorden. Handlingen och slutet var totalt oförutsägbart. Synd att den tog slut så fort..

Långlunch

Datum: 2009-10-10 Tid: 16:47:33
Igår träffade jag min barndomsvän Jenny.. Började som en frukost/lunch/fika och övergick i shopping på ICA ;) Det var i alla fall jättetrevligt! Tack så mycket för sällskapet fröken!!

Igår gjorde vi varsin plankstek, H och jag och tittade på Idol till en flaska rödvin.. Idag blir det tacos till fotbollen.. Är inte sugen på att titta på fotboll alls...
Ha en trevlig lördagskväll!

Tröst

Datum: 2009-10-08 Tid: 14:58:31
Den blir en runda till K-stad med syster...!

Kolasnitt

Datum: 2009-10-08 Tid: 13:10:04
INGREDIENSER:
125g mjukt smör
1 1/4 dl socker
2 msk ljus sirap
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker


GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, socker och sirap i en djup skål. Bland de andra ingredienserna i en annan skål och sikta ner i smörblandningen. Detta för att bikarbonaten ska bli så "utspridd" i smeten som möjligt. Blanda samman till en deg som du sedan delar i två och plattar ut på bakplåtspapper till två längder. Gör dem inte för tunna. Grädda i 15-17 minuter. Skär dem i sneda bitar medans det fortfarande är varma. Låt dem svalna på plåten. (Avnjut till ett glas kall mjölk!)

Been there, done that!

Datum: 2009-10-08 Tid: 12:51:47
Inga glada miner efter tandläkaren. Inga trevliga besked. Kommer inte veta hur det går med tanden förrän om ett halvår då "bandaget" ska öppnas. Då kommer jag veta om det funkade så att vi kan börja en riktig lagning, eller om den åker ut för att ge plats åt visdomstanden. Samma med den andra tanden som ska få samma behandling på Onsdag.

H har kört till jobbet och allt vad jag hade lust till idag bara rann av mig. Sitter här istället, torr och grå medans landskapet utanför badar i en varm höstsol.. En promenad lite senare blir det, samt en kopp kaffe och ett gäng nybakta muffins. Idag ska det testas med smält chokladfyllning. De måste serveras varma, så jag får se till att bjuda över nån, dock inte förräns H är hemma igen så han kan hjälpa till att kränga!!

Ha en underbar dag!

C-uppsats...

Datum: 2009-10-07 Tid: 15:39:31
Ja, eller inte, för Peter bara spelar massa konstiga låtar som typ handlar om Bamse och det gänget i en ICKE barnvänlig variant och om nån porrstjärna som Bloodhound Gang gjort. Skum kille det där.
Har artikelsökt hela dagen, går inte. Så nu har vi bokat tid hos bibliotikarien, för lite hjälp. Skulle dessutom vilja ha hjälp av studenter vid andra universitet/högskolor om ni skulle kunna söka på några artiklar till oss? De kanske finns hos er, de som inte finns hos oss!
Nu spelar Peter en låt som går "nej, så tjock du har blitt, du får nog banta dig litt" ska jag ta det som en pik eller som att han är knäpp?

Nåja, snart ska jag åka till Sölvesborg igen, om ca 20 minuter. Ikväll blir det formatering av hårddisken. Bort med Vista, in med XP. Hoppas att det fungerar ok.

Nu ska vi titta på klipp med Robert Gustavsson den sista stunden. Ha det gott!

Födelsedagslistan

Datum: 2009-10-07 Tid: 00:16:06

Precis som förra året, fyller jag år detta året med! Det ska laddas upp med en önskelista av fint kaliber:

Önskelista 2oo9

Pianokeyboard Som ett bärbart piano
Presentkort på Make Up Store
Presentkort till nya glasögon
Bäddmadrass - jättetjock!
Gardiner (nej jag har fortfarande inga gardiner)

Den kommer säkerligen fyllas på mer allteftersom Ha-begäret växer sig enormt som vanligt. Godnatt!

Sång till modet

Datum: 2009-10-06 Tid: 23:36:57



Mina gamla klasskompisar kommer känna igen vår ensembles bidrag som Alla Hjärtans Dag-låt....
Hur som helst så har den ett bra budskap och här himla härlig med akustiska gitarrer och en kontrabas som ackompanjemang


Farmville - not a fan.

Datum: 2009-10-06 Tid: 19:10:12
Inte nog med att 50 % av min familj är djupt insyltad i Farmville på Facebook, nu är jag snart påväg dit. Jag klarar snart inte motståndet mer! Mitt lilla kusinbarn Sebastian har skickat inte en utan fem inbjudningar, har jag hjärta nog att trycka ignorera? Nej. Men jag borde ha karaktär nog att inte falla för tricket. Klart att Facebook skickar honom för att lura med mig. Oemotståndligt, gulliga, charmiga lilla S tittar på mig med stora rådjursögon där ifrån skärmen och bönfaller. Hallå, är jag den elaka katt-tanten i huset i hörnan på gatan? Nej jag tänkte väl det.

Men jag vet faktiskt inte vad jag ska göra åt saken. Punk.

Roast på Berns.

Datum: 2009-10-06 Tid: 18:09:00
Jag tycker det är tokroligt. Men jag bojkottade programmet med Bert Karlsson och nu när jag bläddrade bland videoklippen på aftonbladet insåg jag att jag gjorde det med rätta. Hur illa jag än tycker om Petra Mede, så vill jag inte höra Bert Karlsson ta de där orden i sin mun. Det var, även som skämt direkt olämpligt, osmakligt och äckligt. Fick rysningar över hela mig och stängde av. Önskar att Petra Mede inte bara hällt vattnet på honom - utan kastat hela glaset i huvet på honom så han hållt sig tyst istället för att yttra grisiga kommentarer. Nej, kanske inte riktigt så illa. Men bläh.
Överväger att bojkotta hela programmet nu. Samma sak gäller för Idol. För hur tänkte juryn och hurdant tänker folket?
Camilla - en schlagerstjärna? Inte i mina ögon. Hon sjunger schlager, men så flamsig kanske hon skulle stå i en schlagerbar i nåt hörn?
Reza - okej, Erika - platt och färglös, Eddie - väldigt slemmig och sur i tonerna, Rabih - en sjungande bebis som inte kan uttala engelska ord korrekt, för inte "hötts all ovö de wöld tönajt" va? Nicklas överraskade positivt. Karolina är ok. I mina ögon är hon för mycket, hon gapar och tjoar men till mig förmedlar hon absolut ingenting. Fin, stark röst - men vad är det utan känsla?
Dessutom blev jag tokchockad av Toves kläder. Jag brukar ha precis exakt samma tunika och tights... Ofta, min absoluta favorit. Hur ska jag kunna ha det nu? "Jaha, så du har kopierat Toves oufit." "Jamen, min fantasi då?" "Nej du, det som har varit på TV kan inte vara din fantasi."

Nu har jag spårat ur, mycket negativt här. Ska dricka lite kaffe nu. Gokväll!

Hål..

Datum: 2009-10-05 Tid: 16:56:07
Men det visste jag redan, har nämnligen haft det sen förra sommaren. Dumma jag trodde det funkade med att ignorera problemet så skulle det forsvinna. Icke. Det blev bara värre. Så nu måste jag verkligen laga det. Och fy! Jag var så nervös idag att jag ville kräkas. Tandhygienisten Lena är supertrevlig och dessutom tittade faster Elna inom och kollade läget. Trygghet är A och O. Men, så kommer vi till den där tandläkaren som jag ska besöka på torsdag. Ond! Otrevlig. Otrygg! Jag är ärligt talat riktigt rädd...

Tandläkarskräck.

Datum: 2009-10-04 Tid: 23:45:03
Imorgon ska jag till tandläkaren och få en dom. Och bli av med massor med pengar!
Ser ej fram emot detta - vill bara sova och glömma att världen existerar.

Jag är så nervös att jag inte ens kan komma på något att skriva.. Godnatt

Grått

Datum: 2009-10-03 Tid: 15:46:04
Denna dagen är grå. Inte höstvacker, bara grå och regnig. Jag känner mig alldeles tom - tråkig och ointresserad. Mycket tankar snurrar i huvudet. En c-uppsats, ett tandläkarbesök, nya-glasögonbehovet och en hemlig dröm.

Det börjar även närma sig min födelsedag - som vid denna tiden på året brukar fylla mig med pirrig, ivrig förväntan. Min dag. Men i år? Idag känner jag inte alls för det. Jag vill inte vara med om en till födelsedag. Jag har för stora förväntningar. Men. Ändå har jag börjat förbereda någonting jag aldrig gjort innan. Och jag ska strax sätta igång med det på allvar och det ska bli roligt, kreativt och annorlunda

Mitt nya projekt. Jag har köpt mig en muffinsbok!! Den är fylld av ljuvliga recept och massor med inspiration. Igår bakade jag de första provet - underbara! Inte bara såg de otroligt söta ut - de smakade därefter också!

TOVE!

Datum: 2009-10-01 Tid: 23:11:46
Jag har en ny Idol! Lilla, fräsiga Tove! Tove och Erik i finalen, please!!!!
Äntligen har jag hittat någon som jag verkligen beundrar. Men - känns skumt att den personen är 4-5 år yngre än jag själv.. I'm old.

Idag har jag bakat pizzabullar, kanelbullar och kolasnittar. Har inte hunnit smaka på snittarna ännu - de ska stelna först. Bjöd över Fikakungen Stoffe för att smaka bullarna och de var OK. Så - imorgon har jag inte nåt för mig på dagen - bara baka fin-muffins från min nya muffinsbok! Nu ska jag bli en riktig hejare!
Plus - ni som känner mig. Jag spricker snart av nyfikenhet jennoy. Säg vad du vill, innan jag blir skogstokig.

Sista delen till Hs nya monsterdator kom idag. Så det ligger kartonger, dator och andra pryttlar över hela rummet (jag som hade tänkt städa). Jag är glad för hans skull, han har längtat länge, men han har inte varit riktigt närvarande idag.. haha!
Nehe - godnatt!