Min älskade familj!

Datum: 2010-02-27 Tid: 23:42:10
Ikväll kom min kära familj minus syster och hälsade på! Vi firade pappas födelsedag lite för sent med att gå ut och äta. Vi tog en chansning på en thairesturang precis mitt emot stationen. Jättemysig, jättegod mat och framför allt - det kostade ju nästintill ingenting. De serverade inget starkare än folköl, så antalet gäster var ganska litet. Alltså, lugnt och mysigt med bra service och supertrevlig personal (mamma säger att jag tycker det bara för att servitören sa att jag var söt). Jag vidhåller att komplimanger är en riktig stämningshöjare! Jag hör inte de orden alltför ofta nämnligen. Vare sig jag nu är söt eller inte. (Samt ännu ett tragiskt exempel på svenskarnas oförmåga att umgås utan berusningsmedel. Vad är det som är så farligt med att vara sig själv och lära sig ha roligt medans man är sig själv?)

Nu har jag bäddat ner mig i sängen med datorn och är redo att slockna närsomhelst!
Fick en helt egen patient idag, en helt ny patient på avdelningen! Spännande, blev lite nervös där ett tag, men allt löser sig! Jag har ju trots allt en bra handledare att luta mig mot - tur är väl det. De första dagarna är ganska snurriga vart man än kommer - men här, på denna avdelningen känner min kära T4 Linnéa och jag oss välkomna!

Jag tror jag kommer att klara det här - jag kan vara en bra sjuksköterska. Jag måste bara skaffa mig mer självförtroende, lära mig lita på att jag kan och lära mig lita på att jag kan lära mig det jag inte kan!

Det är trots allt det roligaste som finns, att få hjälpa, stötta och uppmuntra. Att få ge en del av sig själv och få en annan del tillbaka. Att utföra både

Men jag längtar hem. Jag räknar veckor, dagar och snart är jag hemma igen. Kanske för gott, kanske inte. Rastlösheten kanske kommer smygande igen. Den där känslan av att vilja bort, långt bort. Men jag är hemmakär, med hela hjärtat. På tal om hjärtan, honom ska jag ringa nu!

Imorgon jobbar jag sista av 6 dagar denna veckan - sen följer en totalt ledig måndag!
Gonatt!

Mysiga dagar

Datum: 2010-02-24 Tid: 12:53:11
Jag har haft fullt upp i snart en vecka nu!
Åldermannagille hemma på gården, tentaplugg, fixa iordning lägenheten och bo in mig lite.
H och jag körde upp tillsammans i söndagskväll och nu åkte han precis hem :(

Idag är min andra dag och min första riktiga dag av praktiken på avdelning 3 på CLV. Spännande! Som vanligt är jag skakis för att jag inte tycker att jag kan någonting, så vi får väl se om jag lyckas överbevisa mig själv denna gången eller inte.
Jag ska nog strax promenera dig tror jag, är så osäker på att cykla i detta underlaget, jag har inte varit där och kikat heller på några dagar... Vi får se ;)

Precis när vi kommit upp i söndags, skulle jag köra och handla. Kommer då på att jag glömt skidjackan i Sölvesborg. I skidjackan låg plånboken - så nu har jag ingen plånbok - och ingen varm jacka!! :(

Nu ska jag sörpla upp det sista kaffet, sen bege mig!

Jobbansökningar - check!

Datum: 2010-02-18 Tid: 01:09:10
Jag har precis suttit och sökt jobb för glatta livet. Skickat iväg ansökningar huller om buller.. Är jag så gammal? Tydligen... Jobb sökes som sjuksköterska - förslag mottages tacksamt!

Dessutom, om någon kan tipsa om jobb på Sweden Rock i år för inträdesband så tar jag tacksamt emot alla förslag. Nu kommer ju till och med Aerosmith och hjärtat brister om jag missar dem. Detta är även första året på tre år (eller mer) som jag inte jobbar eller är helupptagen i skolan under rocken...

Lägenhet sökes också i Sölvesborg eller liknande. Tar även här tacksamt emot förslag!!

Imorgon väntar en friluftsdag med gruppövningar och sånt, samt massvis med plugg! Sandra anländer nog så småningom också i Växjö om jag inte minns fel?

I vilket fall är jag kanontrött och ska krypa ner i min tomma, kalla säng nu.
Sov gott!

Slutkörd!

Datum: 2010-02-17 Tid: 00:29:20
Känner mig totalt slut. Gäspar som en tok, fastän klockan bara är halv ett. Hur ska jag nu orka läsa min underbara bok om Melody Browne? Nej, det här håller inte! Jag har pluggat större delen av dagen/kvällen. Eftermiddagen spenderades skrivandes en läkemedelsberäkningstenta (vilka ord!) och det gick fint. Jag är tydligen en hejare på matte när det väl gäller. Och ni som tror att man verkligen behöver Matte B för att fixa sjuksköterskeprogrammet - tänk om!

På måndag börjar praktiken, jag tycker faktiskt att det känns riktigt läskigt!

Jag har även skickat iväg ett par jobbansökningar. Måste snart börja leta efter en liten lägenhet jag kan bo in mig i. Vart ska jag ta vägen, hur blir mitt liv det kommande året? Kämpigt skulle jag tro. Omvälvande. Annorlunda. Spännande!

Natti!

Kycklinggryta med pressad potatis

Datum: 2010-02-15 Tid: 14:53:39
Grunden till detta receptet har jag fått av Patric Svensson. Har sedan som vanligt lagt till och tagit bort det jag gillar/inte gillar.

Ett storkok för mig, räcker till ca 5-6 portioner.

INGREDIENSER:
ca 1 kg kycklingfiléer
1 burk crème fraîche
ca 3 dl grädde (matlagningsgrädde funkar fint)
1 gul lök
4-5 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 stor champinjon (eller flera små...)
1 äpple
vitt vin
salt
peppar
honung

potatis (anpassa mängen som du önskar)

GÖR SÅ HÄR:
Sätt på en gryta potatis.
Skölj kycklingen och skär den i valfri storlek, jag gör nästan alltid strimlor. Hacka löken och vitlöken fint och fräs dem i lite olja. Blanda ner kycklingen och stek den runtom tills den vitnar. Häll på crème fraîche och grädde och koka upp. Rör om ofta. Hacka paprikan, äpplet och champinjonen och lägg i dem. Krydda med salt, peppar, honung och lite vitt vin. Var försiktig med vinet, då det lätt tar över hela smaken om man tar för mycket. Jag använde knappt en deciliter till denna mängden. Låt smakerna koka in en stund. Pressa potatisen i en press och servera alltsammans med lite sallad och något gott att dricka!

Ha kul!

Baconinlindade biffar med råstekt/friterad potatis och en kall sås

Datum: 2010-02-12 Tid: 18:00:30
För två personer.

INGREDIENSER:
ca 300 gram nötfärs
1 pkt bacon
salt
peppar
1 halv gul lök
vitlökspulver
ströbröd
mjölk

potatis (alla äter ju olika mycket)

1 burk vanlig crème fraiche (inte lätt eller mini)
honung
rivet citronskal
lite citronsaft

GÖR SÅ HÄR:
Häll upp ett par matskedar ströbröd och lite mjöl i en skål och låt det svälla ihop. Hacka löken fint. Blanda ner lök och nötfärs i ströbrödsgeggan och krydda. Blanda runt väl.

Skala och skölj potatisen, skiva den i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål med saltat vatten en stund.

Forma färsen till fyra lika stora, något avlånga biffar. Linda in varje biff med två baconskivor.

Häll rikligt med olja i en stekpanna och hetta upp. Torka av potatisen och lägg i stekpannan. Krydda med lite örtsalt och peppar. Ta inte all potatis på en gång, dela upp den i hälften undefär. Oljan ska nästan täcka potatisen. Vänd dem efter en stund, när de blivit färgade på undersidan. Lägg de färdiga skivorna på en bit papper. Håll dem gärna varma i ugn eller liknande.
Hetta samtidigt upp en stekpanna och stek biffarna på svag värme runt om så att baconet fastnar.

Såsen! Häll crème fraichen i en skål. Krydda lite i taget med honung (ca 2-3 msk), salt, peppar, rivet citronskal och citronsaft. Ta det försiktigt med citronen, som lätt tar överhand och blanda väl. Låt såsen stå kallt en stund.
Ha kul!

Lille Sampo..

Datum: 2010-02-11 Tid: 18:27:18
Ett telefonsamtal och så rasade tillvaron..



Jag trodde inte jag tyckte om hundskrället så mycket, men nu vill inte tårarna sluta rinna och hjärtat vill inte sluta göra ont! "Han får i alla fall åka bil dit" sa syster om att pappa körde honom till veterinären. Sampo älskade att åka bil! Innan han slutade höra älskade han att sitta i bagaget och yla ikapp till musiken, särskilt saxofonmelodier. Alla skrattade och Sampo "sjöng".



Jag var rädd för hans mamma när vi skulle hämta hem honom som valp. Hon var så stor, tyckte jag. Inte visste jag att lille, söte valpen Sampo skulle bli den största Border Collie jag nånsin sett. Så jag satt i bilen hela tiden och kelade inte med honom förrän vi var hemma.

15 år skulle han ha blivit den i april. Nästan på dagen ett år yngre än min egen lillebror. Så länge har han funnits i mitt liv. Och nu ska han inte finnas mer, det har hänt nåt i hans hjärna...



Nu ska han kremeras, sedan ska han få komma hem till oss igen för sin sista vila..



Varför fäster man sig vid djur när de alltid försvinner?

Sätta deg

Datum: 2010-02-06 Tid: 13:04:27
Jag ska strax sätta ihop två degar som ska bli kanelbullar och pizzabullar. Frysen ekar tom och det är gott att ha någonting att bjuda på som är lätt att plocka fram ur frysen. För båda bullarna är godast när de är varma.

Jag hade även tänkt baka biskvier denna helgen, men får nog vänta tills imorgon med det, det är bra att vara två när man ska doppa!

Återkommer med resultat.... !

Fredagsmyyyyys

Datum: 2010-02-06 Tid: 01:53:59
Idag träffade jag Mia för en fika, som dessutom efterföljdes av en lång promenad både i och utanför Sölvesborg. Väldigt trevligt och mysigt!

Jag och H slappade och lagade tacos, kollade på den nya serien på tv4, sen såg vi Sommaren med Göran.
H däckade snabbt i sängen och nu sitter jag här och myser med lite läsk framför datorn. Inte trött alls!

Men, godnatt!

Sherlock Holmes

Datum: 2010-02-03 Tid: 23:57:51
Sherlock Holmes

STORY:
Shelock Holmes (Robert Downey Jr.) känner väl de flesta till som mästerdetektiven. I denna filmen följer vi Sherlock Holmes och hans trogne vän Dr. Watson (Jude Law) genom ett stort mysterium.

MINA TANKAR: Både rolig och fartfylld, skickligt skådespeleri. En roll jag kanske inte väntat mig att se Robert Downey Jr. i, kanske mer väntat Johnny Depp? Jude Law som Watson var också en hit. En av mina favoriter Rachel McAdams spelade också en roll i filmen. Jag gillar filmer som utspelar sig i gammaldags miljö, med häst och vagn, klänning på damerna och hatt på alla som hade råd. Detta tillsammans med mysterie, snabba kast och kvicka skämt gjorde detta till en film jag skulle kunna se om igen. Rekommenderas!

Tomt och tyst...

Datum: 2010-02-03 Tid: 23:44:09
Ett tjockt täcke ligger över marken
vilande, vaktande, vakande, virvlande

Jag älskar snö och att klä mig i varma kläder och vara ute i det klara, ljusa och glittrande.

När jag var lite brukade pappa skrapa ihop all snö på gårdsplanen och bygga en backe som vi sedan åkte pulka på och tjivades i.
Vi gick till "stora" pulkabacken med en korg med mackor och varm choklad. Jag åkte på min pappas slitna, röda träskidor med läderremmar om fötterna, som gled trögt ner för backen med ett stolt leende på läpparna. Så en jul fick vi allihop syskon ett var sitt par nya skidor. Jag fick ett par gula och jag åkte och åkte. Precis som Gunde Svan och alla andra som åkte Vasaloppet gled jag fram runt gården... Ett barn är lätt att glädja!


Idag i det stressade snökaoset på väg upp till Växjö satt jag brevid en person jag kände igen väldigt väl. Funderade så länge på vem denna människa var och vart jag hade sett henne. Stirrade och stirrade, försökte kika i smyg sådär åt sidan för att kunna röna ut vem det var. Det slog mig nu, det var Marika Lagercrantz. Är jag kändiskåt?


Nu blir det godnatt!

Aouch!

Datum: 2010-02-03 Tid: 14:32:05
Skadade ju rumpan i pulkabacken. Numera lever jag med ett lila blåmärke på vänstra skinkans sittben. Sitter jag bekvämt? Nej, det gör jag då rakt inte.

P, uppsatskompanjonen var nyss här. Vi publicerade uppsatsen. Le Grande Finale.

Nu ska vi glömma den!

Nu ska jag kila bort till skolan och stickas. Ha det gott!

En stor fundering över livet.

Datum: 2010-02-02 Tid: 15:23:39
Jag vädrar lägenheten och huttrar i kylan. Vaknade med vedervärdig huvudvärk imorse, frisk luft hjälper något.

Snart blir det fika med fralla och kaffe, det har blivit något av en favorit!

Dagens fundering går kring en kommentar jag fick för ett tag sedan, om homosexualitet. "Det är äckligt, för att det går emot naturens lagar. Homosexuella kan inte reproducera sig, därför är det onaturligt."
Min fundering är: är det inte lika onaturligt att inte vilja ha barn då? Att inte ha längtan efter att föra sina gener vidare? Att välja att låta bli?

Eller rättare sagt, det är naturligt båda delarna. Annars hade det inte funnits människor som kände så? Hur kan det vara mer fel i reproduktionssyfte att älska någon av samma kön, än att inte vilja ha barn med den man lever med? Var och en borde väl få göra sina val utan att någon misstycker, så länge det inte skadar någon annan?

Jag kan ha fel, men jag lever också för att lära.

Ha det gott.

Pulkabacken, here we come!

Datum: 2010-02-01 Tid: 00:27:16
Tog med lillebror, packade matsäck och grill och körde upp iväg för att åka pulka i eftermiddags! Jag har inte haft så roligt på länge!

Efter massor med galna vurpor (skadat min vänstra skinka) tog vi oss ner till basen av backen och grillade korv medans mörkret föll.. Varför gör man inte sånt här oftare?

Imorgon är sista dagen innan Växjö blir hemort för några dagar igen..

Ikväll testade jag dessutom TRESemmés produkter: schampo, inpackning och balsam. Mitt annars så toviga hår behövde bara ett drag med borsten och det är mjukt och otrasslig. Dessutom luktar det ljuvligt!

Med det säger jag godnatt!