Lyx idag!

Datum: 2010-03-30 Tid: 20:01:21
Eftersom jag varit så duktig och påbörjat och nästintill färdiggjort min vårstädning lyxar jag med pizza ikväll! Har beställt ifrån pizzaplaneten genom onlinepizza.se

Detta var nytt för mig - vi testade det första gången hos kompisarna i Lund. Man får efter beställningen en klocka på sidan som räknar ner.. Och ja, man blir nästan manisk på den där klockan. Räknar sekunder, minuter.. Väntar.

Superhungrig!

Imorgon blir det ny praktikdag och en lång cykeltur genom stan. Synd bara att bilisterna här i Växjö hellre kör på cyklister än stannar..

Ha en härlig kväll!

Hallå hallå..

Datum: 2010-03-30 Tid: 15:10:22
Här kommer påsken med stora kliv. Inga ägg blir det i år, för det har jag nog inte råd med! Så ni som brukar få det - glöm det! Det blir nå annat istället, en kram kanske!

Idag var första dagen på den nya praktiken! Det gick ju kanon, vi hade tydligen lite lite vårdtagare för tillfället, min handledare och jag. Jättetrevliga människor där och jag har fått se delar av Växjö som jag inte sett innan! Även en lite kul grej, på ett av boendena har sjuksköterskorna jättestora kontor med glasväggar från golv till tak - man behöver tydligen inte bli portföljnisse för att få det!!

Avslutade precis ett telefonsamtal med Emsan - du gör gott för själen!

Idag har Växjö visat sig från sin vackraste sida. Badat i sol, värme och blomknoppar. Nu ska jag sätta mig ute på "balkongen" med en filt, en bra bok och en kopp kaffe - och bara fånga dagen!

Ha det gott!

Framsteg !

Datum: 2010-03-22 Tid: 17:50:21
Härligt att MAIF tog tre poäng. Sett att vi är med i tidningen? Trams!

Idag skrev jag på kontraktet till lägenheten, nu är den min den 1 juni. Min min min!
Detta tänkte jag fira ikväll med hemmagjorda köttbullar och stuvade makaroner. Har även planerat in en liten efterrätt som H ändå säkert inte vill ha. Skitsamma, får helt enkelt äta det själv!

Imorgon börjar den sista veckan på praktiken, vilken består av kvällspass tisdag och onsdag följt av examination och slutbedömning på torsdag. Får då se hur allt har gått!
Nästa vecka börjar så nästa praktik.. Nervöst!

Nej, back to buisness! Ha det gott!

Planen.

Datum: 2010-03-21 Tid: 00:46:56
Nästa instrument att införskaffa är en gitarr. Därefter ett dragspel. Sitter just nu i väntan på film och myser med gitarren framför Spotify och diverse youtube-sidor och spånar.. Vill så mycket!

Längtar efter att musiken kan fylla dagarna, tillvaron. Men nu har jag valt en annan väg och detta får komma i andra hand. Bli en mindre del, men en än större del av hjärtat. Jag ska försöka att inte bli bitter ;)

Längtar efter att sjunga tillsammans med min syster. Hennes härliga alt-röst tillsammans med min - vi är bäst. Längtar efter att sjunga med Manne, min bäst vän i alla väder. Han är också duktig - och pöjk dessutom.

Nu säger jag snart godnatt.

En sista gång..

Datum: 2010-03-18 Tid: 23:08:49
Jag kom nyss hem efter den sista vinkvällen i Sandras lägenhet här i Växjö. Kanske kanske blir det någon till, då i min.. Blev en riktig flyttar-ut-variant med plastmuggar! Härligt!

Nu är jag trött som en bebis och ska sova! Godnatt!

Tung dag

Datum: 2010-03-18 Tid: 00:15:45
Jobbig dag på praktiken idag. Mycket att hålla reda på, mycket att hålla i huvudet. En del saker är tunga utan att man riktigt kan sätta fingret på varför. Mycket handlar om att inte bara krafsa på ytan utan störtdyka ner i en annan människas innersta vrå, att vara en del av det för en stund. Han eller hon behöver lätta sitt hjärta och jag i den stunden vågar vara den som tar in och lyssnar. Det tar tid och det tar ork, men det är alltid värt det. Det är i de stunderna, då du får det där extra leendet, att din hand trycks hårt och förs upp till en kind som ett extra ömhetsbevis som du vet att du gjort skillnad. Du har hjälpt och du har stöttat.

Det handlar inte alltid om det medicinska, om det rent praktiska även om det är en mycket stor del. Där kan man alltid lyckas. Men att nå fram till någon, skapa ett förtroende, eller som det så fint heter på vårdvetenskapligt språk - en vårdrelation ur ett vårdande möte, där är vi alla olika och har alla olika förutsättningar.

Jag skyndar hellre med att bädda en säng, för att sedan kunna slå mig ner på kanten av den för att lyssna till en livshistoria som spelar stor roll i min bild av patienten. Det är det jag värderar i mitt framtida yrke, trots att allt praktiskt arbete är mer eller mindre roligt och givande. Att kunna vara en bit på vägen. Jag blir förmodligen inte ihågkommen alls för den jag är och det är heller inte syftet, men det kommer förhoppningsvis finnas ett minne av någon som fanns där och ville hjälpa, stötta och uppmuntra.

I alla vårdande yrken, där du är nära av patienterna ger du ofta en bit av dig själv. Vissa patienter fastnar mer än andra och "man kan inte älska alla patienter". Men man kan vårda genom människokärlek på en värdegrund att här är vi alla lika oavsett vad vi gjort, eller vad vi inte gjort.

Den här tiden har fått mig att omvärdera mycket av min syn på olika saker. Hur det är att arbeta på sjukhus. Hur undersköterskor är (på 3:an är de alldeles underbara och duktiga). Hur en avdelning kan fungera ok.
Det är så mycket, så svårt att bena ut vad det egentligen är, men det är en stor erfarenhet. Jag önskar att alla mina praktiker gett samma tillfredsställelse som den här ger. Jag ser verkligen fram emot mitt framtida yrke nu, mer än någonsin!

Godnatt!

Ett nytt hem

Datum: 2010-03-16 Tid: 23:39:18
Ja, idag ringde jag och tackade ja till lägenheten, på måndag ska vi skriva kontraktet i Sölvesborg.
Det är en helt ny fas i mitt liv, det är en hel lista med saker som händer inom så väldigt kort tid.

Visste ni förresten att ett Digestive med margarin på är ca 100 kcal?

Imorgon är det praktik igen. Idag har jag gått själv med min handledare, skoj!

Ska bli skönt på fredag att åka hem och vara ledig i tre dagar. Är redan ganska trött i hjärnan. Spännande att åka och kolla på MAIFs hemmapremiär i allsvenskan!
nu blir det strax sängen! natti

Musik mitt i natten!

Datum: 2010-03-16 Tid: 00:51:23


Kolla in hennes minspel, hon porträtterar dessutom tre olika karaktärer i denna lilla bit! Det är en av mina favoriter!


Veckan har vi sparkat igång..

Datum: 2010-03-15 Tid: 19:59:03
Vad trist det är när en patient åker hem! Men ändå inte - för allt som oftast så betyder det ju att vi har lyckats och att det är en friskare människa som går hem än som kom in. Det tråkiga är ju att de där banden klipps så abrupt och utan hejd.

Ännu en dag har svischat förbi på praktiken. Jag är någorlunda varm i kläderna. Det är så roligt!
Dessutom har jag ju fått jobb som sjuksköterska i sommar, hemma i Sölvesborg - hur spännande kommer inte det att bli! Imorgon tänker jag dessutom säga ja, ja, ja till en lägenhet i Sölvesborg som jag vill ha, ha, ha!
Nu ska jag njuta av en hemmagjord pizza och lite tv-mys!

Ha det gott!

Ledighet!

Datum: 2010-03-13 Tid: 16:25:09
Jag känner verkligen det nu.
Jag har det så bra! Var ledig igår och resten av helgen. Kom till Sölvesborg i torsdagskväll och möttes av en god middag och en mysig kram!
Igår var jag på en anställningsintervju inför sommaren - och den gick jättebra! Syster kom och fikade och jag fick en present, en godisskål i matt rosa glas med lock. Som jag velat ha länge men inte hittat någon bra - denna är perfekt! Hon är så söt och fin!

Sen körde vi ner till Lund och de delar av gänget som befann sig där för pizza och spel-kväll. Riktigt roligt! Imorse bakade Herman scones till oss och följde sedan med oss hem. Nu sitter han och H i soffan och skriker på fotbollsmatchen!
Ikväll blir det kalas hos Hs farmor som fyller 85 och sen lite drinkblandning här hemma.
Jag har även blivit erbjuden en lägenhet som jag hade tänkt kika på om jag får imorgon... Livet rullar på i sin egen toksnabba takt, jag springer efter så snabbt jag kan! Solen lyser och jag är alldeles uppfylld av kärlek till alla jag har runt omkring mig. Jag är lycklig, om än lite panikslagen eftersom jag flyttar ifrån några som kommit att stå mig väldigt nära och som jag kanske inte riktigt insett hur nära förrän nu, när sanden i timglaset håller på att ta slut..


25 spänn åt skogen!

Datum: 2010-03-10 Tid: 00:03:38
Gick och köpte ett nytt hänglås till mitt skåp i omklädningsrummet idag. Det kostade 25 spänn på Pressbyrån. Ett kombinationslås eftersom jag ofta glömmer min lilla nyckel.

Men det gick i baklås. 21.45 fick jag traska tillbaka upp till avdelningen där min handledare schysst nog fick tag i vaktmästaren som kom med bultsaxen och avslutade hänglåsets liv innan det ens hunnit börja.

Reflektion över dagen : UUUUUUGH! För 25 spänn får man nästan två pannkakor med sylt och grädde i kafeterian.
Eller en gammal favorit i repris: 50 stycken 50-öres tuggummin!

Nu ska jag mysa med te och sen sova! Upp 05:00 imorgonbitti. Då kommer jag ringa på dörren till varenda granne som festar inatt!
Sov gott, godnatt!

Snurrigt värre

Datum: 2010-03-08 Tid: 18:38:50
Snurrar.. Virvlar, vacklar.. Tankarna fäster inte någonstans och ändå stannar de precis där de är.
Utan början, utan slut.

Tvinnar ihop sig, drar sig loss, trasslar till allting.

Hur ser min framtid ut? Vad vill jag mest av allt?

Vart ska jag bo? Hur ska jag bo?

I helgen när jag va på lördagsmys i Helsingborg hos Manne, så köpte jag två stycken böcker: "500 smårätter" och "500 coctails". Idag fyllde ja på förrådet med "500 soppor" och "500 juicer och smoothies". Det här ska bli spännande!
Nu är jag mest trött, men halvtidsbedömningen på praktiken gick skitbra!


Grrr...

Datum: 2010-03-07 Tid: 19:10:35
... min tandställningsremsa bakom tänderna i nederkäken släppte i helgen.. grrr....


Nej nu jävlar

Datum: 2010-03-05 Tid: 21:29:13
Nu ska jag traska upp till ica. handla. sen hem igen och baka semlor. nu jävlar.


Sova gott!

Datum: 2010-03-04 Tid: 23:41:37
Nej.. Blir ingen hemresa..

Däremot blir det en väldigt ensam helg. De flesta jag känner bor antingen väldigt långt iväg, eller så har de praktik eller jobbar.

Jag är så besviken!

Jag kan inte hjälpa det, men jag är det. Det hade varit ett sånt välbehövligt avbrott i tillvaron. En riktig helg.
Så fort man är ensam flyter dagarna ihop och känns inte alls lika avslappnande.

Men nu, nu är det sängen som gäller. Hoppas jag kan somna inatt, orkar inte vara såhär trött en till dag på praktiken. Allt bara rör ihop sig.

Godnatt

Another day is over..

Datum: 2010-03-03 Tid: 00:15:09
Jag ligger redan i sängen, nerbäddad och ska strax kika ett avsnitt Ghost Whisperer. Min feel-good serie.

Känner mig lite nere just nu, verkar som att mina planer på att åka hem i helgen inte blir av. Det känns inte alls roligt någonstans, längtar ju massor. Men men, sånt är livet.

Yrkeshandledningen gick fint, tycker jag. Vi hade ju bara vårdat vår patient ungefär ett arbetspass, så vi hade inte full kläm kring allt. Men det ska vi lösa kommande pass denna veckan. Imorgon blir det ett kvällspass medans torsdag och fredag bjuder på tidiga morgnar.

Men jag kommer väl bara vara trött som vanligt, något jag tänkte försöka motverka strax!
Godnatt!

The very end of my day off!

Datum: 2010-03-02 Tid: 01:06:02
Vad skönt detta var! Jag sov länge och hämtade sen frukost och kaffe och avnjöt detta i sängen till lite mitt-på-dagen-tv. Underbart!

Därefter provade jag lite nya kläder, pillade lite med bilder på datorn och bestämde fika med Sandra.

Eftersom frysen ekade tomt med allt vad kakor och tilltugg heter, bakade jag muffins! Chokladmuffins med lite smält choklad på toppen, samt vanliga med hallon i. I de vanliga muffinsen testade jag att använda creme fraiche istället för mjölk, blev riktigt bra! Ska prova det till chokladmuffinsen också eftersom de gärna blir lite torrare.

Nu ska jag se om jag kan komma in på Linnéuniversitets hemsida för att plocka ut en artikel till skolan/praktiken imorgon... Så tråkigt! Har försökt hela dagen, men det verkar inte fungera...

Sen blir det sova! Godnatt!

Sliten

Datum: 2010-03-01 Tid: 01:03:02
Efter en riktigt stor kopp rykande varm choklad blev jag bara ännu tröttare... Ska strax glida in i duschen, sen raka vägen ner i sängen.

Imorgon är jag ledig! Enda dagen i mitten på 10 dagar. Det ska bli superskönt, även fast jag trivs på avdelning tre och äntligen börjar komma in i tänket och rutinerna (tror jag i alla fall). Längtar tills nästa helg, att få sjunka ner i soffan med ett glas rött och en ljuvlig pizza framför mig! Jag vill ha en kram och sen få sova i en säng som välkomnar mig med ett fluffigt duntäcke och en varm kropp en armslängd bort. Vakna till en lång frukost med kaffe och frallor med goda pålägg. Skratta en hel dag tillsammans med någon jag tycker om och kanske till och med baka något i ett stort kök.


Men men.. Nu ska jag snart drömma på riktigt!
God natt!

Management

Datum: 2010-03-01 Tid: 01:02:03


STORY: Filmen handlar om ensamma Mike (Steve Zahn) som hjälper sina föräldrar driva ett motell. En dag kommer Sue (Jennifer Aniston) för att hyra ett rum och Mike faller handlöst för henne. Sue har precis avslutat ett förhållande med killen som kunde gett henne trygghet för livet. Även hon är ganska ensam, älskar att hjälpa hemlösa få ett bättre liv. Mike vill bara spendera lite tid tillsammans med henne, men vad har han att erbjuda henne?

MINA TANKAR: Otroligt söt historia, lite annorlunda, lite förutsägbar, men jättesöt! Den berör samtidigt som den framkallar en hel del skratt! Det finns en del sköna skådespelare och framför allt sköna karaktärer i filmen. Bland andra dyker Woody Harrelson upp!

the truth about Melody Browne

Datum: 2010-03-01 Tid: 00:49:21
FÖRFATTARE: Lisa Jewell

STORY: Melody Browne är en kvinna i början av 30 års åldern. Hon bor tillsammans med sin 17 årige son och har gjort det sedan hon var femton, flyttade hemifrån och födde honom. Hon har ingen kontakt med sin familj, sedan de valde att låta henne gå hemifrån för att hon valde att behålla barnet.
När Melody var 9 år gammal brann familjens hus ner. Efter den dagen minns hon inte någonting av vad som hände de första 9 åren i hennes liv. Men så en kväll händer något som får henne att minnas fragment av saker som hände, som hon inte förstår någonting av. Men pusselbitarna hittar snart sina gängor och bilden av Melody Browne klarnar.

MINA TANKAR: En jättespännande bok. Det är häftigt vad minnet kan välja att dölja händelser. Lisa Jewell skriver rakt och ärligt om en kvinna som inte lever ett exklusivt liv, som kämpar för att hålla ihop sin tillvaro, som lever för sig och sin son. Den var både rolig och sorglig, en sötsur blandning och en fin historia.