Fy...

Datum: 2010-04-29 Tid: 21:33:33
Trivselvikt: 55kg. Vanlig vikt: pendlar mellan 57 och 58. Viktökning senaste veckorna: 5 kg.

VAD hände där? Ja, den frågan jag jag ställt till mig själv tusen gånger. Det enda jag kan komma på är att jag nu, för en gångs skull äter TRE mål om dagen dvs frukost, lunch och kvällsmat. Däremellan äter jag nån macka och sen nån frukt. Jag äter mindre skräp nu än för några månader sen. Jag går en timmes promenad hem från praktiken näst intill varje dag plus en kvart/tjugo minuter på morgonen.

Det är skit. Nu ska jag inleda svältera tills det är dags att visa upp sig i bikini.

(Beställde hem en bikini ifrån H&M idag, tog en strl 38. Men mina bröst vill nog hellre bo i en strl 44. Fyfaaaaen!)

I hemmets trygga vrå

Datum: 2010-04-27 Tid: 14:51:17
Sitter uppkrupen i soffan nu. Helt upprymd, vilken dag!
Kort men så rolig! Jag har varit på "studiedag" på handikapp här i Växjö. Superkul! Och nu har jag verkligen en motkommentar till "sätt de gamla i fängelse..." osv. Nej, men bygg likadana boenden till de äldre som till de handikappade. Tänk 3 personal på 5 boende! De har egna små lägenheter, ljusa och fräscha med trägolv och stora fönster. Enorma toaletter där till och med en duschsäng får plats. Färger och former, egna dekorationer, fotografier, listor på sina favoritsysselsättningar, schema för hela veckan, stora gemensamma lokaler. Fick även åka och se deras "jobb", alltså en dagverksamhet där alla får arbeta efter sin egen förmåga. Arbetet är allt ifrån klippa och klistra till att försöka sätta ihop stora legobitar. Där finns ett ljusterapirum med mjuka kuddar, svepande tyg i taket, en projektor som spelar upp lugna bilder, vattenpelare som bubblar med ljus i olika färger, vita tunna draperier och lugn musik. Det finns också ett litet krypin man kan stänga in sig i tyst mörker. Vattensängar, bollhav och en stor lokal för sjukgymnastik. Allt är optimerat för varje persons egna och unika behov. Jag är SÅ imponerad!! Jag har aldrig ens tänkt på den här delen av vården, men nu, nu gör jag det!!!

Nu blir det lite kaffe ;)

Ha en skön eftermiddag!

Tack!

Datum: 2010-04-26 Tid: 02:06:50
Tack, kära lillasyster för en mysig visit!!! Vi fick ju till och med störtskönt väder!

Hann med shopping, god mat och att bara vara.. Det är skönt att kunna sitta i varsin ände av soffan och göra varsin sak - tryggt och välbekant!

Snart på dagen 19 år sedan du blev en del av mitt liv... Jag kan inte ens tänka mig hur det skulle vara utan dig! Jag vill alltid beskydda dig från allt dumt, farligt och hindra dig från att göra alla misstag man alltid gör. Men då lär du dig inget av livet och jag vet ju att du är så ivrig att göra just det, lära av livet. Hur ivrig du är inför att flytta hemifrån och börja en ny del av ditt liv. Vad konstigt det känns - du är ju min lillasyster. Du cyklar ju runt på din gula trehjuling med en pytteliten blombukett i handen och med den vita frigolithjälmen på sned. Koncentrerad och fokuserad på målet. Envis och något obstinat. Envis som få! Du klistrad vadderade klistermärken på tripptrappstolen, för den var din och slängde glas i golvet för att se om dom gick sönder. Du blev vitblond på sommaren, solbränd och glad sprang du rakt ut i vattnet och glömde världen i din lek. Du ville inte gå upp på morgnarna och du dök huvudstupa ned i mattan bara för att vi lekte att det var en pool. Du var rädd för tomten och du gjorde allt som jag gjorde. Du sjöng "uppstoppad jesus, hurra hurra, han leder, han leder" i kören, högt och klart. Du sjunger ännu högt och klart och vackert! Du är så duktig på att spela piano och gitarr och jag blir så glad när du spelar för mig. Att du vill höra min lilla obetydliga åsikt!
Nu tar du snart studenten och ska pröva dina egna vingar. Jag vet att dom håller, men annars finns jag här och fångar dig!

När vi var små och bråkade så hårtussarna flög, sa mamma alltid "var rädda om varandra, annars mister ni en vän för livet". Och du är min vän för livet. Systrar vid ett tillfälle - vänner vid ett val. Jag älskar dig!


När hjärtat värker..

Datum: 2010-04-23 Tid: 00:08:54
.. och allt känns bara så långt bort och så svårt att greppa..



Nu ska jag sova... Godnatt

Sovmorgon..

Datum: 2010-04-21 Tid: 23:15:01
Jag blir ofta extra trött kvällen innan jag vet att jag kommer få en större eller mindre sovmorgon... Jag är jäääättetrött men vill inte sova!

Imorgon ska jag hugga tag i saker jag ska förbereda: Ergonomiexaminaion (nervöst) och Seminarie på den där superdåliga uppgiften jag skickade in igårkväll. Men jag fick ett mail från en av våra superbästa lärare som meddelade att jag i alla fall gjort rätt. En höna hemma har jag i alla fall. Vi ska (om jag fattat detta rätt) framföra inlämningsuppgiften muntligt och diskutera kring den.. Vi får se hur det går!

Jag ska även hugga tag i saker som jag släpar efter med en aning: tvätt och disk.. Behöver förmodligen en ny laddning matlådor också, men jag har uppenbarligen tappat all matinspiration. Jag har levt på spaghetti o köttfärsås, kycklinggryta och pasta eller en italiensk soppa i 3 veckor. Känns lite enformigt just nu.. Längtar efter en god köttbit och fina tilltugg..

Får se vad som händer i helgen.. Kalendern blev plötsligt poff tom!

Nu ska jag glo på Anna Anka söker assistent...
Godnatt världen!

Aprilväder!

Datum: 2010-04-21 Tid: 00:25:30
Det snöar.. Och jag som är dåraktigt förälskad i puffigt fluffig vit snö som faller mjukt mot marken så nej, detta är inte okej.
Jag vill inte ta på mig skidjackan för att slippa frysa när jag går till jobbet, eller de tjocka vantarna för den delen. Stor protest utfärdas!

Stor Emelie-kom-ner-hit-till-mig-hela-helgen-projekt är på G. Jag ska nämnligen inte alls då jobba i helgen. Det tyckte min handledare var väldigt onödigt. Istället ska jag jobba på dom två lediga dagarna jag hade torsdag och tisdag. Fint fixat!

Jag har även skickat in den sämsta uppgift jag någonsin gjort. Mest på grund av att det grundläggande kriteriet inte riktigt gick att uppfylla dvs, ta hand om en palliativ patient från praktikstart och planera vården för denne... Letade under både stubbe och sten men palliativa hemsjukvårdspatienter växer inte alltid på träd och i mossa!

Nu blev det som det blev och i värsta fall får jag väl göra om göra rätt. Vill egentligen inte ens tänka på vad "i värsta fall" egentligen innebär.

Nu ska jag sova min prinsessömn!
Godnatt världen!

Nej det får vänta.

Datum: 2010-04-20 Tid: 00:15:47
Jag är som sagt kluven. Får se hur jag gör. Är glad att jag inte la upp första utkastet då jag var grymt arg och upprörd. Senare läste jag vidare i ett forum som fick mig att börja gråta över alla dessa trångsynta idioter...

Som tur väl var, så hittade jag en annan grupp nu!

Nu ska jag somna gott! Godnatt världen!

Man borde inte sova...

Datum: 2010-04-19 Tid: 01:12:00


Hemma i Växjö igen efter en snabb påhälsning i Sölvesborg. Vi har firat lillebror som fyller 16 år idag (18/4).
Lördagskvällen spenderades i Lörbyskog den också, med min söta familj. När det började bli sent förflyttade vi oss tillsammans med våra rödvinsglas in till musikrummet och spelade gitarr och sjöng, pappa, syster och jag. Mysigt!

Nästa helg jobbar jag tyvärr. Jag avskyr verkligen att jobba helg här i Växjö. Man blir så totalt låst, kan inte åka hem och det är inte roligt för någon att komma hit heller. De jag känner här har ofta planer (fest) som jag inte är så sugen på efter att ha jobbat hela dagen.. Men det är sista helgen!!!!

Imorgon har jag halvtidsbedömning på praktiken, min handledare kommer tillbaka efter 1½ veckas semester - får se om jag skött mig ok!

Jag ska sätta mig och skriva ett arbete denna veckan också och även försöka trixa lite med schemat och se om jag kanske kan få byta bort ledig-mitt-i-veckan mot helgen. Har torsdag denna veckan och tisdag nästa och det känns enligt mig lite onödigt, när helgerna är lite som min fristad. Men det spelar inte så stor roll ändå!


Skönare att vara två.. I alla fall slapp jag sova ensam en natt denna veckan och det är ju något att vara tacksam för! Tog även en mysig ritz-fika på lördagen :)

Nu ska jag försöka somna.. Godnatt!

Spring i benen

Datum: 2010-04-17 Tid: 00:35:31
Har jag minsann! Efter en halv flaska coca-cola. Skitnervös inför tentan imorgon. Verkligen. Torr i munnen och allt sånt.

Dessutom är nog dagens insikt: coca-cola ska drickas ur burk eller möjligen sån där halvliters flaska. Annars är det kört efter ett par glas.

Skulle sätta mig och slå in lillebrors present(er) (haha nu vet du inte om det är fler eller en) innan ikväll, men kom på att allt papper är hemma sedan i julas. Så det får bli imorgon. Jag som var sugen på det ikväll. Och märker att jag egentligen inte har något att skriva mer än svammel som vanligt så då slutar vi här!! Godnatt världen!

Pluggkväll.

Datum: 2010-04-16 Tid: 22:50:25
Öppnade coca-colaflaskan i kylen, bara för att döda effektiviteten i alla promenader denna veckan. Har ju som sagt varit extra duktig då det tar exakt 1 timme hem ifrån praktiken, vissa dagar har jag även tagit en runda runt Trummen. Personligen föredrar jag att gå runt Trummen istället för stora sjön, inte för att den är mindre utan för att det är lugnare, vackrare och inte lika mycket folk.

Jag har tyvärr hunnit ikapp Desperate Housewifes säsongen nu, så jag måste vänta tills söndag innan jag kan titta på det nya avsnittet. Nu längtar jag!

Hoppas hinna med ett par promenader hemma på Lister i helgen också! Har packat ihop min slitna ryggsäck nu i alla fall.. Nu blir det lite till plugg.


Solen står högt över fälten...

Datum: 2010-04-15 Tid: 17:45:17
Slutade efter lunch idag eftersom sjuksköterskorna skulle på ett möte jag inte riktigt var inblandad i.. Satte mig smack direkt i min turkosa brassestol utanför dörren i bikini och allt. Somnade sisådär lite grann.. Sen skickade jag upp Sara som kom med chokladglass. Vi mös heeela eftermiddagen.

Huset jag bor i är format som ett U med spiraltrappor på insidan av "uddarna". Medans vi satt där så kom en kille (ni vet en sån där vrålcool stekare) och snubblade riktigt fult. Egentligen var det inte så roligt, men bara det där att det är fel att skratta nu gjorde att vi först andades in väsande för att det inte skulle höras och sen, när dörren hade stängts bakom honom brast vi ut i världens mest förlösande skratt. It made my day.

Jag har även läst på listerländska för Sara idag. Hon tyckte att det var hilarious. Ska jag vara ärlig så tror hon nog inte att jag är riktigt klok..

Nu blir det statistikplugg. Sen tomaaatsoppa.

Förresten....

Datum: 2010-04-14 Tid: 23:10:33
Här är den, Uppsatsen!

Enjoy

Nu är väl ändå våren här för att stanna?

Datum: 2010-04-14 Tid: 16:57:50
Simmade hem i mina skor efter en skojig dag på praktiken! Det är så varmt och solen skiner. Runt om på campus tänds grillarna och pick-nickkorgarna rullas ut i gräset. Min lilla röda bor fortfarande i Hs förråd och det tycker inte jag är riktigt rättvist. Kaffe och en stor bit mörk choklad i brassestolen på "balkongen" utanför min dörr, en ljum vind mot en solvarm kind. Livet är bra härligt ändå!

Längtar efter sommarnätter, sandaler och mjuka klänningar. Efter tissel och tassel och gapskratt tillsammans med min Ems. En delad flaska rött på bryggan. Nattbad. 4-manna Whist på stranden. Hanös stillhet och vår husvagn. Färska bär och gårdsbutikernas grönsaker. Doften av tända grillar och av sommarregn mot asfalten. Min lilla röda kompis Owe (bilen). Midsommaraftonskransen. Potatissallad. Salta droppar i håret. Havets kluckande mot solvarma stenar. Nyfångad, stekt rödspätta. Fjärilar.

Denna sommaren erbjuder dessutom utmaningarna: flytta till en "riktig" lägenhet och arbeta som legitimerad sjuksköterska. How about that...

Sverige i all ära..

Datum: 2010-04-12 Tid: 22:36:23
Min blogg, min fristad. Men vilka nötter det bor här i landet. Och de tycker att vi ska kasta ut invandrare för att de "smutsar ner" Sverige, jo jag tackar - vilka borde egentligen ta sitt pick och pack och dra? Jo, de som ägnar sina dagar och kvällar åt att planera grova våldsbrott och övergrepp på personer som kommit hit för att undvika sånt i sitt hemland. Skäms över dessa människor, eftersom de inte har vett att skämmas själva!

Det har uppstått en stor debatt på Facebook (vart annars!) angående att den svenska nationalsången inte spelas på skolavslutningar. Och jag kan inte sluta gapa för jag tycker inte ens att den har där att göra!!! Och detta jämförs sedan med att skolavslutningar inte längre hålls i svenska kyrkan. Nu råkar det ju vara så att skolan inte längre ska "pracka på" eleverna religion (morgonbön etc. är inte heller tillåtet) - med andra ord ska skolavslutningen som tillhör skolans verksamhet hållas på annan neutral plats.
Sen kommer en klagan över varför inte nationaldagen firas. Jag har aldrig varit med om ett nationaldagsfirande. Och det visste jag inte ens att det var "typiskt svenskt". Sverige har väl aldrig haft ett firande likt Norges eller USAs? Och varför är detta något att eftersträva?
Det är tråkigt, för i dessa diskussioner på Facebook, så uttrycks mer eller mindre rasistiska åsikter till höger och vänster och allt skylls på invandrare eller nysvenskar. Ingen som tänkt på att det är lika många rasister här i Sverige som är ute och förstör detta så kallade firande. Först klagas det på att nysvenskar inte vill fira svensk nationaldag, sedan om de gör det då tillåts det inte av rasister för att de inte är "gammal"svenskar. Hur ska dessa personer ha det egentligen? Stanna hemma och sköt ert eget istället..

Så jädra tråkigt att kalla sig svensk ibland, när befolkningen lyckas göra bort sig om och om igen!

En längtan..

Datum: 2010-04-12 Tid: 17:10:41
Nu när solen har värmt upp hela dagen här, så längtar jag efter vår lilla söta, röda klotgrill. Jag skulle vilja grilla en stor, tjock flintastek som avnjuts med en potatissallad med skivade potatisar och en fräsch grönsallad. Till detta ett glas rött. Eller, varför inte hemmagjorda hamburgare med friscobröd och Hs goda chilidressing?
Nåväl, det blev en bakad chokladkaka här nyss, gott med frusna blåbär. Recept kommer inte då jag inte riktigt minns vad jag slängde ner...

Nu blir det mer plugg!
Ha det gott!

En helg avslutad med solsken!

Datum: 2010-04-12 Tid: 00:06:30
H kom lite sent i fredags, så dygnet blev förskjutet med fika vid fem och middag klockan nio. Jag försökte hålla mig vaken, men däckade redan vid halv tolv.. Då hade jag redan suttit i nån timme och knappt kunnat hålla ögonen öppna.

I lördags tog vi en mysig promenad runt sjön, så skönt att man kan gå utan jacka numera!

Idag spelade vi lite spel och vi har bannemig fikat ALLA tre dagarna, idag ute på "balkongen" på en filt i solen!

Imorgon är jag ledig och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av dagen mer än att plugga.. Annars är allt färdigt, ingen disk, inget städ... Vad gör man när man är ledig egentligen?

Nu blir det lite Desperate Housewifes innan jag somnar!

Godnatt!

Rensar..

Datum: 2010-04-09 Tid: 00:31:29
Rensar ut saker ur livet och lägenheten. Idag har jag dammat, dammsugit och städat toaletten. Imorgon är det lite saker kvar innan H kanske dyker upp.

En praktikdag till imorgon, sen helg :) Det är helt okej på praktiken, men ingenting slår ledig slappe-tid. Ska försöka hinna med ett par promenader också. Usch, börjar bli hungrig nu - har inga mackor imorgon :( Vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Kom på nu att jag åt den sista imorse.... Äter gröt hemma på morgonen och sen mackor o joggi på jobbet vid 10. Mackamackamacka. Tusan!

Nu ska jag försöka sova en skvätt! Godnatt!

Man vinner allt på att vara ärlig!

Datum: 2010-04-06 Tid: 19:24:49
Fick idag reda på en sak som jag borde ha fått reda på för länge sedan. Jag är arg, sårad och framförallt så jädrans ledsen! Det vände hela världen upp och ner och de fina krukorna jag köpt med mig hem var nära att åka rakt in i väggen. Ärlighet kan vara något av det viktigaste för mig, i relationer med andra människor. Lögner är bland det värsta jag vet, särskilt när det är en person man litar sitt liv till.

Nu ska jag krypa ner i soffan och försöka plugga medans den här mentala käftsmällen försöker sluta värka.

Ha det gott!

Blä och fy!

Datum: 2010-04-01 Tid: 20:42:50
Igår tvättade jag större delen av dagen. Kommer till Sölvesborg och får istället för en mysig kväll med min bok - tvätta Hs tvätt. Ser inte det roliga i detta.

Ingenting är bra med dagens datum!