Utmattad

Datum: 2013-01-31 Tid: 20:38:37
Helt slut både i kroppen och i själen. Haft en väldigt trevlig fikastund på Ritz med Hanna, träffat mamma o lillebror och så inom Håkan en skvätt också.

Så, nu ska jag öppna garnpaketet som kom med posten idag och se vad för något jag ska sätta igång med!

Mobilfodral!

Datum: 2013-01-30 Tid: 09:19:21

Gjorde ett mobilfodral till Fredrik som håller på inga mindre än........


Födelsedag och husvisning.

Datum: 2013-01-28 Tid: 10:06:16
Igår efter nattpasset var det riktigt svårt att somna. Var rädd att jag skulle försova mig till husvisningen.. Så det slutade med 1,5 timmes sömn på förmiddagen.

Husvisning är alltid trevligt...

Därefter var det dags för födelsedagsfirande av Hs mamma som fyller 65 år idag, grattis grattis! Vi var på ett Bed and Breakfast i närheten av Gualöv där vi blev serverade den mest gudomliga mat. Supergott och väldigt trevligt tillsammans med nästan hela Hs familj.
Vi fick en förrätt med räkor, kräftor, sallad och avokadokräm. Huvudrätt var kalvfilé med gräddiga gräslöspotatisar, rödvinsreduktion, ugnsbakade rotfrukter och grönsallad med valnötter. Till efterrätt: Chokladfondant med hallonsås och hallongrädde. Åh...!
Min kompis, lilla A var också på topp med busigheter, pussar och kramar och jag hade saknat henne en stor aning, och mössan kanske får placeras på hennes huvud om hon vill ha den! (Är det sån jag har blivit? "Var snäll och glad mot mig så får du något virkat"..?!).
Vi berättade hemligheter för varandra, vilka härliga hemligheter femåringar har!

Sen hem och bums i säng för att skrapa ihop lite till sömn inför nattens pass = 1,5 timme till. En halv kanna kaffe och Red Bull gjorde susen. Nu blir det lite sömn innan min lediga natt... Som troligen kommer spenderas med virkningen i knät framför massor av serier...!

Mössan!

Datum: 2013-01-28 Tid: 09:54:51

Här är den ju! Mössan till ett barns huvud. Nu ska jag försöka leta upp ett lämpligt barnhuvud att sätta den på också...!V


En mössa till...

Datum: 2013-01-24 Tid: 01:13:50
En till mössa är klar. Med uppvikt kant och en stor boll på toppen.
Sån boll som man fick göra på dagis, när man klippte hål i mitten av en rund kartongbit och fick tråd och en stor, tjock nål. Sen sydde man runt, runt, runt hålet på kartongbiten tills nålen knappt gick igenom och man fick pressa hela spektaklet mot bordskanten för att göra bara eeeeett var tiiiiiiill.

Jo, nu var det ju så att man kunde vira tråden runt två toapappersrullar (utan toapapper såklart) och sedan knyta om med en annan tråd runt den virade mellan toapappersrullarna. Klart på mindre än två minuter. Eh... Ville dagisfröknarna bara hålla mig sysselsatt och tyst eller?

Som vanligt har jag suttit och glott i en blogg, samma blogg som alltid! 

Kungen och Majkis!

Tidig morgon här..

Datum: 2013-01-23 Tid: 06:25:54
Fy, jag har inte kunnat sova ordentligt och är fortfarande jättetrött. Jobbar en kvällstur idag och början 14:00, så jag kanske kan sova en skvätt på förmiddagen.

Sitter och virkar på en mössa till. En barnvariant - det går snabbt!

Igårkväll såg vi Django på bio i Bromölla. Riktigt bra men rejält grotesk på sina ställen, sådär så att jag både blundade och höll för ögonen. Sneglade på H som såg lite lätt äcklad och förfärad ut och tänkte att jo, det var nog bra att jag slapp se det där.

Annars bjuder veckan på jobb. Resten av veckan. Ska klämma in en massa roligheter däremellan också!

Ha en härlig dag!

Virkade mössor!

Datum: 2013-01-23 Tid: 00:10:00
Förra året stickade jag en mössa åt mig själv. Eller var det kanske förra året igen?

I vilket fall. Stickning är inte riktigt min grej, jag försöker fortfarande bli bättre på det men jag är inte riktigt där ännu.
Så jag tänkte att virka mössor skulle väl inte behöva vara så svårt?
Det är det inte heller om man gör det lätt för sig och virkar ett helt stycke som virkas ihop till en tub och virkar på en liten topp.
Det blir lite svårare om man får för sig att virka en mössa med flätmönster i strävt ull-garn. Men det kommer säkert bli bra. Om jag inte hörde helt fel så paxade lillsyster den mössan innan den ens hann påbörjas.

Jag antar att ni ser att den där understa mössan är den "enkla" mössan. Den tog dock sin tid. Den är till fina Hanna som själv valde garnet. Det är Freja Lamé från Svarta Fåret. Ett akrylgarn med en metalltråd som glittrar. Så, det är inte prickar - det är glitter!

Den övre mössan är inte klar ännu!!! Det är den med flätmönstret och nu börjar det synas. Kruxet med den dära mössan är att jag redan virkat upp TVÅ nystan i den. Svårt att tro när den är så kort ännu, men den blir nog rejält varm och go med tanke på tjockleken. Garnet jag använt är Eskimo från Drops. Det är ett tjockt garn av 100% ull. Lite stickigt, men syrran har massor med tjockt hår på huvudet att hålla stickigheten borta med.

Båda mössorna är virkade med virknål 6 och då tycker man ju att det ska gå fort, men jag är nog en rejält långsam virkare.

Här nedan kommer bild på ett par skor som saknar snören och märke än så länge:


Slutligen: Virkade skridskor!

Natti!

Datum: 2013-01-09 Tid: 10:00:42
Överlämnat ett par virkade skor idag, mottagaren verkade nöjd!

Har en jobbnatt bakom mig och två framför mig. Känns okej. För i helgen ska jag bara njuta av att vara. Vara med H, dricka vin med en fin vän, sova, äta gott och titta på hus i massor. Så får vi se om det leder någonvart.
Julsakerna ska förhoppningsvis bort i helgen de också. Känns ganska lagom nu, jag är lite trött på dem.


Nu blir det nog lite sömn för min del, kan behöva det. Har i princip varit vaken i lite mer än 24 timmar, fick några minuters sömn igårkväll.
För övrigt var det förbannat härligt att få träffa H igen efter hans skidsemester. Ett par timmar med tacos framför trams-tv kan vara väldigt, väldigt trevligt med rätt sällskap!

Nu: Godnatt :)

Hah!

Datum: 2013-01-06 Tid: 10:50:28
Kolla nu: BLOGGINLÄGG!

Så. Jag har fått höra att jag inte bloggat på länge. Så nu bloggar jag.

Titta vad jag gjort! 
Duktigt!