Tjohoo!

Datum: 2012-09-29 Tid: 15:31:03

Efter en veckas ledighet ska det bli roligt på många plan att träffa mina fina kollegor utanför jobbet!
Väskan packas och allt känns riktigt gött idag!!


Kladdkaka Special..

Datum: 2012-09-28 Tid: 17:43:44
Idag har jag bakat kladdkaka + provsmakningskladdkakemuffins.
Den står på kylning nu tillsammans med chokladganachen som ska pryda dess topp.

Tänkte att det borde bli en god kombination. Choklad + choklad..! För imorgon ska vi ha kollege-mys hos Ida ♥
Smetade på ganachen på två muffins så att vi kan provsmaka lite strax. Man vet ju aldrig!

Jag tror även att kladdkakan råkade bli glutenfri, bakade den på majsmjöl och rörsocker istället för vanligt. Spännande! Ganachen har jag haft i en chokladpaj tidigare och det kan bara inte bli fel. Det som däremot KAN ha blivit fel är att jag gjorde dubbel sats kladdkakesmet. Till det hade jag en vanlig sån där form med avtagbar kanter och tolv muffinsformar. Så det kan ju ha blivit för mycket eller för lite smet i den stora kakan så att den inte blev perfekt. Men det får vi väl se imorgon.

Lera på gång!

Datum: 2012-09-27 Tid: 02:38:14
Jag köpte som sagt lite Fimolera på Panduro i Växjö. Och ikväll provade jag, trots att jag inte direkt gillat lera förut. Klibbigt och kladdigt och skitig blir man.

Men...
Massor med ögon i olika varianter, lite mini-vapen i form av Dödens lie, Amazonens spjut och ett Trojanskt svärd samt en Trojansk yxa har tillverkats.... Nu fattas bara att virka de små sötnosarna som ska få stoltsera med dessa vapen.. Påbörjar nog en nu medans leran bränns i ugnen.. Tjoho, detta blir skoj!

Hooked Zpagetti

Datum: 2012-09-26 Tid: 18:38:15
Åh, så underbart det är att hålla i. Så snyggt och mjukt och härligt!




Nu blir det kör ikväll för min del! Ha det gott

Växjö-resa

Datum: 2012-09-26 Tid: 00:11:00
Eftersom jag har en helt ledig, härlig vecka så bestämde mamma och jag oss för att hälsa på min lillasyster i Växjö då hon blivit gräsänka för några veckor framöver.
Medans vi väntade på att syster skulle bli klar i skolan så tog vi en runda på Grand Samarkand... Hittade nya jeans och två tröjor. Viktnedgången har ju satt sina spår på rumpa och höfter så det behövdes ju..

Därefter hämtade vi upp Elin och körde in till stan, jag var lite sugen på att besöka Panduro.... Till min förtjusning hittade jag Hooked Zpagetti!!!!!!!!!!! Det är ett "garn" av trikåtrasor som blivit över i modeindustrin. Återvunnet kan man säga, från spillprodukter. Finns i massor med olika färger och jag har letat som besatt för att hitta det på någon svensk sida att beställa. MEN, nu fanns det mitt framför ögonen på mig! Köpte med mig två vita, en svart och en rosa rulle, 60 meter per rulle, 59kr styck. Planen är en rund matta. Det går fort som attan att virka, det är lite tungt, men det blir kanonfint!

Imorgon står brandutbildning på schemat på eftermiddagen. På torsdag ska vi till banken och på fredag är det lite lösa trådar fortfarande. På lördag däremot är det dags att träffa kollegorna hemma hos Ida för mat och mys, jag längtar!

Arbeta!

Datum: 2012-09-22 Tid: 18:45:17

Inatt är mellannatten. Den segaste. Fast jag har sovit riktigt gott idag med regnrusk utanför. Var så trött imorse!

Inatt tänkte vi ha häntmatsmys på jobbet, thaimat från Siam Royal Kitchen!
Och ett paket Ballerina. Jag hade ju godisdag i veckan istället...

Tvättade mitt "vita" mobilfodral idag. Handtättade visserligen, men det har nog sett sina glansdagar för länge sen. Det innebär att jag behöver ett nytt.... Men vilken färg? Så svårt att bestämma!!!



Klara!

Datum: 2012-09-20 Tid: 12:16:59

Nu är dessa finisarna klara för leverans.
Jag tyckte det blev fint med grön rand istället för vit runt locket.. Får se vad min kära kollega Johanna säger om saken!!


Supersnabb middag...

Datum: 2012-09-20 Tid: 11:07:14
Igår fick jag instruktion av H att laga den supersnabba middagen. Den går till så här: skiva kycklingfiléer i lagom bitar. Skiva upp en hel massa purjolök. Lägg kyckling och purjo i kastrull eller stekpanna ( jag körde på wokpanna ). Stek tills kycklingen inte längre är rå. Häll då på creme bonjour örter och vitlök, salta och peppra och låt puttra en stund.
Servera med kokt pasta och nån typ av sallad. Klart! 
Ibland behöver man tydligen inte krångla till det. 
 
Mitt förslag till en supersnabb middag: häll upp valfri kräm u en skål. Häll på mjölk. Servera!
 
Idag slappar jag i Hs soffa tillsammans med kaffe och virknål. Jag ska jobba kväll ikväll!!! Wiho!!!

Nya böcker..

Datum: 2012-09-19 Tid: 18:08:00
Idag när jag hämtade hem min cykel som fått en ny trampa så råkade jag slinka inom bokhandeln i stan. Mest för att gå och titta på alla glansiga omslag och önska mig ett eget bibliotek (vilket det börjar likna här hemma). Men så hittade jag en liten hylla med virkböcker. Och det råkade vara så att jag blev väldigt förtjust i dem. Och de råkade bli betalda av mig och följa med hem. Ganska obemärkt.

OCH DE ÄR HELT UNDERBARA!

Så. Jag ska snart sätta tänderna i dem. Planerar att sedan vältra över några av figurerna i den ena boken till min lillasyster.....

Läskigt söta figurer
Garn, garn, garn

Tror hon vet vad det gäller!

Idag har jag varit ledig - enda lediga dagen på hela denna veckan. Dock tar jag igen det nästa vecka med att inte jobba alls! Måste säga att det är ganska fiffigt att kunna boka sitt eget schema och kunna göra så. Så nästa vecka ska jag virka, baka och slappa. Och geocacha!

Armen är bättre, bulan är mindre och sjukgymnast på jobbet misstänkte att det är en muskelknuta som trycker på en nerv.. GÖTT!

Paddling

Datum: 2012-09-17 Tid: 21:30:00
Vi bestämde oss för att paddla kanot på Ivösjön igår. Så, vi lastade på kanoten på släpet och hela packningen i bilen och begav oss. 
En otroligt härlig höstdag med varm sol och en stilla sjö. Jag har aldrig paddlat innan, men det gick riktigt bra. Jag hade ju dessutom en riktigt bra lärare till hjälp!


Planen var att plocka fyra cacher på de olika holmarna, men dagens skörd blev 2/4. Trist när burkar försvinner, men det ger en anledning till att paddla igen!

När vi fått upp kanoten på släpet igen och skulle köra hemåt börjar mina armar göra ont.. En svidande, brännande känsla från axlarna ner till handlederna och det var defenitivt ingen träningsvärk.
Hela natten vaknade jag av att jag rört armarna - och då kom smärtan tillbaka. Det gjorde liksom inte ont att röra armarna utan smärtan kom efteråt, när jag slappnade av igen.
Nu har smärtan i vänster arm släppt och jag har fått en bula på höger sida av nackkotorna. Det gör ont ner i höger arm och ut i de två yttersta fingrarna.
Vi får väl se vart det leder. Ska sova på min vetebot inatt i alla fall!

Roligt

Datum: 2012-09-14 Tid: 22:37:00

Inte särskilt skoj att fästa en miljon trådar - men resultatet blir så bra!


Lite nytt!

Datum: 2012-09-08 Tid: 13:12:00

Nytt rekord på vågen idag! 58,1 kg. Var över fyra år sedan vågen stod på det. Nya målet under 58 kg är ganska nära nu!

Virkat lite har jag gjort!


Wow!

Datum: 2012-09-01 Tid: 14:04:00

Hade en underbar dag på jobbet med mina underbara kollegor. Storstädning av diverse utrymmen drogs igång och resulterade i spännande fynd!

Myste med kaffe och en serie på TV med H, sen hade vi en trevlig kräftskiva med familjen.

Är kvar hos mamma och pappa, väntar på att H skakomma tillbaka, han skulle skjutsa sin syster på bröllop först.
Sen blir det grillning!

Igår fick mamma sin virkade maskot också..