Sommaren var här idag..

Datum: 2012-06-27 Tid: 01:39:32
Med klarblå himmel, värme och ljumna vindar.

H och jag köpte fika, körde ut till Lörbyskog, till stugan och njöt av stillheten vid havet. Det är lycka!
De 4 små äggen i mammas jordgubbsplanta hade kläckts till 4 små söta, pipande dunbollar. 

Jag var hos optikern för ytterligare ett besök. Jag var så förkyld förra gången så mina ögon var svullna och synundersökningen gick verkligen inte att genomföra. Resultatet pendlade mellan 1,0 till 3,0...
Så jag var där idag igen. Jag hade redan bestämt mig för linser igen eftersom jag är så trött på mina glasögon. Kände dock en liten frustration över att det skulle ta sån tid innan jag fick börja med dem. MEN! 10 minuter efter att jag kommit hem ringde min optiker igen och sa att han hade hittat de linserna jag skulle ha - i rätt styrka och storlek och hade dessutom fått ett sent återbud. Så han undrade om jag hade tid att komma ner och prova dem. Kastade mig iväg - provade linserna - de satt som en smäck.

Glasögonen är numera nedpackade och skall användas vid förkylning. Och det vill jag banne mig inte se mer av denna sommaren.

Hej glasögonfritt liv!

Imorgon åker H och jag ut till "mitt" älskade Hanö. Hanö är frihet och avkoppling. Redan när man sitter på båten på vägen ut rinner all stress ur kroppen. Det går liksom inte att stressa där, allt sker i sitt eget tempo och det finns ingenting man kan göra åt det. Varenda människa man möter har ett litet leende på läpparna och lugnet ligger som en mjuk filt över hela ön. Man kan gå ut och vara helt ensam. Ingen kommer att titta snett...



Så nu är det snabbpackning som gäller. För imorgon är det kvickt upp, handla, köra!
Sen ska vi njuta, äta gott och umgås med varandra och H's föräldrar i deras hus på Hanö... ♥

Garderobsrensning...

Datum: 2012-06-26 Tid: 23:50:00
Ett mål under semestern var att rensa ut mina garderober.

Två svarta sopsäckar är fulla. En som ska slängas, med söndriga kläder och skor och en som ska skänkas, med för små kläder och skärp och diverse.

Men finns det något som man inte FÅR skänka. Som skärp till exempel..?


Det allra bästa!

Datum: 2012-06-23 Tid: 19:29:32
Igår firades en härlig midsommarafton, först tillsammans med familjen vid havet. Kaffe och jordgubbstårta som syskonen och jag svängt ihop.

Kvällen spenderade H och jag med goda vänner, god mat och en i särklass speciellt god efterrätt. (Made by me).

Rulltårta med färska jordgubbar. Rulltårta är min favorit i alla lägen. Den här gången gjorde jag en vanlig rulltårta, recept från Den rutiga kokboken. Till fyllningen då: lite mer än en liter färska jordgubbar, inte helt fel att köpa gårdagens i det här läget. Hacka dom i småbitar (kör dem i en mixer, gör inte som jag och hacka dem för hand....). Lägg dem i en bunke, riv ner skalet av en lime, honung efter behag och så hade jag i lite av mitt hemmagjorda vaniljsocker. Bred på fyllningen och rulla ihop som vanligt.

Nu är det ju så att gör man rulltårtan på färska bär och låter den ligga i kylen över natten så blir den väldigt geggig och ofin att bjuda på. Det resulterar i att jag har en halv rulltårta att smaska i mig nu.

1-0 till mig!

OH!

Datum: 2012-06-21 Tid: 22:58:52
Kan inte påstå att jag gillar detta nya utseendet...

Men jag får acceptera det - och lära mig det.

Nu är jag trött!

Gonatt

Uppe tidigt!

Datum: 2012-06-20 Tid: 07:52:52
Jag lovade mig själv igår att jag skulle sova tills jag vaknade idag och gå upp då.

Så vaknade jag lite innan halv sju. Det var ju inte helt okej kanske, med tanke på att jag somnade vid ett inatt.
Men, det är bara till att göra det bästa av det. Har hittills plockat lite här hemma och druckit kaffe vid datorn.

Ny botten notering på 59,5kg idag, riktigt härligt!

Jag väntar på att H ska vakna, hans första sommarlovsdag idag, så han ville sova länge. På vägen hem till honom tänkte jag handla med mig en riktigt mysig frukost med jordgubbar och frallor och goda pålägg...

Planen är att besöka cykelaffären därefter, eventuellt finns där en cykel som passar mig. Jag vill ha cykelkorg, sju växlar (helst), pakethållare och sen att styret är välvt bakåt. Inget rakt styre för min del, jag vill kunna sitta upprätt och cykla och inte ligga framåtlutad på styret. Man ser ju ingenting av omgivningen när man cyklar så, för att inte få ont i nacken får man ju glo rätt ner i marken.
Jag hoppas i alla fall att en sådan finns där till ett bra pris - och i så fall så blir det cykelutflykt idag!!

Hoppas ni får en härlig dag, här ser vädret lovande ut!

Städat!

Datum: 2012-06-19 Tid: 17:59:03
Jo, igår hade jag en riktig mansförkylning. Mina syskon kom på eftermiddagen - då låg jag i sängen. Med sig hade dom kladdkaka från Ritz. Jag orkade inte ens dricka kaffe. Mina mysiga, snälla syskon ♥

När de åkte hem igen så somnade jag och sov till halv tio idag. Vaknade utan fruktansvärd halsont och utan dunkande huvud. Inte helt bra ännu, svettas som en tok - är väl febern som gett med sig.

Så nu framåt eftermiddagen (pre-evening) så tog jag tag i att röja loss det värsta här i lägenheten. Har plockat undan alla kläder, dammsugat, dammat, vattnat blommor, slängt vissna blommor, diskat, slängt massor med sopor.

Jag rensade häromdagen den lilla vagnen med korgar jag har på toaletten ifrån "saker som är bra att ha" - vilket resulterade i en fullproppad ICA-kasse med, tja.. Skräp. Gammal hårfärg, gamla smyckesaskar, förpackningar - you name it. Sånt som inte alls är "bra att ha" utan bara tar upp plats. Skönt, för nu finns där bara sånt jag vet att jag kommer att använda och jag behöver inte lyfta på tre lager skräp för att komma åt det. Förstår inte varför jag sparar på allt....



Mina mini-orkidéer. Må de leva för evigt!



Mitt hjärta! 



Mina älskade syskon igår på besök... En av de mer smickrande bilder som togs.. 



Besviken!

Datum: 2012-06-18 Tid: 04:56:28
Jag inleder min första semesterdag med en rejäl förkylning. Jag har så ont i hela ansiktet, nyser och fräser. Ögonen rinner och halsen svider.

Det bästa av allt är att jag ska till optikern idag för att göra en synundersökning. Hur i tusan ska det gå till? Vad jag minns så ska man sitta relativt stilla och titta in i maskiner och fula glasögon. Hur går det när man nyser, snorar och måste torka bort allt det där som rinner i hela ansiktet?!

Man var dock tvungen att avboka minst 24 timmar innan, och då vart jag knappt förkyld ens en gång.

Fan, det här med semester det suger ju så det bara smäller om det. Hade hellre varit frisk och jobbat!!!!!!!!!



Regnet slår mot rutorna...

Datum: 2012-06-17 Tid: 14:05:49
...och så inleder jag min allra första sommarsemester.

Det är väl trevligt?

Hunnit med att diska och virka hittills. Snart blir det lite allmänt röj i lägenheten. Inte så roligt idag inte.
Bifogar därför en bild på en blå himmel och önskar mig fint väder..




Ett pass till...!

Datum: 2012-06-16 Tid: 11:48:36

Ett enda pass till, sen är det fyra veckors semester som gäller för mig. H börjar sin semester på onsdag och då borde man väl fira in sommaren eller?

Igår myste vi med Noomi... Söta, fina Noomi.. Blir så lycklig av att ha hennes pyttelilla hand runt pekfingret och mysa massor. Det är inget problem alls med en bebis som Noomi, hon bara sover och myser.... Vilken underbar tillvaro. Haha!!

Haft en tuffare jobbnatt och fastnade därefter framför Diablo III. Jag skulle aldrig börjat!!!

Nu sova, sen jordgubbar!!


Diablo III

Datum: 2012-06-15 Tid: 02:43:13
Jo, ikväll öppnade jag portarna till mitt Diablo III missbruk. Tyckte just då att jag inte hade något bättre för mig. Vilket jag givetvis kunde haft!

Och så klockan 02:00 STÄNGER DE SERVRARNA FÖR UNDERHÅLL! Är de inte riktigt klocka de där på Blizzard?!
Frustration var bara förnamnet!!!!


Imorgon ska vi träffa lilla underbara Noomi med föräldrar igen. Äntligen! ♥

Om två arbetspass är det semester.. SEMESTER!!!!

Knepigt..

Datum: 2012-06-12 Tid: 23:50:00
Hs arbetskamrat vill ha ett mobilfodral med en katt på. Min uppgift är att tillverka detta. Och hur?

Jag har tänkt på det så länge nu. Till och med virkat en svans och ett huvud. Men längre än så kommer jag inte för jag vet inte hur jag vill ha det. Ska katten sitta på baksidan? Ska katten klösa sig fast i fodralet? Ska jag bara sätta dit ett tråkigt katthuvud?

Nej jag vet inte. Blir lite rädd för att det kommer bli för pråligt om jag virkar dit en hel jäkla katt....

What to do, what to do. Morgondagen ska i alla fall precis som gårdagen spenderas i solen tillsammans med min söta, söta syster! ♥

Räknar ner...

Datum: 2012-06-11 Tid: 20:25:16
Just nu sitter jag bara och räknar ner tills jag ska köra till jobbet.. Jag har bara varit borta i en vecka, men har fått lätt abstinens. Jag längtar efter att få göra saker jag är bra på, träffa mina arbetskamrater, göra saker jag kan och lära mig saker jag inte kan. Jag längtar efter att få göra skillnad, fyra av ett extra leende och göra någon annan gladare.

För att fördriva tiden så virkar jag på ett askrosa mobilfodral.
Jordgubbeskorna är på gång de också... Bara lite jordgubbe knappar och knäppen kvar. Dom kommer bli så fasligt söta!!

Shelly

Datum: 2012-06-11 Tid: 02:07:28
Här är Shelly.. Han hängdes om halsen på Stoffe som tog studenten i tisdags.

Anledningen till namnet? Shelly, sköldpaddor har skal (shell) även smeknamn för Sheldon - favoritfysikern. Stoffe har lite planer på att bli professor inom fysik. Hah! Där tänkte jag till!




Lille Shelly tog dock oförskämt många timmar att tillverka...

Hemma från rocken!

Datum: 2012-06-10 Tid: 23:45:00
Oh så jääääkla skönt! H och jag firade att vara hemma med lax i ugn, med pesto, honung och fetaost blandning ovanpå, KOKT POTATIS och hollandaisesås. Jag älskar köpe-mat, men detta slog allt! 

Har varit en lugn festival för min del eftersom jag jobbat några pass för att förtjäna min biljett. Vaktat gaterna vid Zeppelin stage och stött på en del trevliga artister och deras tråkiga flickvänner. 

Några av spelningarna som defenitivt är värda en klapp på axeln var Twisted Sisters (såklart), Sabatons halvtimme var också värt mycket, Steel Panther var så roligt, Edguy också... Sen överraskade Night Rangers med att vara superbra, en jäkla bra spelning! 
På lördagen kom pappa för att se Nationalteatern. Var så mysigt att se pappas favoriter tillsammans med honom; Nationalteatern, Lynyrd Skynyrd och Slade.

När Mötley Crüe äntrade scenen såg jag halva första låten och gick hem!

Nu har jag 4 nattpass kvar på jobbet innan det är semester...

Sweden Rock Festival

Datum: 2012-06-04 Tid: 16:06:21
På onsdag drar det igång. Sabaton spelar nationalsången och vi korkar upp flaskorna. I år ska vi i alla fall inte bo i tält, annars vet jag inte vad jag hade gjort. Inte åkt dit. För väderprognosen ser ut som de senaste åren; kallt, blåsigt och regnigt. Men på onsdag flyttas det ut.

Innan dess ska jag dock ha hunnit ordna upp lägenheten i någorlunda städat skick, packat allt (känns som att det lutar åt en enorm packning med kläder, hygienpryttlar, madrass, täcke, dricka osv.... hjälp!), gå på studentkalas för Hs systerson, träffa Ems ♥, ja... You name it. Det är alltid full rulle!

Jag är ledig hela veckan och det känns väldigt konstigt! Att inte gå till jobbet... Vad gör man annars liksom?
Kommer nog för min del att bli konstigt att faktiskt ha semester om två veckor..

Tänkte försöka virka en liten studentpresent nu, inget märkvärdigt. Men mini-studentmössor är riktigt roligt att virka!!

Så lite kaffe och surfande efter ett roligt förslag, för just nu har jag inte lust att virka upp något "eget"...