Snart är julen här

Datum: 2010-12-20 Tid: 12:27:35
Tiden rusar iväg.

Vid den här tiden på året brukar alla mina klappar vara fint inslagna med band och kort och några rim. De brukar vara klara redan i oktober.

Men i år bara försvann tiden och nu är den inte ens en vecka kvar!!!

Är det så här livet är när man arbetar?


Lucia

Datum: 2010-12-13 Tid: 17:15:20

Ingen har väl missat att det är luciadagen idag?

Jag blev väckt av att TV:n slogs på och en härlig sång fyllde hela medvetandet. Vilket otroligt bra luciatåg det var i år! När H körde till jobbet steg jag upp och bryggde mig en kopp kaffe. Idag är jag ledig och har tillbringat dagen med att njuta av att se snöflingorna falla utanför fönstret, härliga TV-program, planering inför julbak som inte blir idag..

Jag ska strax kila ner till thaivagnen och köpa hem lite mat, jag är så sugen!  Senare ikväll är det dags för Furulundsskolans luciatåg och kika på lillelillebror. Det blir nog lika bra som det brukar - hoppas jag. Jag ska gripa tag i systeryster och stjäla lite av hennes tid också.

Idag har varit en bra dag!


Den vita världen

Datum: 2010-12-04 Tid: 14:22:57
Idag faller inga flingor utanför fönstret.. Världen där utanför är tyst och stilla. Innanför tjocka väggar har jag myst ner mig under en filt med en kopp kaffe som sakta ska avnjutas.

Är det inte dags för lussebak snart? Pepparkakor? Saffransskorpor?

På måndag börjar jag på mitt nya jobb, ska gå bredvid i 4 veckor på heltid, så det blir väl inte mycket tid över kanske.. Men åh, vad roligt det ska bli!!!

Äntligen ska jag få riktig "nytta" av min älskade lilla röda bil, jag ska få arbetskläder, jag får en lön som jag klarar mig på, som jag vet kommer varje månad, jag får arbeta hela arbetspasset inomhus och slippa slira runt i snön annat än dit och hem.
Men jag kommer att sakna alla mina gamla kollegor, alla vårdtagare, friheten i det jobbet...

Men livet tar väl mig dit jag ska till slut ändå!