LÄNGTAN!

Datum: 2009-03-31 Tid: 23:03:52
Jag kan inte sova! Detta längtar jag efter, en god middag, lagad av H, med tända ljus, fint dukat och ett himla trevligt sällskap. Ingen mindre än min älskade H. :) Jag saknar dig hjärtat!


Om livet och alla dess nycker...

Datum: 2009-03-31 Tid: 21:52:59
För fem år sedan var 1 April en riktigt rolig dag, där skämt, glädje och skratt stod i fokus. För fyra år sen blev det tvärtom. Livet ändras, vänds rakt upp och ner och skakas om innan det kastas i marken med ett hjärta ituslitet av en kall, kall hand. Döden. Ett skrämmande ord. Ett ord så långt bort, som plötsligt kommer så nära inpå och bara bosätter sig i ens liv, fastän man inte går med på det. Vi som tror att vi kommer att leva för alltid, inte minst att alla vi älskar kommer att leva för alltid. Inte minst de som alltid funnits i våra liv, de kan ju inte bara försvinna ur det? Nej, aldrig ifrån minnen, upplevelser, foton, filmer, ljudinspelningar. Men jag minns fortfarande hennes röst, hur hon rörde sig, hur hon såg ut, hennes lock i pannan och en sammetslen kind. Hur det kändes att hålla om henne och få en härlig kram tillbaka. En hand som alltid ville torka mina tårar, ett hjärta som alltid ville veta vad som fanns inuti mig, en vän som aldrig kan mäta sig med andra.
Men vi får inte bestämma över längden på våra liv, vissa händelser kan vi aldrig råda över. Det enda vi kan välja själva är vad vi inte vill ångra när vi själva dör. Vad våra liv ska innehålla i positiva bemärkelser. Och alla klyschor ovanpå det.
Det går aldrig att vara beredd när mattan rycks bort under ens fötter, inget som rätar upp dig när du vacklar förutom tiden - och de människor du fortfarande har runt dig. De viktiga.

Imorgon är det 1 April. Det är fyra år sedan vi fick ha dig hos oss för sista gången. Umgås med dig, få ditt stöd i olika avgöranden, en rolig kommentar en grå dag. Lite mormor-solsken över allas ansikten. Jag har alltid älskat dig, du har alltid varit underbar.


Godnatt.

Mysfrukost!

Datum: 2009-03-29 Tid: 14:36:25
Jag sitter och myser och väntar på att bli serverad en riktigt härlig frukost; H bakar scones!
Idag ska jag bara njuta av hans sällskap extra, extra mycket, för imorgon börjar jag min 58 timmars arbetsvecka på äldrepsyk i Växjö. Något att längta efter? Intresset finns, men jag hade gärna mjukstartat! Vi får se hur det går, det kan bli riktigt tufft, nu när vi inte varit inne på skolan mer än då och då ett par timmar. Nu in med rutiner, in med fasta tider, upp på morgnarna och sluta sent om kvällarna. Hmm, inte riktigt min stil.
Längtar till sommaren, till solen och alla äventyr vi ska hitta på då!
Ha en bra dag!

Fullspäckat..

Datum: 2009-03-28 Tid: 22:12:12
Idag har det varit en dag full med roliga saker! Imorse åt vi en tokmysig frukost som H var nere och köpte. Sen bakade vi blåbärsmuffins i mina fina muffinsformar. Under tiden ringde lilla mamma och var pratglad! Vid fyratiden kom Hs föräldrar på fika med nybakta muffins och biskvierna från förra helgen. Därefter blev det lugnt en timme, då vi fick rå om varandra lite innan det var dags för att skjutsa Hs föräldrar till en dans i Hörvik. Därefter gled vi över till Krokås för att titta på ett hus. Väl hemma igen gjorde vi pizzamackor och hällde upp gottepåsarna i de fina superstora skålarna. Sen kom Sandra med Stoffe och lånade filmer, samt Nicke som är här nu. Han och H kollar på fotbollen och tjoar och tjimmar. De gillar tydligen inte det egentligen, eller? Hör jag rätt, när inte en enda positiv sak kommer ur dem? Haha! Jag sitter här i alla fall!
Nu ska jag kika på lite bloggar innan jag öppnar något kallt att dricka.

En liten bekännelse är på sin plats. Jag missade halva earth hour. AJABAJA!
Ha en härlig kväll!

Sölvesborg, underbara solnedgång..

Datum: 2009-03-20 Tid: 17:46:32
Tänk att det börjar lika en riktig solnedgång nu, så att hela himlen badar i det typiska vårljuset.. Värmen som snart vill ta över. Det är mitten av mars!!! Tiden rusar iväg och om ett par veckor har jag redan börjat min praktik på äldrepsyk! Jag hoppas tiden går fort fort, så jag kan flytta ner snabbt och lätt och bara njuta av denna underbara sommarstad!!
När H kommer hem från fotbollen blir det kanske lite mat och sen en härlig drink-blandar kväll. Vi har valt ut lite olika varianter!
Imorgon blir det grillning hos mor och far vid stugan vid havet och på kvällen fest för Manne som fyllt år! Så tårtbakning står även det på schemat, vill bara ha lite klartecken om allergier, så inget blir tokigt! Ha en härlig fredag!

Changeling

Datum: 2009-03-19 Tid: 17:48:12
Changeling

STORY: Christine Collins (Angelina Jolie) är ensamstående mamma till lille Walter. Han är hela hennes värld och hon gör allt för honom. En dag tvingas hon lämna honom ensam hemma för att jobba och när hon kommer tillbaka är Walter inte kvar. Hon börjar då leta efter honom tillsammans med polisen. Efter flera månader meddelas att Walter är hittad och på väg hem. Bara det att det är fel pojke och ingen vill tro på Christines ord - då hon vill ha sin riktiga son tillbaka...
MINA TANKAR: Handlingen var helt okej, filmen var kanske lite långdragen, men det funkade. Riktigt härliga miljöer och fantastiska kläder. Men det var inte som jag trodde, denna filmen berörde inte alls så, vissa scener gjorde, den med alla pojkarna, men annars - nej. Eller kanske det var för att jag inte är så förtjust i Angelina Jolies skådespeleri. För mig är hon stum i känslor på något sätt. Jag vet inte..

Bolt

Datum: 2009-03-19 Tid: 17:39:00
Bolt

STORY: Den handlar om en liten hund, Bolt, som utan att han själv vet det "jobbar" som skådespelare i Hollywood. Där spelar han en superhund som hjälper sin matte i alla möjliga situationer. En dag råkar han komma bort och under sin resa tillbaka måste han till slut inse att hans liv som superhund inte var på riktigt, utan att han bara är en vanlig hund.
MINA TANKAR: Den var supersöt, jättegulliga små djur och Johan Travolta gör Bolts röst. Tänkvärd, rolig och riktigt bra!

Muntlig tenta!

Datum: 2009-03-19 Tid: 17:12:14
ÅH! allt är så bra idag! Vädret, värmen och den muntliga tentan gick bra! Kaffet smakar ljuvligt och imorgon är det äntligen dags att åka hem!! Tänkte fira denna dagen med en kycklinggryta och lite chips till efterrätt! Kanske baka några biskvier också? Eller tar jag med mig allting hem och bakar hemma!

Jag är lite sugen på att måla också, kanske? Har dock inte något jag känner för att måla, inspiration tack?
Nej, en chokladbit till kaffet är vad som gäller nu!
Ha en bra eftermiddag/kväll!

Nattugglan är vaken..

Datum: 2009-03-19 Tid: 00:17:38
Men jag funderar på att krypa ner i sängen snart.. Ska bara skriva lite till inför den muntliga tentamen imorgon... Så får vi se vad jag går för när det väl gäller. Hoppas hoppas! Det är lite NCIS på 3:an nu.. Har precis diskat mina kära penslar också så nu är dom rena och fina! Testade mina nya akrylfärger idag också, snäppet snyggare än de gamla! Det blev riktigt bra! Så får hoppas att jag tycker det imorgon också.. Men men..
Längtar så mycket till fredag, då ska jag äntligen åka hem till H igen och överraska honom! hihi!
Godnatt världen!

Att gå vid första slaget..

Datum: 2009-03-18 Tid: 12:51:09
Det är varmt ute fast det blåser, solen skiner och ger lite lycka i vardagen.. Idag har vi haft ett seminarie om hur man ska bemöta kvinnor som utsatts för våld av närstående.. Otroligt bra, en helt ny insikt och kunskap tog vi med oss därifrån. Vilka frågor som kan ställas och framför allt hur de ska ställas för att inte skuldbelägga och skrämma bort kvinnan. Hela processen från mötet makarna emellan tills slutet. Och med slutet menas antingen att kvinnan orkar ta sig ur och få hjälp eller att hon blir dödad. Hur hemskt är inte det? Att det sedan är så svårt att upptäcka, att få kvinnan att berätta och stärka henne till beslutet om att lämna. Finns det även barn i hemmet är jag som sjuksköterska och vårdpersonal skyldig att anmäla detta till polis och social. Jag ryser vid blotta tanken på att ständigt leva i skräck för den man älskar, för de bra studerna finns även de och att vara totalt isolerad från omgivningen. Rådet alla får eller bör få av föräldrar och närstående, att gå vid första slaget, det gör skillnad. För ju längre det pågår efter det slaget - desto värre blir det att ta sig loss. För den man (eller kvinna för den delen) som misshandlar är inte frisk (på allvar alltså) och kommer inte en dag vakna upp och bara sluta, utan behöver vård han också. Det är alltså inget som går över med tiden, inget som kommer att upphöra om man väntar ut det. Det är aldrig den som blir slagen som bär skulden - ingen förtjänar att bli misshandlad och utnyttjad varken fysiskt, psykiskt eller sexuellt!
Under seminariet kom vi även in på vårt seminariearbete som jag snart ska gå iväg och göra klart tillsammans med min grupp, om barn som far illa och hur socialen hanterar dessa fall. Det är så fruktansvärt hur allt kan gå så fel.. Usch!
Nej, nu bli det att traska bort till biblioteket och hinka i mig kaffe! Ha en underbar dag!


http://www.kvinnojour.com/

Jag saknar honom!

Datum: 2009-03-17 Tid: 22:38:29
Usch! Jag vill kura ihop mig mot H i soffan och bli killad i hårbotten... Få en puss och en kram och känna doften av honom!
I lördags var det fest hos Tina och Patric där vi bjöds på en supergod kycklinggryta med pressad potatis till, inte dåligt av mästerkocken! Det blev ingen utgång för oss, utan vi åkte tillbaka till Sölvesborg och gick hem till Hs kompis Danne, där Macke och Ali (Sölvesborgs pizza-Ali) också satt och hängde. Eftersom vi inte spenderade några pengar på en utgång så var vi ute och åt på Steak House på söndagen, mysigt! Det blev kyckling för min del och black and white för min älskade finsmakare!
Sen blev det ett par filmer som jag ska lägga upp inom kort.
Sammanfattat - min helg, vår helg, var helt underbar. Och snart kommer det en ny sådan!
Godnatt

NDU...

Datum: 2009-03-17 Tid: 15:35:19
Nära Döden Upplevelse..
Det är väl vad man fick kalla min morgon!
Jag åkte 05:52 från Sölvesborgs station. I Hässleholm skulle jag väntat en timme, men samma tåg som jag skulle ta, fast en timme tidigare var försenat så jag hann med, frågade så snällt om jag fick åka med och det fick jag :) Så jag hann till och med ta en kopp kaffe här hemma innan skolan! Härligt!
Idag hade vi först seminarie om vård i livets slutskede och tankar kring döden. Intressant, men långdraget och med fokus på kanske lite fel saker. Efter det blev det barn-HLR på både bebis och barn. Dessa små söta bebis-dockorna gick alla runt och bar på som riktiga bebisar från det att vi kom in i rummet tills vi skulle gå. Intressant, varför gör man så? Så fort det ska hållas i en docka så ska det verkligen hållas på riktigt?
Nu är det vila, sen lite plugg för min del. Är helt slut i både kropp, själ och hjärta.. Suck!
Ha en härlig eftermiddag.

Håller ställningarna..

Datum: 2009-03-13 Tid: 20:01:26
Jag ville inte vara hemma själv, så jag följde med H när han och pojkarna skulle spela fotboll ikväll. Jag fick hålla ställningarna, inget slöande där inte. Och bollrädd dessutom. Jag har ett sånt där bollmagnetiskt huvud, bollen dras mot det, till det, AJ!
En gång vart jag och kollade på min lillebror när de spelade match, satt mitt bland alla andra föräldrar och syskon och vem får bollen i huvudetd fem gånger? Jag. De andra? Ingen gång. Slump? Kanske, eller så är det som jag säger; Bollar + Mitt huvud = Sant.

Ha en härlig fredagskväll!

Sölvesborg

Datum: 2009-03-12 Tid: 21:51:17
Igår kom min älskade syster och höll mig sällskap hela kvällen. Det blev varsin subwaymacka, youtube-tittande och pratpratprat! Mysigt! Idag tog vi min egenkomponerade buss+tåg resa och begav oss hemåt. Var hemma på 2 timmar - det ni ;)
På stationen stod snygga H och väntade på mig! Blev så glad att se honom! Så åt vi spaghetti och köttfärssås, med senap i.. Nån mer som testat? Nu tränar han och jag fixar med hans dator.. Skoj! Haha!
Ha det bra!

En granne utan smak!

Datum: 2009-03-10 Tid: 20:54:03
Jag har en granne som förmodligen har allvarliga problem. Dag ut och dag in spelas samma låt, högt på hans eller hennes stereo. Det enda som hörs är en fruktansvärd dunkande basslinga. Det låter som basgången i You Spin Me Round (Like A Record) och är så fruktansvärd jobbigt, då basdunket inte går att fly undan. Det känns i kroppen även om det inte hörs (vilket det visst då gör, även om jag sätter på mig hörlurar själv och spelar musik. Jag vet ärligt talat inte vart jag ska ta vägen ibland. Får hoppas det slutar om en timme, för då ska det vara tyst ifall folk vill sova... Sällan!

Den jag ville ha

Datum: 2009-03-10 Tid: 16:32:03
FÖRFATTARE: Sheila O'Flanagan

STORY: Darcy och Nieve är de två bästa vännerna ingen kan sära på, de håller ihop i vått och torrt trots sina väldiga olikheter. Tills den dag de särar på sig själva - Nieve stjäl Darcys pojkvän och rymmer till USA. Efter 10 år dimper så en bröllopsinbjudan från Nieve ner i Darcys brevlåda och hela hennes värld ruskas återigen om. Samtidigt sker en hel del i Darcys eget liv...
MINA TANKAR: Jag hade svårt att sluta läsa när jag väl började, så tur att min pocketbok i alla fall var på nästan 500 sidor så jag kunde läsa läsa läsa. Det var en riktigt härlig bok, med starka viljor, starka känslor! Det utspelade sig på Irland, skrivet av en irländs författare - jag tycks ge dem pluspoäng alltid för just de två sakerna.

The Strangers

Datum: 2009-03-10 Tid: 16:24:16
The Strangers

STORY: Ett ungt par, Kristen (Liv Tyler) och James (Scott Speedman) övernattar efter en bröllopsfest i hans pappas hus mitt ute i ingenstans. Mitt i natten knackar det på dörren och en flicka påstår sig leta efter någon som inte finns där. Knackandet upphör inte utan stegrar i intensitet, tills det hela utvecklas till ett riktigt skräckdrama.
MINA TANKAR: Jag var livrädd filmen igenom. Två bra skådespelare och riktigt läskiga masker på "invaderarna" gjorde mig totalt skräckslagen. Det var en bra story, tills slutet då jag blev riktigt besviken och ville göra om den tusen gånger, men så är det. Se den om ni vill bli riktigt rädda!

Bröllop nummer två..

Datum: 2009-03-10 Tid: 16:17:48
Jag ska på bröllop igen, denna gången i sommar på midsommardagen! Även detta bröllop står Klädesel: valfri på inbjudan (som var av handgjort papper med torkade blommor och ett litet silverhjärta som höll i själva textpappret) vilket inbjuder till en hel del vånda. Det är långt dit, men tiden går snabbt har jag lärt av erfarenhet. Vad ska jag ha på mig? Något somrigt, skönt, som funkar både om det regnar och är kallt och om solen står högt över oss alla. Och som är snygg som tusan, men inte utmärker sig (och jag som älskar blommiga sommarklänningar). Kjol och topp skulle ju också fungera, men det ger inte samma känsla..

H var här i helgen och myste en massa! En helt underbar helg, bara så tråkigt när han måste åka igen. Men det blir väl så en period nu..

Idag händer bara plugg till morgondagens seminarie och leta lite bilder till powerpoint presentationen av vårt arbete till den 23 mars.. Lika bra att ha det iordning!
Nu ska jag ta en kopp kaffe och lite choklad att mysa med i soffan!
Ha en bra dag!

Mitt hjärta..

Datum: 2009-03-06 Tid: 13:56:22
Nu kommer han snart, han körde nyss ifrån Sölvesborg...
Och jag längtar så mycket! Så nu ska jag sätta igång att snabbstäda
min lägenhet! Det är så skittråkigt, men eftersom jag måste -
kan jag lika gärna göra det nu!!
Ha en bra fredag!!

Nile!

Datum: 2009-03-05 Tid: 19:57:55


Min sjukt snygga syster

Kärlek..

Datum: 2009-03-05 Tid: 19:31:33
Vad är det mysigaste som finns?
Är det att bli omfamnad och kysst av den man älskar? En kopp kaffe och en bit choklad mitt på eftermiddagen? Att slötitta på TV på morgonen och inte behöva gå upp? Att ligga och prata om livet mitt i natten? Att se en soluppgång, höra havet klucka och fåglarna sakta vakna till liv, insvept i en varm filt? Att dricka varm choklad i pulkabacken? Att någon äger ens hjärta, och ger av sitt eget? Att grilla på stranden, medans solen sakta går ner? Ett dopp i havet vid midnattstimma?
Mysigast är helt klart kärleken och sommaren, alla de där små fångade vardagsstunder.
Och min älskade H.

Mitt emellan..

Datum: 2009-03-05 Tid: 12:36:15
Just nu sitter jag mitt emellan två seminarier. Det första handlade om nutrition och gick helt okej, det andra är om smärta och det är jag ruskigt nervös för!
Har precis lunchat med min klasskompis Peter, en god schnitzel och potatis. Snart får vi ta och hitta salen vi ska vara i. En ny sal i en ny byggnad. Dumt springande efter salar varje gång..
Wish me luck & ha en bra dag!

The Alphabet Killer

Datum: 2009-03-04 Tid: 22:12:07
The Alphabet Killer

STORY: Filmen är baserad på en verklig händelse och handlar om polisen Megan (Eliza Dusku) som är totalt hängiven sitt jobb. Ett mord, där mördaren dödat en liten flicka med den dubbla initialen CC i en stad som även den börjar på bokstaven C, utreds och Megan blir som besatt av att lösa det. Det slutar med att hon kollapsar psykiskt och blir avstängd och får jobba i arkivet istället. Hennes liv lugnar ner sig, tills den dag en liten flicka med dubbla initialer blir dödad i en stad på samma bokstav - karusellen rullar igång igen...
MINA TANKAR: Den var helt okej, inte särskilt läskig, inte särskilt bra skådespelare, inte särskilt bra historia. Jag vet inte, jag var ganska negativt inställd till den redan från början eftersom jag inte var på humör för den sortens film. Men den var helt okej, det går att se den och H tyckte den var bra!

Kommer våren snart?

Datum: 2009-03-04 Tid: 15:26:24
Solen skiner utanför, jag ska brygga mig en kopp kaffe och ta en bit mörk choklad och placera mig utaför min ytterdörr..
Lite senare ska jag ta ett nytt tag inför seminarierna om Smärta och Nutrition imorgon. Jag ska även försöka få tag på en tvättid och dammsuga här lite. Imorgon kanske jag åker till Sölvesborg igen, om det löser sig med tiderna. Den enda resan som passar mina nuvarande tider kostar nämnligen 250 kronor. Det jag inte överdrivet sugen på att betala, då resan upp kostar närmare 200 kronor den också. Så jag får se. Tågpriserna har höjts fruktansvärt sedan jag flyttade upp, då en tur och returresa kunde kosta sammanlagt 250 kronor. Tråkigt, för alla borde kunna ha en möjlighet att resa hem ofta...

Nu har jag beställt RENT, filmen från 2005! Härligt, längtar tills den kommer!
Nej, nu ska jag njuta av solen en stund!
Ha en bra eftermiddag!

Tipp tapp...

Datum: 2009-03-03 Tid: 19:33:45
Världen tippar nog lätt över...

Men snart kommer snygga Sara utanför min dörr för lite Desperate Housewifes! Funny!
Ha en bra kväll!

Grupparbete..

Datum: 2009-03-03 Tid: 12:56:29
Vädret är skit i Växjö. Sitter i biblioteket, med en chailatte efter lunchen. Vi har suttit här sedan 9 och skrivit på ett grupparbete om barn som far illa i samhället/vad socialen och BUP och allt möjligt kan göra åt det. Stackars barn!
Nu är det tillbaka till skrivandet igen..
Ha en bra eftermiddag, med eller utan solsken!

Mitt hjärta,

Datum: 2009-03-03 Tid: 00:47:33
Klockan har slagit om till sen timme. Men jag vill inte gå och lägga mig själv. Jag vill ha dina andetag brevid, du får snarka hur mycket du vill, men det är tryggt och lugnande. Att få en godnattpuss och att du värmer min sida av sängen så jag slipper frysa..
Det tar aldrig många timmar innan jag vill tillbaka till din famn, din närhet. Sitta i soffan och njuta av varsin kopp gott eftermiddagskaffe. Äta en god middag över två levande ljus. Bli väckt med frukost på sängen. Det går inte att motstå någon som dig. Du är alldeles för fantastisk för att inte vilja tillbringa varje sekund tillsammans med dig.
Och du är så bra, duktig på allting. Du är målmedveten och beslutsam.
Framförallt så har du valt att vara min och det är jag så tacksam för.
Jag älskar dig.RENT..

Datum: 2009-03-02 Tid: 19:14:00
Om ni inte sett den, se den, den var riktigt bra! Nu vill jag bara se allt som finns om den. Alla skådespelarna var riktigt bra, sådär så det kryper under huden - jag vill också! Länge leve Youtube!

Idag har vi hållt lektion för "gymnasieelever" (dvs våra egna klasskamrater som fick spela teater) om spelberoende. Intressant, plus att det gick väldigt bra för oss: Agnes, Åsa & jag!
Jag gick därefter och handlade, nu kollar jag på dr Phil och dricker kaffe.

Om ni inte kollat in detta innan, gör det nu och se om du har samma humor som jag, haha!
Arga Lappen


Ha en mysig kväll!