Virkade mössor!

Datum: 2013-01-23 Tid: 00:10:00
Förra året stickade jag en mössa åt mig själv. Eller var det kanske förra året igen?

I vilket fall. Stickning är inte riktigt min grej, jag försöker fortfarande bli bättre på det men jag är inte riktigt där ännu.
Så jag tänkte att virka mössor skulle väl inte behöva vara så svårt?
Det är det inte heller om man gör det lätt för sig och virkar ett helt stycke som virkas ihop till en tub och virkar på en liten topp.
Det blir lite svårare om man får för sig att virka en mössa med flätmönster i strävt ull-garn. Men det kommer säkert bli bra. Om jag inte hörde helt fel så paxade lillsyster den mössan innan den ens hann påbörjas.

Jag antar att ni ser att den där understa mössan är den "enkla" mössan. Den tog dock sin tid. Den är till fina Hanna som själv valde garnet. Det är Freja Lamé från Svarta Fåret. Ett akrylgarn med en metalltråd som glittrar. Så, det är inte prickar - det är glitter!

Den övre mössan är inte klar ännu!!! Det är den med flätmönstret och nu börjar det synas. Kruxet med den dära mössan är att jag redan virkat upp TVÅ nystan i den. Svårt att tro när den är så kort ännu, men den blir nog rejält varm och go med tanke på tjockleken. Garnet jag använt är Eskimo från Drops. Det är ett tjockt garn av 100% ull. Lite stickigt, men syrran har massor med tjockt hår på huvudet att hålla stickigheten borta med.

Båda mössorna är virkade med virknål 6 och då tycker man ju att det ska gå fort, men jag är nog en rejält långsam virkare.

Här nedan kommer bild på ett par skor som saknar snören och märke än så länge:


Slutligen: Virkade skridskor!

Tankar och tycken

Skriv vad du tänker:

Namn:
Spara mina uppgifter!

Mail-adress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

Trackback