Var dig själv..?

Datum: 2010-06-30 Tid: 02:24:58
Det är riktigt läskigt att folk inte fattar vad det är de har att göra med. Tappade hakan fullständigt över denna tråden. Att det finns såna kompletta idioter fortfarande. Det är dessutom riktigt trist att man får en hel ask läkemedel med sig hem när man egentligen bara är i behov av en fjärdedel av askens innehåll - sen kan man droga ner tjejen man vill ta oskulden för - för det vill ju hon också.
"Kan jag ge henne 2x50mg Tramadol?" Fråga en läkare - INTE FLASHBACK! Det är ju rutinerade användare av både receptbelagda och av illegala droger som huserar i dom trådarna - tror man att dom "doserar rätt" eller?

Ibland hör jag hur någon säger eller läser på nån blogg eller dylikt kommentarer som "ska ner till min granne om en stund och hämta lite Tradolan som h*n har hemma"... Det finns ju en orsak till att läkemedel är receptbelagda, har maxdoser, kräver läkarundersökning/konsultation. Det är inte sockerpiller direkt, i vissa fall kan det ge ödesdigra konsekvenser att leka med läkemedel.
Visserligen kan man ta livet av sig med ett av Sveriges vanligaste läkemedel - paracetamol (Alvedon, Panodil etc.) ganska enkelt.

Det finns även trådar där folk vill ha tips på kommentarer som man kan säga till läkaren för att få bensodiazepiner utskrivna för att det är så "otroligt svårt att få det utskrivet". Tyvärr har moralen och medkänslan för andra försvunnit - för när det tillslut är en person som behöver det som inte får det pga av att det möjligt är en bluff? Det är så tråkigt att det är så många som tycker att man borde proppa sig full med främmande substanser för att tycka att livet är roligt.

Likaså "vanliga" droger som marijuana och alkohol är ganska tragiska. Eller egentligen väldigt tragiska. "Festen blir inte lika rolig utan alkohol", "maja är inte bevisat farligt". Nej hur ska man kunna bevisa det - sätta testpersoner i ett rum, låta dem röka på olagliga substanser och sen se hur de reagerar? Det fungerar inte etiskt alls.
Sen kommer nästa argument att jo men i Holland - där röker alla på hela tiden. Hur otäckt är inte det då? Ett folk i ständigt rus - ingen vet vem du egentligen är för du är hög när du träffar på andra människor? Nej tack.
Kulturen i vårt land innebär intag av ganska stora mängder alkohol för många. Jag har alltid en regel att inte dricka någonting jag inte gillar eller är sugen på. Vilket gör att jag ibland dricker nån drink eller nån cider, ett par glas vin. Ofta har jag så roligt att jag glömmer bort att jag har nåt i glaset och därför inte ens dricker upp det. Jag behöver inte vara full för att ha roligt med mina vänner, jag behöver inte vara full för att ta mod till mig och stå på bordet och dansa, jag behöver inte dricka alkohol för att känna mig stark och bra inför andra människor på festen, på stan och på dansgolvet.

Däremot är jag en total sucker för rödvin - det kan man dricka till allt. Nästa steg är att prova alkoholfritt rödvin så jag kan dricka det every single day. Eller inte..?!

Nu faller ögonen ihop och detta inlägg ryker nog imorgon ändå!
God natt

Trötter

Datum: 2010-06-29 Tid: 16:39:07
Alldeles slutpumpad. Somnade alldeles för sent igår, sen jobbat. När jag kom hem ringde en telefonförsäljare och tjattrade massor om el. Påstod sig vara från ett helt annat elbolag än han egentligen var och var bara ute efter att lura över mig utan min vetskap. Tur att jag fick tag på kundtjänst i det riktiga elbolaget. Så tråkigt, han höll på att ringa fram och tillbaka i över en timme och lyckades dessutom göra mig riktigt orolig på kuppen. Men nu vet jag i alla fall.

Ikväll ska jag bära ner lite lådor till förrådet, posta brev och pula lite här i lägenheten. Jag orkar inte åka till stranden nu och kommer visserligen säkert bara möta allihop på vägen dit.

Nu - mellanmål!

Ha det gott i solen!

Middagsbjudning

Datum: 2010-06-29 Tid: 01:24:20
Fick spaghetti och köttfärssås till middag, glass och jorgubbar till efterrätt! Han är fin, min H, men han får mig äta massa onyttigheter!

Stranddagen på onsdag är bokad med Ems! Superbt!

Nu ska jag kolla klart på Sex and the City 2 och sedan sova gott några timmar innan jobbet. Som jag inte alls började så tidigt som jag trodde!

Godnatt!

Härliga dag, härliga sommardag!

Datum: 2010-06-28 Tid: 18:05:26
Sola tillsammans med underbara vänner på en vit strand med klart vatten. Över 30 grader i luften, svalkande 20 grader i havet - vem behöver utlandet när man har listerlandet?!
Det har varit en härlig dag. Kortspel, årets första dopp, fika i solen och jag tog med mig en fin solbrun färg hem. Imorgon väntar jobb 7-15. Spännande, efter det kanske det blir en liten strandtur till och på onsdag ska jag steka hela dagen! Torsdag och tredag jobbar jag kväll, så jag får passa på och stiga upp tidigt för att hinna träffa på solen en stund. Det är svårt att slita sig bara! Helgen verkar också bli kanon. Det gäller kanske att passa på nu, vem vet hur resten av sommaren blir. Jag ska dessutom jobba ju...
Igår tog vi en nattfika ute i tredenborg på jordgubbsfilten med varm choklad och värmeljus, månsken över vattnet och mysigt sällskap, bara H och jag... Sommaren är fantastisk!

Lägenheten börjar ordna upp sig. Nu kommer jag i alla fall ihåg vart det mesta finns. Tavlorna har jag snart funderat ut platser till och jag längtar efter min taklampa som är kvar i Växjö lite till.

Nu ska jag leta upp en somrig färg till mina tånaglar innan jag sätter kurs mot kvällsmat hos H.

Ha en mysig kväll!

Sommar och sol!

Datum: 2010-06-27 Tid: 15:06:53

Jag började undra vart sommaren är - nu är den här i alla fall! Vi fick en underbar midsommar, hela helgen har varit underbar!

Igår hade vi ett par kompisar hemma, spelade spel och drack vin. Det var skitkul att få spela igen, ganska längesedan sist.

Nu ska jag hem till M och fika i solen :)

 

 


Inför midsommar..

Datum: 2010-06-24 Tid: 18:10:33
Jag har dragit på mig en otrevlig förkylning nu så här lagom till midsommar. Snorar, hostar och har värk i halsen. Jag känner mig helt håglös och vill bara stänga in mig under täcket. Ingenting känns uppiggande just nu.

Ikväll väntar plankstek och rödvin! Det har jag längtat efter.
Imorgon blir det grillning med nypotatis, grillspett och goda såser. Sill och jordgubbar. Lockar i håret under en blommig krans och gå barfota i en klänning över grräsmattan! Jag skiter i om det regnar. Midsommar ska levas fullt ut.

Idag har varit (trots snoret) en helt underbar dag!
Ha en skön sommarkväll!

Musik..

Datum: 2010-06-17 Tid: 22:09:23
En konstig känsla kryper i mitt bröst. Jag vet inte riktigt var den kommer ifrån eller hur jag ska bli av med den. Det är stora beslut och stora förändringar och livet känns ganska överväldigande ikväll. Ikväll vill jag kliva ur kroppen ett slag och bara glömma. Det finns inga tårar som lindrar, det är mycket saknad och den stora sorgen gör sig lite extra påmind. Alla jag förlorat och inte får tillbaka. Allt jag har förlorat och inte får tillbaka. Försvunnen tid, försvunna ögonblick. Personer, platser och händelser som aldrig kommer tillbaka. Trots det superhärliga vädret idag känns det som att solen är bakom ett moln. Det är dags för lite musik..

Eva Cassidy - Fields of Gold
Eva Cassidy - I Know You By Heart
Regina Spektor - Samson
Lady Antebellum - Need You Now
Helen Sjöholm, Anna Stadling - Som en Bro Över Mörka Vatten
Ludovico Einaudi - Love is a mystery
Yann Tiersen - Comptine d'un autre été: l'après midi
Gil Goldstein (improviserad) - The Heart Asks Pleasure First
Aerosmith - Amazing
Mischa Maisky - The Swan
Yiruma - River flows in you
Brian May - Too much love will kill you
Within Temptation - Forgiven



"The joy you gave me lives on and on 
'Cause I know you by heart"




En andra dag på jobbet

Datum: 2010-06-17 Tid: 11:52:13
Ska gå ett kvällspass som introduktion idag. Det börjar halv tre, ungefär då H kommer hem från sitt jobb igen. Baksidan med skiftjobb verkligen!

Det gick helt okej igår, fastän det känns som att det nybörjargröna lyser ur ögonen på mig. Det gör det säkert också. Det var så härligt att vara tillbaka på samma gamla ställe igår, träffa de boende jag saknat och personalen jag saknat. Insupa miljön - för vilken uppfräschning hela stället fått! Jag blev så glad av att se det. Alla förtjänar att bo vackert, både inuti sitt hem och utanför. De har en alldeles underbar trädgård där man kan plocka smultron, äpplen och plommon på somrarna! Härligt!
Det som känns jobbigt är väl att jag kommer jobba så mycket ensam - utan att kunna vända mig på stolen och fråga en person bredvid. Hoppas alla är snälla mot mig.....!

Min examen blev utfärdad idag - snabbaste universitetet i världen? Jag hade behövt examensbeviset FÖRRA veckan. Måste ha det för att kunna skicka in och ansöka om legitimation som sjuksköterska innan jag får börja jobba som det på riktigt...

Nej nu drar jag hem till syster den sista tiden! :D

Introduktion!

Datum: 2010-06-15 Tid: 19:29:38
Idag - introduktion till sommarjobbet. En dag full med inmatning av matnyttig information (!?) och en trevlig lunch med Matilda och Therése!

Det ska bli spännande, imorgon är det dags för den riktiga introduktionen. Då bär det av till mitt kära gamla serviceboende igen och träffa alla! Schemat är helt okej, bara en eller kanske två dagar jag vill byta. I alla fall den ena så löser sig allt.

Nu lagar älskade H mat - mums! Han gör alltid supergod mat och det finns inget bättre än att bara bli serverad!
Några kompisar kommer hit ikväll och grabbarna ska glo på matchen vid halv nio. Det ska inte jag. VM är det sämsta! Tacka vet jag kronprinsessbröllopet - det ska jag inte missa för allt i världen (det vill säga - vi ska ta en paus i flyttandet då så mamma och jag kan glo på det).


Maten är klar - magen är hungrig!
Ha en trevlig kväll!

Sweden Rock (Rain) Festival 2010

Datum: 2010-06-14 Tid: 14:08:26

Blåsigt och regnigt. Kallt! Ska neverever sova i tält mer - nästa år blir det jag som släpar ut vår husvagn till SRF!

Hemma igen ifrån Sweden  Rock "Rain" Festival 2010. Sett flera band jag längtat efter (♥Aerosmith♥, Slayer, GNR, Sabaton) och missat band jag verkligen ville se (Nazareth och Stone Sour).

Nu i efterhand önskar jag att jag även sett Steel Panther, men då var det dags för den andra stora upplevelsen denna vecka - min lilla snuttsyster fick äntligen ta på sig den vita mössan och springa tillsammans med sin klass ut på Furulundskolans trappa och ta studenten! Jag hoppas hon fick den dag hon önskade sig! Var även mycket trevligt att träffa morfar och Anna-Greta och resten av den vanliga släkten igen! 



Inför W.A.S.P. och GNR hittade äntligen Ems o jag varandra! Skönt att sitta och mysa i regnet tillsammans med min tokfia! Dela på popcorn, chips, "ge mig det suraste du har" "nej för fan inte surt, vi ska ha sött, ge oss det finaste du har" - godissnöre och varsin cider!

 


Jag kan fortfarande inte släppa hur bra Aerosmith är och nu när jag sett dem live - jag tror jag ska bli en tvättäkta groupie!!! Synd att jag inte fick bättre bilder än så här.. Fick bäst bilder på skärmen eftersom min kamera hatade scenen.....



Korvgrillning

Datum: 2010-06-08 Tid: 18:31:00
Nu har livet rullat igång, imorgon flyttar vi ut till Sweden Rock Festival.. Jag har packat ner lite kläder. Jag vet inte riktigt hur vädret kommer att vara ännu - tur man har nära hem! Jag har även gjort min premiärtur till Bordershop i Söndags. Säger bara "HA HA" ...

Idag har jag umgåtts lite med syster, sen körde jag hem till mamma och solade med henne hela eftermiddagen. Hon bjöd även på slurpig lunch och kaffe!

Jag har fått nycklarna till mig lägenhet också! Kan knappt vänta på att få flytta in - jag är jättenöjd! Var där idag och lämnade av lite grejer - kunde inte låta bli att lägga in lite kläder i garderoben....

Ikväll blir det korvgrillning, H är på väg hem ifrån jobbet så jag ska springa ner lite snabbt till Konsum och handla korvbröd. Gott!


En helt ny karriär!

Datum: 2010-06-03 Tid: 13:02:27




Vartenda poäng är godkänt, jag ska aldrig mera tvivla på mig själv.

JAG ÄR SJUKSKÖTERSKA!




Min favorit, Renascence

Datum: 2010-06-02 Tid: 18:26:51
The world stands out on either side
no wider than the heart is wide;
Above the world is stretched the sky
no higher than the soul is high.
The heart can push the sea and land
farther away on either hand;
The soul can split the sky in two
and let the face of God shine trough.
But east and west will pinch the heart
it cannot keep them pushed apart;
And he whose soul is flat - the sky
will cave in on him by and by..

Edna St. Vincent Millay

Snälla?

Datum: 2010-06-02 Tid: 00:44:00
Håll tummar för mig resten av veckan, snälla? ♥

En sammanboende

Datum: 2010-06-01 Tid: 00:15:31

Hela denna veckan har jag en sambo!

Och inte nog med det - en sambo (Sandra) som lyckas hitta den billigaste måltiden någonsin! Korv med bröd. 10 kronor. SAMMANLAGT! Jag tror jag behåller henne (sorry, Stoffe) !

Dagen har varit pluggig. Imorgon blir dagen ännu mer pluggig och HLR:ig. Är inte jättetaggad på HRL just nu, känns som att det tar upp för mycket tid. Jag måste plugga och sätta muntliga tentan ju!

Imorgon tror jag jag ska försöka spejsa till en kycklinggryta månne? Eller köttfärs och pitabröd?! Svår nöt att knäcka. Nu - ner till tvätten!