Sommar...

Datum: 2010-05-30 Tid: 16:49:51


En liten längtan sådär mitt på den höstiga våren....

Coca cola + chips !

Datum: 2010-05-29 Tid: 22:09:20
Mums! Säger hon och kommer i nästa ögonblick på att hon inte ätit någon mat alls på hela dagen. Nehe. Kanske därför jag varit så arg hela kvällen på mina grannar mitt emot som haft förfest med tokrisig musik på högsta volym. Nej ytterväggarna är inget att hurra för här. En kväll som denna är det kul att flytten är nära. Något pluggande mellan 17-22 var det i alla fall inget tal om ens.

Nackdelen med att bo på campus som sagt.

Ikväll har jag målat två tavlor. En ful groda och en färgklick. Fint!

Nu ska jag måla mer!

Är det här verkligen sant?

Datum: 2010-05-28 Tid: 17:51:43

Igår satt vi på vårt näst sista seminarium tillsammans med läraren BOP. Vi fick spåna kring allt vi var rädda för och hur vi trodde att det skulle bli när vi om 1 vecka (!) är färdiga sjuksköterskor. Här är en liten lista på vad vi kom fram till (vi fyllde då en hel A4-sida):

 • Att inte kunna allt
 • Att inte bli tagen på allvar av kollegor och patienter
 • Att läkarna inte ska se ens kompetens
 • Att göra fel
 • Att känna tomhet inför yrket - det var inte det här jag förväntade mig
 • Att känna att man hamnat fel
 • Att inte kunna hantera olika situationer
 • Att inte trivas på arbetsplatsen

Sedan fick vi fantisera ihop hur vi ville att det skulle bli när vi kommer ut som sjuksköterskor.

 • Bra lön: 25 000 - 30 000 kr/mån.
 • Bra arbetsklimat med bra arbetskamrater, fräsch miljö och uppskattning.
 • Vilorum för nattpersonal intill avdelning.
 • Friskvård minst 1 timme i veckan.
 • Fler läkare och fler sjuksköterskor.
 • Spring-läkare. (På vissa avdelningar använder man sig av en springsjuksköterska som mest sköter det medicintekniska åt sin kollegor när de inte hinner ex. sätter dropp och PVK:er och ger injektioner.) Detta skulle innebära en läkare som hela tiden finns tillgänglig åt avdelningen för att ordinera dropp osv. samtidigt som h*n skulle kunna hjälpa sina läkarkollegor med saker som de inte hinner ex. mottagningsbesök. Underlätta för alla med andra ord.
 • Bra kommunikation mellan kommun och landsting OCH de privata vårdgivarna.
 • Samma dokumentationssystem över hela landet.
 • En Ipad till varje sjuksköterska så att man slipper leta efter dator att dokumentera på och även så att man kan sitta inne hos patienten och dokumentera.
 • Liknande Ipad inne hos varje patient där man kan registrera given medicin direkt istället för att springa mellan medicinvagn och patient.
 • Apodos åt alla! (Så långt det är möjligt).

Nu svettas jag lite över tentan imorgon men känner mig hoppfull. Idag har jag fin kontroll på läget och jag känner att jag kan det allra mesta. Jag ska fortsätta plugga hela kvällen medans klassen är på avslutningssittning. Imorgon ska jag klara tentan och sen är det vidare fokus mot den muntliga tentan på torsdag. Allt annat är prio två.

I pauserna ska jag packa. Jag har dragit ner kartong efter kartong. Det är så sorligt. Nu kännes det verkligen. Jag ska lämna mitt hem till någon annan. Någon annan ska bo här. Jag kommer inte längre ha mitt lilla krypin här i Växjö och jag kommer inte mer pendla fram och tillbaka. Hur ska detta gå? Jag som egentligen älskar att vara på väg. Jag hatar att åka - men jag älskar att vara på väg någonstans, att inte vara fast på en punkt. Det skrämmer mig lite att jag nu faktiskt kommer att vara fast på en punkt, men vi får se vad jag gör åt den saken.

Jag har samlat på mig kanonmycket saker. Både kläder och prylar. Så efter flytten ska det som sorterats som säljbart säljas.. Tradera is my new BFF..

Förresten det där med 1 vecka stämmer inte riktigt eftersom terminen inte är färdig förrän på söndagen... ;)

Nu - mer plugg o kaffe. Senare ska jag unna mig en pizza från Josefs!

Ha en superskön fredagskväll!


En kopp kaffe o mjukisbrallorna!

Datum: 2010-05-25 Tid: 13:53:43
Mm! Kaffe och mjukisbrallor - måste vara en svårslagen kombo! Särskilt idag när vädret i Växjö är mer än lovligt galet. Vinden piskar träden och regnet smattrar hårt mot rutorna. Det skär sig mot den mjuka gröna värld som byggts upp där ute.

Idag läser jag akutsjukvård. Jag ska snart ner till Sara och hämta en tenta där hos henne, så jag får lite hum om hur det kanske kommer att se ut. Jag har dessutom hört ifrån alla att mannen som rättar tentan är alldeles på tok för hård på det. Hjälp! Å andra sidan borde inte basal akutsjukvård vara så svårt, eller? Inte av det jag har läst i alla fall..

Senare ska jag försöka dra igenom allt inför den muntliga tentan. Alla 35+20 sjukdomar eller hur det nu var jag räknade.

Nu - lunch jag köpte i skolan. Fisk!!!!

Nytt liv?

Datum: 2010-05-25 Tid: 02:55:29
Ett nytt liv börjar snart. Utan tryggheten av att vara programstudent - alltid veta när nästa kurs börjar, vart pengarna kommer ifrån och vad som förväntas. Nu börjar paniken krypa. Hur ska jag först av allt, klara de allra sista tentorna - de känns övermäktiga! Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag ju att jag inte kan ännu. Ångest!

Det känns som att jag pluggar konstant. Är inte näsan i böckerna så maler allting inuti huvudet. Rör ihop sig, rätar ut sig och rör ihop sig igen. Jag är så rädd för att misslyckas eftersom det är så mycket som står på spel. Jag får inte misslyckas, jag SKA inte misslyckas. Och framför allt så vill jag lyckas och fokusera på det positiva.

Värst är väl att jag borde planera examensfirande och jag har verkligen inte tid. Får sån ångest bara det nämns. Jag kan inte lägga tid på det. Lägger jag tid på det så förlorar jag pluggtid - och då kan jag inte ta examen!

Nu sitter jag återigen uppe halva natten, helt panikslagen över att jag imorgon kommer att vara kanontrött och behöva femton koppar kaffe för att orka plugga och sen somna på eftermiddagen för att jag helt enkelt inte orkar. Skit också!!!!!!!!!

Vart tog sommaren vägen?

Datum: 2010-05-24 Tid: 18:41:33
Den försvann någonstans på vägen upp till Växjö. Jag hoppades på en lugn pluggstund, men som vanligt så är det någon fjortis som sätter sig alldeles precis i närheten och gapar högljutt om helgens kräkfester och korta kjolar. 1. Jag vill inte höra 2. Jag vill inte höra 3. Jag vill inte höra... osv.

Nu ska jag ta mig lite kaffe och dyka tillbaka ner i pluggträsket. Funny.

Imponerad av mig själv!

Datum: 2010-05-21 Tid: 02:25:13
Jag är nu grymt imponerad av mig själv över vad jag med lite eld i baken lyckades åstadkomma. Nu kan jag dock tala om att både ryggen och baken är ömma efter en hel dag i en totalt oergonomisk ställning framför datorn. Jag har nu gjort klart alla rester och blickar enbart framåt. Tyvärr får jag då bara panik då det bara är 2 veckor kvar. 2 veckor och jag har så sjuuuuuuukt mycket jag måste få klart och lära mig. Vill krypa under sängen och vänta tills allt är över. Usch! Nu är klockan alldeles alldeles på tok för mycket och jag ska krypa till kojs!

Godnatt!

Inget klår detta!

Datum: 2010-05-20 Tid: 14:58:17


MUUUUUMS! Den fina rosaröda filten är för övrigt vår picknickfilt som jag fick välja färg på förra året. Jag ångrar nu att jag inte valde den gröna. Just nu är jag ganska galen i grönt...


Förresten, ett litet ordspråk som sjuksköterskan Jurate läste för mig på min praktik i hemsjukvården:

Den som är grön
fortsätter växa
Men den som är mogen
ruttnar bara


Och så avslutade Thomas, min handledare med "som vilket päron som helst!".

Men hur gröna är vi inte nu då, när vi går ut i yrkeslivet med ett stort ansvar på våra axlar? Spännande!

Som liten och fattig..

Datum: 2010-05-18 Tid: 20:51:59

Nu tycker jag att alla ska gå in på Lycknis.se och köpa all min gamla kurslitteratur för nu vill jag bli av med den!

Ok?

Här är den, varning för huvudvärk


Kostnad för skiten i ordningsföljd inklusive frakt torde vara: 1. 210:- 2. 130:- 3. 180:- 4. 110:- 5. 130:- 6. 180:- 7. 170:- 8. 120:- 9. 160:-. Med facit i hand kanske jag tog i lite i överkant med att köpa så mycket böcker - men jag hade igen det när jag kunde plugga hela nätterna igenom istället för att tjivas på biblioteket. För här i Växjö gömmer vissa böckerna på andra ställen i biblan för att själva kunna komma och använda dem när de vill... Istället för att bli grymt förbannad på dem, gick jag till min bokhylla, tog ut min bok och läste den över en kopp te och lite kex.

Buy it, use it, break it, fix it, Trash it, change it, mail - upgrade it, Charge it, point it, zoom it, press it, Snap it, work it, quick - erase it, Write it, cut it, paste it, save it, Load it, check it, quick - rewrite it, Plug it, play it, burn it, rip it, Drag and drop it, zip - unzip it, Lock it, fill it, call it, find it, View it, code it, jam - unlock it, Surf it, scroll it, pause it, click it, Cross it, crack it, switch - update it, Name it, rate it, tune it, print it, Scan it, send it, fax - rename it, Touch it, bring it, Pay it, watch it, Turn it, leave it, start - format it.

Min käraste

Datum: 2010-05-17 Tid: 23:47:15
Jag kan ha haft världens snällaste pojkvän ikväll. Han skjutsade upp mig till Växjö nu ikväll, hur snällt är inte det? Är det snälla-dagen-idag? I så fall kanske man skulle sett till att ha träffat fler personer under dagen...

Jag hoppas att det är snälla-veckan-hela-veckan. Och som tack för skjutsen har jag lovat att skjutsa H och hans kompis när dom är på snusen på fredag!

Nu ska jag kolla på lite program jag missat på nätet!

Godnatt!

Jag är så snäll idag!

Datum: 2010-05-17 Tid: 15:53:45

Tänkte bjuda H på kycklingpaj ikväll innan jag åker till Växjö. Jag har dessutom plockat undan, rensat lite, diskat och total-städat hela ugnen + spisplattorna. Inte ett spår av gårdagens bullbak (förutom bullarna då) ska få finnas kvar i köket. Tyvärr har jag inte riktigt hunnit fräscha upp mig själv ännu.. Men det kommer.....!

Jag har dessutom haft näsan i plugget sedan imorse och kommit igång igen ganska fint. Hoppas jag lyckas lära mig det också :S

Imorgon är det grupparbete i biblioteket som gäller. Där hoppas jag också att vi snabbt som attan lyckas få ihop någonting vettigt. Vi bygger på låtsas upp en vårdverksamhet ifrån grunden i en kurs i ledarskap. Idén är fin, tanken är god - hoppas bara att arbetsviljan är på topp imorgon också!

Veckan är fullspäckad, dagarna fyllda med måsten och dead-lines. På lördag är det tillslut dags för 30-årsfest och sista helgen här i Sölvesborg innan jag blir Sölvesborgare på riktigt igen. Om någon ängel från ovan skänker mig lite pengar kanske jag kan åka hem till mors dag också. Kanske.

Tillbaka till plugg och städ nu! Ha det gott!


Det är alltid någon som gynnas?

Datum: 2010-05-10 Tid: 11:48:02
När andras olycka blir min lycka = försenade tåg så att jag hinner med det tåget som går 1 timme tidigare. Det sparade mig en timmes väntan i Hässleholm och jag hann inom lägenheten och dricka kaffe innan seminariet! (som dessutom bara varade i en kvart). Sitter nu här med dagens andra kopp kaffe redo att sätta igång med absolut ingenting... In än i alla fall, men det kommer!

Igår firade vi lillasyster som fyller 19. (vilket betyder är jag numera är sjukt gammal). Hon hade gjort två jättegoda smörgåstårtor med tillbehör och jag mumsade helt friskt! Supergott!

Jag är nog egentligen alldeles för lat för att blogga!

Ha en bra dag!

En hög önskan!

Datum: 2010-05-06 Tid: 22:58:06
Jag vill ha femhundra kronor att handla mat för denna månaden :(

Hejs...


Edit:  TACK! ♥

Premiärjogging

Datum: 2010-05-06 Tid: 20:47:32
PUH! säger jag bara! Tog nyss en premiär-joggingtur runt Trummen. Perfekt väder, lite blåsigt kanske, men skönt att bli svalkad! Jag lyckades även tajma vissa av låtarna ganska bra precis när det behövdes: peppade igång fint med
"Ca plane pour moi" - Plastic Bertrand
"Hurt" - Johnny Cash-versionen när det gjorde sådär jädra ont i höften
"Don't stop me now" - Queen precis när jag skulle till o ge upp
"Mercy" - Duffy när benen kändes som bly på vägen genom parkeringen mot huset.
Men jag överlevde!

Nu luktar jag gammalt kiss och ska kasta mig in i en härlig dusch! Därefter blir det soffläge i morgonrocken med bubbelvatten och ett Sandratips: Äppelskivor i kanel o socker. Ska glo på alla missade serier!!!

Ha det fint!