Idag är det min dag!

Datum: 2009-11-27 Tid: 02:06:52
Nu fyller jag år! Sandra var här och kramade mig och så fick jag PAKET! En söt lila kapsylöppnare som har fötter! Den ska få vara med på fest med mig!

Ikväll avhandlade vi stora och små ämnen över pizza, vin och choklad, supertrevligt som vanligt! Bland annat ämnet skräckfilmer, som jag älskar men undviker på grund av att jag blir så otroligt rädd, inte bara under filmen utan det kan pågå flera veckor efter...

Nu ska jag leta upp lite sömn så att jag får ut något av dagen imorgon!
Godnatt!

Slött!

Datum: 2009-11-26 Tid: 19:50:35
Rödvinet skall stax plockas fram, man kanske till och med skulle vara finkulturell nog att lufta till det lite?

Nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis innan Sandra kommer för obligatoriskt torsdagsmys med vin! Idag blir det knorr på det hela med pizza!!

Jag längtar tills imorgon när hela familjen kommer massor!!!!!!!!

Soligt!

Datum: 2009-11-26 Tid: 15:24:02
Jag tyckte innan att det kändes som en antydan till solsken här i Växjö idag, men jag hade visst fel?

Ser fram emot core-träning ikväll och rödvinsmys med Sandra..
Känner mig i övrigt ganska utpumpad, både känslomässigt och i kroppen.. Ingenting som riktigt stämmer..

Nu är vi klara med uppsatsen. Hur overkligt är inte det? Vi har nått över det där hindret som kändes så enormt högt för några veckor sedan. Hur ska vi hinna i tid, hur ska vi kunna allt och framförallt - hur ska vi få det till något bra? Men jag tycker vi har lyckats. Vi är nöjda båda två, vi höll vår tidsplan och vi har lärt oss en hel del.

Nu har jag precis bokat bord på resturang imorgon på Båtsmannen här i Växjö. Någon som varit där? Tyckte det verkade som en mysigt och trevligt ställe.
Strax hemgång för att städa lite, samt äta lite innan träningen! Blir förmodligen en toppenkväll igen ;)

Ha det gott!

1 dygn kvar

Datum: 2009-11-26 Tid: 00:36:24
Sedan är det min födelsedag.. Har pillat lite med uppsatsen ikväll, vi fick lite småpill.

På torsdag - om en vecka - ska vi gå upp med den. Det är läskigt, riktigt superläskigt. Det är min baby och nu ska någon tala om ifall den duger.

Jag längtar efter min pojkvän och min familj nu!!!!!! Massor!!!! Är det för att jag vet att de kommer på fredag eller är det för att ingen av dem varit här på ett tag? Allra minst pappa och lillebror!

Imorgon blir det torsdagsmys med Sandra! Vin och choklad och något gott att äta!! Men innan dess blir det core-träning! Åh, vad jag tycker det är roligt!!

Nu är det julpyntat i min lägenhet. Har plockat fram alla mina fyra tomtar, julstjärnorna, juldukarna samt tre röda värmeljushållare och en broderad jul-vägg-grej som min mormor gjort (eller?).

Idag kom ju som sagt muggar och tallrikar i rosa. Perfekta! Nu känns det bara roligare och mer spännande inför lördag!!

Så, nu ska jag ta och avsluta denna dagen med lite TV.. Ska upp tidigt imorgon och gå till biblioteket, tyvärr!
Godnatt

Domen för vår uppsats 1

Datum: 2009-11-25 Tid: 13:33:29
Jaha, nu ska jag alldeles strax bege mig till vår handledare där den första domen för vår uppsats kommer att utdelas. På måndag ska den vara klar och nästa torsdag, den 3:e december kommer andra domen, från opponenter och examinatorer och sedan, sedan kommer slutdomen. Men fy, nu är jag nervös. Det känns som att vi båda stirrat oss så blinda på texterna att vi inte själva hittar felen längre.

Sitter här med min kaffekopp och försöker planera resten av dagen. Innan idag pluggade jag tenta. Nu efteråt blir det nog annat arbete. Och så ska jag hämta mina rosa härligheter på posten, samt fundera lite om jag ska eller inte ska skicka julkort i år..!

Jag ska även städa lite och fixa till inför fredag, samt fundera ut något att baka och bjuda på. Tårta kanske? Jag har fortfarande en bit tårta kvar i frysen ifrån förra gången jag fyllde år......

Nej, nu ska jag skriva ut de 50+ sidor uppsatsen består utav hittills..!

Ha det gott!

ALLDELES FÖR SENT!!!!!!!

Datum: 2009-11-24 Tid: 01:39:28
habla habla..

Klockan är alldeles för mycket men jag kan inte låta bli att sitta i mörkret och tystnaden och njuta. Detta är mitt liv, innehållande en otrolig skara människor med härliga personligheter och framför allt, mig själv med allt jag kan och allt jag vill. Önskar bara att jag vore lite vassare på det!

Jag saknar ett piano.. Att låta tonerna flöda, sjunga mjuka ballader och drömma bort en stund.

Längtar tills helgen, att få ha alla omkring mig, nästan alla jag älskar på en och samma plats - hur härligt är inte det?
Att det medför en enorm ångest över hur jag ska lyckas laga tillräckligt med mat - det är en annan femma! Viktigast är att ha dem omkring mig!


Spelas här just nu..

Datum: 2009-11-23 Tid: 16:51:38








Status Quo kommer inte ens ihåg att de var på denna konserten. Musikhistoriens kanske största konsert. Junkies....


Och så avslutar vi med lite magi


Om mina ögon och dess funktioner..

Datum: 2009-11-23 Tid: 16:36:25
Idag sprang jag nästan rakt in i en gammal vän utan att ens känna igen honom utan att han öppnade munnen och pratade. Gick i min halvblinda värld och tänkte "sjukt mysko att den där killen vinkar på.. mig?". Pinigt för mig! Det är ofta så nuförtiden. Ibland känner jag igen personer på hur de rör sig och går, men allt som oftast kommer inte aha-ögonblicket förrän personen är en meter ifrån och då har de väl oftast surnat till för att jag inte hälsar. I alla fall här kommer förklaringen, utan glasögon är jag helt KASS!
Därför ligger de på en prio-inköpslista (som jag inte har pengar till men det får duga).

Imorgon är vi "lediga" igen. Ska skriva klart mitt mög sen ska jag maila handledaren imorgonbitti och sen ska jag.. Hm.. Ta tag i massor med annat.

Jag har fått nya kranar och ett nytt duschmunstycke! Kändes som en helt ny lägenhet idag när jag kom hem. Nej, men duschen har inte längre det där fantastiska högtryckstvätt-trycket som tidigare fanns. Skruva-6-varv-på-duschen-så-kan-du-gräva-hål-i-huden funkar inte längre. Men vafalls, fina kranar, rörligt huvud till diskhon och möjligtvis en något varmare dusch? Hoppfull så det rinner över.

Nu ska jag fundera ut nåt spännande att äta!
Ha det gott!

Oh, lala!

Datum: 2009-11-23 Tid: 12:06:18
Det är inte många dagar till födelsedag nu! Jag har fullt upp hela veckan, med massvis av olika saker, både tråkiga och riktigt roliga!
Sluttampen på festen ska förberedas, maten ska inhandlas, det ska småfixas med outfiten, samtidigt som uppsatsen ska bli klar(!) och en tenta ska pluggas in. Träningen får inte glömmas och framför allt måste jag hinna få i mig lite mat och låta kroppen sova. Men det går, som alltid. Ge upp finns inte, fast jag är bra sugen på det ibland.

Nu ska jag leta upp någon god macka att äta till lunch från kafé Astrakan.

Julklappsångest!

Datum: 2009-11-22 Tid: 22:11:27
Var i Sölvesborg på en snabbvisit från igår till idag.. Det behövde jag. Få en lång mysig kram och en mjuk puss. Vi gick till Sölvesborgs pizzeria (glömmer alltid vad den egentligen heter) iaf till Ali och åt ute...

Nu ska jag slappa, samt försöka tänka ut lite julklappar. I år har jag riktig ångest. Jag har tänkt ut ungefär en halv julklapp. I övrigt har jag total idétorka - jag som brukar sitta supernöjd med uttänkta, inhandlade och färdiginslagna klappar vid denna tiden på året. Sen fyller jag ut december med att inhandla "mindre viktiga" julklappar, nåt sött armband till syster, en bok till mamma, massa skräp till mig själv...!

Men här lyckas ingen julstämning infinna sig. Därför har jag tagit beslutet att julpynta denna veckan. Fram med juldukarna som mormor gjort, upp med "alla" tomtar (behöver flera - mamma du har massvis över som jag är intresserad av) samt att sätta upp mina röda julstjärnor i fönstret. En Amaryllis hade varit fint, men eftersom jag kommer bo hos H så mycket som möjligt i jul, så får jag njuta av dem där istället! Förra året lyckades vi ta hem två stycken med stora, fina klockor som dessutom blommade i flera omgångar och varade i flera månader. I år iom vårt favoritskåps inträde i lägenheten så får granen bli av modell mindre.







Jag hoppas i alla fall på en skitbra födelsedagshelg!!
Ha det gott!

Lördag..

Datum: 2009-11-21 Tid: 12:30:19
En kopp kaffe, en ansiktsmask och en ny outfit! Fick hem en mjuk, stickad grej från H&M igår, ljusrosa och mysig.. VARM framför allt!!

Nu ska jag bara sitta här tills Sandra hör av sig om det blir hemfärd och slappa! Så skönt!

Igår körde vi tacos hos Sandra med liiiite rödvin och IDOL! Det var verkligen Rezas tur att åka.. Nästa vecka skulle jag kunna tippa bort Erik eller Tove. Varför börjar Erik sjunga falskt nu helt plötsligt? Det var varit svajigt förr, men inte så illa som igår. UUH!! Nej Calle är min solklara favorit och efter honom ligger Mariette bra till!

Nu ska jag ringa och tjattra lite med mammsen :)

Ha en trevlig lördag!

Sorgsen fredag...

Datum: 2009-11-20 Tid: 11:32:30
Jag känner mig sorgsen.. Jag vet inte riktigt varför, men sådär full av något ledsamt som inte vill försvinna. Det gör istället att jag vill det, sådär gömma mig för världen och gråta tills inga tårar finns kvar. Idag vill jag det omöjliga. Jag vill ha en stor varm kram av min mormor.

Vill lägga mig i mörker, försvinna in i en annan värld, en annan tid och till en annan plats. Jag är så trött på det mesta och idag längtar jag inte ens till min födelsedag. Jag kan inte uppbåda någon som helst form av entusiasm. Det känns bara jobbigt och trist, meningslöst.
Nej, idag är en tung dag.

Tog en fika och tidningspaus innan idag med Sara K. Det var skönt!!

Hoppas alla andra har en BRA fredag!

Om träning och lustiga miner..

Datum: 2009-11-19 Tid: 20:44:56
Jag skulle vilja ha en kamera in my face när jag tränar. Snacka om att kunna leverera snygga inramade gå-bort-presenter då!

Nu var killen från Teleborgshallen sådär ruskigt snabb igen. Vi ringde, han sa tjugo minuter och kom efter ÅTTA MINUTER!!!! Så jag fick smälla på ugnen, in med rullarna och in i duschen. Jag kan fortfarande not tell om det är duschen som är fixad alltså, men temperaturen kändes mer jämn än innan - inga kallduschar denna gång i alla fall! Nu har jag petat på mig myskläder, Sandra kommer alldeles strax och idag ska vi även testa ett nytt choklad!! Vad livet är spännande!!

Skitkul att jag kan känna resultat av träningen nu, orkar MYCKET mer än förra gången, för att inte tala om första gången!!

Oh noes!

Datum: 2009-11-19 Tid: 16:41:32
Igårkväll skickade jag så in felanmälan om den här vedervärdiga duschen, samt min kran som läcker inne på toaletten.
Nu när jag kom hem möttes jag av en lapp på dörrmattan "det är jag som har varit här i din lägenhet" och ett foto på en äldre man. Det stod även att felet var åtgärdat. Hoppas det är duschen, för kranen läcker fortfarande!!
MEN, så började magspöket komma. Vad känns fel här nu då? Kikar lite längre in i lägenheten. Där, på golvet, precis framför garderoberna ligger de. Trosorna!
Just idag när främmande man besöker lägenheten har jag lagt mina använda, rosasvartvitrandigamedhjärtanpåmycketurtvättadeochfula trosor på golvet. Vilken TUR att jag inte var hemma, fast då hade jag kanske hunnit plocka upp dem. Inne på toaletten så det dessutom ganska rörigt ut, med kläder här och var samt tandkrämsgegga på hela tandkrämsflaskan osv. Han måste trott att det bodde en riktig skitgris här. Sängen var inte heller bäddad. Hu vad jag skäms!!

Men nu längtar jag järnet efter Core-träningen och vin-kväll med Sandra!
Ha det gott!

Godnatt....

Datum: 2009-11-19 Tid: 00:44:16



Natti..

Buh för dem!

Datum: 2009-11-18 Tid: 21:32:39
Jag blir faktiskt lite ledsen.. Man hoppar till, nån har kommenterat som inte brukar kommentera - och så är det bara nån som ska "göra reklam" för sig och sina saker.
Jag tycker det är så tråkigt!!!
Väljer dessutom att låta bli att publicera dem - de tillför inte mig och min blogg någonting.

Ikväll trotsade vi regn, rusk och kyla för att bege oss till Airpasset på VUGI, Sandra och jag! Jobbigt, men roligt! Imorgon blir det mitt favoritpass - Core! Det längtar jag efter! Styrka är massa mycket roligare än kondition!!
Börjar så smått göra upp planer för kommande helg! Imorgon blir det "försmak" med vin och kebabrulle hos Sandra, på fredag blir det Idol-tittande med Sandra på oviss ort!!
Lördagen innebär tenta och kanske besök av lillasyster för lite shopping på stan?
Resten är dolt i dimmor just nu.
Back to das pluggböcker nu!
Ha det gott!

Slappt!

Datum: 2009-11-18 Tid: 14:23:15
Japp, idag startades inte datorn förrän - nu! Steg upp i behaglig tid, åt frukost och satte mig med pluggböckerna. Nu börjar kaffecrejvings komma ifatt så nu åkter kaffebryggaren på! Jag funderar på att testa baka något till min födelsedag, testa något nytt recept.. Igår i biblioteket köpte jag en jättevaniljmuffins med lingon i, riktigt spännande och god kombination. Kanske skulle testa här hemma? Har dock inga bra muffinsformar här, inte ens min muffinsplåt (en sån med gropar i) här. Den ligger i Hs kök, under hans diskho. Lite dålig tajming där måste jag säga.

Något tips? På rosa efterrätt/drinkar?

Ha det gott!

Om knivar och föräldrar!

Datum: 2009-11-17 Tid: 21:29:26
Minns ni hur era föräldrar plus alla andra vuxna alltid sa "stoppa inte kniven i munnen" och kopplingen till dåligt bordsskick. Jag är vuxen nu. Jag blev det nyss. Stoppade i alla fall kniven i munnen (vanlig bestickkniv med god kletig brieost på som inte fick gå till spillo) och jisses vad jag skar mig på tungan. Så när jag får barn så ska jag tala om för dem direkt att man kommer skära sig i tungan och tror dom mig inte ska dom få lov att göra det!?

Tusan vad ont det gör alltså! !!!!

Ansiktsförlamad...

Datum: 2009-11-17 Tid: 20:33:32
På plastikkirurgerna på tv4+ just nu opererar dom en liten kille med ansiktsförlamning. Minns när jag själv var det, särskilt när halva ansiktet blev ok igen och hela jag var alldeles skev. Många roliga skratt av det där! Så, om någon har bilder på det, kan ni snälla skicka dem till mig? Jag har till och med tappat bort det klassfotot när vi gick i tvåan...!


Nu åter till pluggandet en stund till - jag är såååå trött. Men imorgon är jag "ledig" dvs inget bibliotek imorgon. Utan allt sker hemma i lägenheten. Ett par timmars sovmorgon, en lugn, stor frukost och mysbrallor hela dagen!
Jag tror till och med att jag ska ta både ägg, macka, yoggi, juice och kaffe? Eller gröt.. HAH jag har ju hela morgonen på mig att bestämma mig, inget o gagga med nu. Men jag vill verkligen inte plugga mer ikväll!

Ha det gott

God eftermiddag

Datum: 2009-11-17 Tid: 14:09:12
En annan bilaga är klappad och klar... Nu är det den sista som ska pillas ihop. Det är även dags för lite fika nu känner jag. Superhungrig och trött..

Idag är det bara fortsatt plugg som står på schemat, det och att laga mat. Tänkte gräva ner mig ordentligt i sängen tillsammans med alla böcker. Favoritpluggplatsen - genom alla tider. Jag har alltid skrivit arbeten, pluggat till prov och tentor osv i sängen. Jag tror alla har någon sådan favoritplats, en speciell som får oss att slappna av och lyckas prega in saker i huvudet.

Ha det gott!

God morgon!

Datum: 2009-11-17 Tid: 10:49:11
En bilaga är klappad och klar! Nu är det sätt-igång-med-nästa-men-paus-först!



Ni ser väl komiken i den hoppas jag? Saturday Night Fever, skithäftig film med massor med dans och rytm. Här går BeeGees runt på en ödetomt och hoppar fram lite då och då!

Aladdin....

Datum: 2009-11-16 Tid: 22:56:06
NEJ! Aladdin-asken ska få en ny pralin nästa år och det genom en röstning om vilka som ska få vara kvar. Hur ska jag ensam kunna rädda romrussin, körsbär i likör och ägglikör? Nej precis.  Hjälp!

Delicious..

Datum: 2009-11-16 Tid: 22:27:18
Min nya ansiktskräm luktar nästan som godis! Neutrogena Visibly Clear, den där orangea serien på tv ni vet.. Har inte än så länge hittat skönare produkter för mitt ansikte..

En kopp te och sen ett störtdyk ner i pluggböckerna nu kanske?!

Ha det gott!

Mat!

Datum: 2009-11-16 Tid: 16:22:45
Det blir rester från gårdagen nu, tillsammans med ett glas rött. En måndag, får man det? Det blir så mycket plugg som möjligt ikväll, så det kanske inte var en bra idé. Men det röda Ecologica gjorde sig otroligt bra till kycklinggrytan vi gjorde!!
Så, nu är det hårda tag igen och plugg plugg plugga!
Ha det gott!

Ja, jag vet

Datum: 2009-11-16 Tid: 12:15:18
Det ser ut som skit, men jag orkar inte lösa det just nu. Får bli senare.. När kaffet har pumpats ut i kroppen.........

Åh tänk!

Datum: 2009-11-16 Tid: 09:20:40
Det bästa idag hade varit att få sätta datorn på sitt fläktställ och placera den ovanpå täcket med mig under. En dag i sängen hade verkligen inte suttit fel för fem öre. Ögonen svider och all lust och ork flög sin kos när klockan ringde 07.00.
Ska ta mig lite kaffe nu, sen måste jag sätta igång (med vad? har försökt en bra stund nu men stirrar bara i skärmen...).

Ska sätta igång med något nu...

Svinsur..

Datum: 2009-11-16 Tid: 01:07:08
Jag är jättepigg, sur över det. Kan inte bli trött!

Dessutom är jag supersur över att H har åkt, men jag vet inte riktigt vad exakt jag är sur på. Mig själv kanske? Dumheter att flytta elva mil iväg. Verkligen dumheter av allra högsta grad!
Jag har köpt en skrivare (Hs gamla)
så nu har jag installerat den så fint i bokhyllan. Det enda negativa med det var att alla mina miljoner målarprylar fick flytta in i en svart låda där de - gud förbjude - ligger fint och ordningssamt ihoppackade. Men så insåg jag också att jag målar inte längre. Jag har inte lust, jag har ingen inspiration och jag har inte tid. Jag har två tuffa veckor framför mig nu, innan ljuset ska börja titta fram i tunneln och framförallt, födelsedag!!!! Med alla vänner och familj och H kring mig. Så skönt, skönt skönt skönt.









Helgen har varit helt fantastisk.. Den där otursfredagen slutade lyckligt med massvis av mys, god mat och en härlig famn som hade längtat efter att få krama om mig.. Igår slappade vi i pyjamas hela dagen tills vi gick på fest hos Mus. Skoj, men mot slutet blev jag supertrött - som vanligt, så vi struttade hem och myste lite framför TV:n.
Idag har vi också slappat, samt ätit en massa! Bakade scones till frukost, åt wienerbröd till fika och gjorde en supergod kyckliggryta med pasta till..
Nu ska jag krypa ner i soffan tillsammans med en kopp vaniljte.. Imorgon är det dags för nya tag på uppsatsen. Eller nej, inte nya, bara massa gammalt mög som ska ältas lite till..


Godnatt världen


Vad dagen kan erbjuda..

Datum: 2009-11-14 Tid: 14:25:00
Just nu regnar det, det är kallt och riktigt ruggigt, men vad gör det när man har ett livs levande mjuk element att få en kram av? Nej, precis - nada!

Funderar på att baka något, för käraste H hade med sig min muffinsbok hit upp!! Sen vet jag precis vilka jag skulle bjuda in på fika....!


Kära, kära bok. Full av inspiration.


Idag är jag gladare än jag varit på länge - igår visade sig bli en riktig pissdag..
Ha det gott!

Han är här!

Datum: 2009-11-13 Tid: 23:28:06
Och jag är lycklig... :)

edit:

Datum: 2009-11-13 Tid: 12:47:20
Sista Helen Sjöholm videon är ändrad, såg nu att det hade blivit samma som ovan. Så lyssna nu på den låten!

Kasst av mig!

Datum: 2009-11-13 Tid: 12:05:48
Jo, fredagen den 13:e.
Fyra saker jag har skrivit idag har försvunnit. Så fort jag klickar på "spara" på olika ställen så plockas det bara bort, kommer upp "sidan kan inte visas" mög mög mög!

Jag längtar så mycket tills ikväll. Dels för att jag ska städa, tvätta och diska, men även för att H kommer. ÅH vad det ska bli roligt att tvätta, verkligen. En dag som denna kommer ju varenda plagg att krympa. Ja, jag är jättevidskeplig. Jag har alla möjliga såna konstiga tankar för mig. Som att absolut aldrig och aldrig någonsin gå på brunnslock av all möjlig art. Det är faaaarligt. Jag kan inte heller snurra på mig utan att snurra tillbaka åt samma håll, annars känner jag mig vriden. Vriden i huvudet är jag nog allt i alla fall.

Jag måste handla också, så det blir projekt nummer ett när jag kommer hem. Då tappar jag väl visakortet på ICA.
Lär slå sönder alla glas när jag diskar också. Och kanske skära mig på knivarna. Dammsugaren kommer att få fnatt och röja runt i lägenheten som en orm som tränar spasmisk gymnastik. Själv ska jag stå i ett hörn och betrakta spektaklet medans jag suckar över att jag alls gick ur sängen idag. Den var otroligt skön imorse, kan ni tro!

BYE!

MAT

Datum: 2009-11-12 Tid: 23:52:46
Lax, ris och hollandaisesås.. Att något så busenkelt kan vara så gott!



Nu är det sova sova sova. Efter fyra imorgon, är det en galet bra fredag! Min älskade H kommer och är hos mig i helgen. Beställa hem thaimat och bara njuta av varandras sällskap. Imorgon kommer bli en lätt dag... Och nu ska jag somna kvickt så det blir just imorgon!

Godnatt världen!

Helen Sjöholm

Datum: 2009-11-12 Tid: 21:09:49
Hon är så sabla sabla sabla bra.
Ryser över hela kroppen och kan bara inte sluta lyssna.






SKITROLIG

Hem hem hem

Datum: 2009-11-12 Tid: 16:33:27
Nu ska jag strax gå hem.. Sitter kvar i biblan och har skrivit på en bilaga hur länge som helst. Den kommer bli enorm, säkert som halva själva uppsatsen.....
Mördande tråkigt!

Nu är jag både trött, hungrig och omotiverad till det mesta.. Måste masa mig hem nu så jag kan få i mig lite att äta innan träningen.. Skulle kunna beställa en taxi hem. Så lat känner jag mig!!

Hörs sen!

Man borde inte sova....

Datum: 2009-11-11 Tid: 23:52:15




Godnatt




Air..

Datum: 2009-11-11 Tid: 18:32:57
Igen. Tokmycket nytt i detta passet, mycket mer "koreografi" och jag suger på sånt, så jag fick vara passets lustigkurre idag med. Det enda som är synd med det är att jag själv inte ser eländet!!

Nu blir det lite kyckling med äggnudlar och sötsur woksås. Och en dusch (håll tummarna att jag får lite värme i den och påminn mig gärna om att jag ska maila hyresbostäder om det!). Nästa steg är att tända värmeljus överallt så jag får upp lite värme i själva lägenheten. Jag längtar verkligen efter en "bättre" lägenhet, med mer rymd, yta och personlighet. Helst av allt med högt i tak, höga ljusa fönster och knarrande golvplankor, dubbeldörrar och mjuka, ljusa träfärger lite här och var. Inbjudande och hemtrevligt. Med värmepotential. Kan man önska det? I do..

Ha det gott!

Uppdaterad Födelsedagslista

Datum: 2009-11-11 Tid: 15:46:29
En uppdaterad variant behövs kanske? Lagt till, dragit ifrån. Allra mest önskar jag mig en färdig uppsats lagon till den 27 november. Och en härlig dag!

Önskelista 2oo9

Pianokeyboard Som ett bärbart piano
Ghost Whisperer säsong 2 & 3
Presentkort till nya glasögon
Bäddmadrass - jättetjock!
Gardiner (nej jag har fortfarande inga gardiner)
Presentkort på Gina Tricot
Träningsskor (presentkort då)
En fin saltkvarn
En fin pepparkvarn


Kaffe!

Datum: 2009-11-11 Tid: 14:10:26
Jag älskar kaffe, jag älskar kaffe!

Nu ska jag äta banan och fortsätta skriva......!

Tråkdag.

Stolhet

Datum: 2009-11-11 Tid: 01:35:50
Jag vill bara säga att jag är stolt.
Jag är stolt över min älskade H för den fantastiska person han är. Ödmjuk, omtänksam och rättvis. Jag är stolt över att jag får vara hans flickvän och att han av alla älskar mig.
Jag är stolt över min syster som envist kämpar sig igenom alla törnbuskesnår hon möter, men kommer ut därifrån lite repad och sliten men alltid med ett något förvånat leende på läpparna.
Jag är stolt över min starka mamma och hennes enorma tålamod, stärkande ord och hennes alltid öppna armar, hennes mod och hennes välvilja.
Jag är stolt över min lillebror som vågar vara sig själv och stå upp för det han tycker om och gå sin egen väg, för hans tröttsamma skämt och hans fula grimaser.
Jag är stolt över min pappa som alltid arbetar hårt för att ta hand om vårt hem och alla andras, hans generositet når inga gränser och hans hjärta är större än man anar, likaså hans aldrig sinande källa av skämt och skumma ordvrängningar.
Jag är stolt över min vän Emelie för alla tuffa beslut hon tagit, för hennes omedvetna insikt om att framtiden bär något gott med sig, för att hon alltid tar hand om en del av mitt hjärta och för att hon är långt mycket starkare än hon tror och för hennes härliga skratt.
Jag är stolt över min vän Emanuel, för alla kloka ord han delar ut och för att han alltid är beredd att ge mer av sig själv än han får tillbaka. För att han ger mig trygghet, en klippa i stormen och för den rättvisa och klarsynta person han är.
Jag är stolt över många människor i mitt liv, men nu känner jag att det börjar bli en lite långtråkig text. Den är inte så viktig för alla, men för de som nämns och mig.
Jag är stolt över mitt liv, det jag tagit mig igenom och hur stärkt mig själv genom under alla år. Men utan alla viktiga människor som funnits vid min sida och hjälpt mig i alla olika stunder hade det aldrig burit väg hit. Jag är stolt över den kunskap jag har, mina bra och mina dåliga sidor. Jag är stolt över alla instrument jag kan spela, att jag kan sjunga, allt jag vet och allt jag vill. MAH! Ibland är livet rätt gött. Nu ska jag sova!
Godnatt världen!

Sjukt roligt klipp

Datum: 2009-11-11 Tid: 00:42:27
Det finns nåt som heter att man inte ska skratta åt andras olycka. Men hallå, till och med hennes kompis har svårt att låta bli!


Mrs Zjivago och hennes hemliga liv

Datum: 2009-11-10 Tid: 20:49:41
FÖRFATTARE: Olivia Lichtenstein

STORY: Boken handlar om Chloe Zjivago som är 43, gift med läkaren Greg och har två tonårsbarn, Kitty och Leo. Hon har allt hon önskar sig - tror hon. Så möter hon en ryss, Ivan och plötsligt blir det förbjudna alldeles otroligt lockande. Man får följa med Chloe en tid i hennes liv, vad hon tar sig för med familj, vänner, jobb och Ivan....
MINA TANKAR: Jo, det är ju det där med otrohet som jag är så anti. Boken är fylld av roliga recept i alla fall och får en att tänka till hur man inte, i alla fall inte jag, vill leva sitt liv om 20 år. Boken var rolig, knasig och fanns med i tankarna så till den grad att jag längtade efter att få läsa vidare. Jättebra!

In Växjötown

Datum: 2009-11-10 Tid: 16:55:39
Ett regnigt Sölvesborg sa på återseende imorse och jag välkomnades till ett lika grått Växjö med regn, blåst och kyla. Någon mer än jag som längtar efter iskalla, stilla vinterdagar? Ni vet, när det är kallt, fast kyla tjyvar sig inte in under kläderna utan biter bara i kinderna?

Chailatten satt som en smäck. Varm och söt. Jag har inte lust att laga någonting just nu, fastän jag är hungrig som en varg..

Får se vad som händer ikväll =)

Pain, oh the pain!

Datum: 2009-11-09 Tid: 20:58:40
Jag har haft jätteont hela dagen. Och varit jättesnurrig, varför vet jag inte riktigt...

Det börjar släppa nu, men fy vilken dag. Så skönt att kunna skriva på uppsatsen i lugn och ro, sova lite när yrseln kom och sen vakna sakta och skriva lite till.
Tråkigt nog är inte handledaren stormförtjust över hur vårt syfte stämmer med resultatet, men det får justeras..

Ikväll gjorde jag en kycklinggryta med pasta till.. Riktigt gott, ska skriva ner receptet nu medans jag fortfarande minns vad jag hade i den. Det var otroligt jobbigt att tugga på "fel sida" nu, har ända sedan ansiktsförlamningen när jag var liten inte använt den sidan, så det är precis som att jag inte har några muskler där.. Hela mitt ansikte är snett efter det på sina ställen.

Nu ska vi försöka ha en fortsatt trevlig kväll tillsammans, imorgon blir det att åka tidigt för handledarträff och ordna till detta.. Sen blir det en vanlig vecka - sitta och ruttna i biblioteket varje dag...
Till helgen kommer H upp till mig, samt att Sandras Stoffe kommer ner från Stockholm, så vi skulle eventuellt hitta på något. Det lutar åt bio, men H är inte så road av skräckfilm. Ungefär lika road som jag av filmer innehållande splatter, tortyr och skelettdelar som knäcks, samt biljakter, bomber och kulsprutor. Tortyrfilmerna är nog de värsta. Det är alltid USA som torterar iranska "terrorister" dessutom i varenda jäkla film. SÅ tråkigt att glo på, dessutom kan jag inte se hur det kan vara en "smart" metod att få fram information på. Hade jag haft ont hade jag fan erkänt vad som helst. Hittat på nån jäkla historia liksom. Hur känner sig folk som torterar då? Och drar ur tänderna på folk? Nej, tandläkare är minsann ett släkte för sig. Och här och nu i texten inser jag att min snurrighet ännu inte lagt sig.. Så jag tar ett avslut nu!
Godnatt!

Tand

Datum: 2009-11-09 Tid: 08:32:40
Tand ute. Bildbevis finnas. Det gick jättebra, faster Elna klappade på mig så jag blev lugnare! Knappt något knak, men nästan ett plopp!
Mår illa, vill ligga under täcket och dra det lååååångt över huvudet men jag måste bita i bomull, så det går minsann inte! Får ej heller äta, dricka eller skölja munnen på: 1 timme 50 minuter.

Så nu börjar jag arbeta istället, så gott jag kan. Idag kommer jag inte att vara någon trevlig människa...


Sölvesborg

Datum: 2009-11-06 Tid: 19:11:53
Jag är äntligen här. Idag har vi haft flyt med uppsatsen.. Sådär så att nerverna börjar lugna sig så att helgen kan få lägga ett mjukt lugn över tillvaron..

Snart ska vi nog beställa lite mat, jag är hungrig som en varg!
Ha en härlig helg allihopa!

En chailatte...

Datum: 2009-11-05 Tid: 11:42:12
Idag har jag svept i mig en chailatte i Sara K's sällskap. Läst Sölvesborgstidningen här i biblioteket, en liten fläkt av hemma.

Just nu sitter jag och letar "tunga namn" ur vårdvetenskapen, till uppsatsen. Katie Eriksson bland annat. Lärarna propagerade riktigt ordentligt om just henne i början, så nu försöker vi samla pluspoäng ;)

För att slappna av en stund och låta tankarna irra iväg till älskade favoritställen:







Full rulle!

Datum: 2009-11-04 Tid: 17:55:16
Idag har det varit bibliotekssittning som vanligt. Gick fint hos handledaren och vi kommer framåt i arbetet nu. Skönt det i alla fall, om vi jobbar på som tusan kanske vi blir klara innan? :)

Nyss hemkommen från en runda på stan med Sandra, köpte ett par joggingbrallor och en söt klänning till min fest!
Nu blir det att kasta i sig lite yoggi med nötter innan det är dags för en iskall promenad runt sjön.. Kan inte bestämma mig för vilka skor som är skönast, glömde mina gå-skor i Sölvesborg i helgen..

Sen tror jag att jag ska köpa en Subwaymacka.. Är så sugen på det, samt att jag är väldigt osugen på att ställa mig och göra mat när jag kommer hem. "Varm" dusch och sen mala ner mat framför tv:n....

Har kommit på ett önskemål till födelsedag: inomhus-gympa-skor!

Ha det gott !

Air..

Datum: 2009-11-02 Tid: 23:36:56
Det blev ett tufft Air-pass på Vugi idag. Tantgympa som vi även kallar det ;)
Tvekade lite, när jag kom hem sådär slötrött vill-bara-glo-på-tv-gnällig. När Sandra sen skulle dit kunde jag ju inte hoppa av ;)
Lite nya saker idag, jag inte lika klumpig som förra gången(!). Så ikväll har det bara varit mys, med tända ljus, vaniljte och skorpor.. Samt några underbara kompositioner..

Mischa Maisky spelar Bach - Cello Suite No.1 Prelude..



Julian Lloyd Webber spelar - Bach - Air on the G String..



Och en godnattsång... Creed - Lullaby..



Godnatt världen..

Början..

Datum: 2009-11-02 Tid: 15:22:45
Ja, som sagt Måndag är ju starten på en ny vecka.. En intensiv vecka, med massor att göra, förbereda och utföra. Ska försöka att verkligen ta tag i träningen, men hur gör man för att motivera sig?

På tåget upp idag satt en mamma med sin son och sin 2 månader gamla dotter. Sonen var alldeles fascinerad av sin lillasyster och ville titta, klappa, hålla. Efter en stund började lillan skrika väldans. Då reste sig en liten flicka i andra änden av vagnen och såg alldeles förfärad ut.. "Mamma! Mamma, gör nååååt! Bebis väldigt ledsen" och pekade på sina kinder som om tårar hade rullat utför dem. Många leenden spred sig över ansiktena i vagnen.

Jag ska börja titta lite på recept inför festen, samt antal platser som går att knöka in hos mamma och pappa (som så snällt lånar ut huset, det lilla enorma huset).

Rikta blicken mot ljuspunkterna!


Ikväll blir det bannemig kyckling till middag, kyckling och geggpotatis!

Ha det gott!

Slutet..

Datum: 2009-11-02 Tid: 08:40:53
Jaha, nu var ännu en helg slut. Tiden bara svischar förbi, utan att stanna upp och fråga om jag hinner med. Nej, jag hinner inte med. Om en vecka har jag dragit ut min tand, om några veckor ska den här förbannade uppsatsen vara klar (dit längtar jag i alla fall så jag kan börja leva mitt liv som jag vill igen!!!!). Om nån halvtimme ska jag åka upp till Växjö igen.. Roligt? Knappast!
Ska försöka få i mig en kopp kaffe först.. Sen ska det analyseras artiklar så det står härliga till!!

Hörs i Växjö.