Julkalendern 2. Berätta om staden du bor i

Datum: 2011-12-02 Tid: 15:00:00
Staden jag bor i heter Sölvesborg och är väl egentligen för liten för att kallas en stad. Men ja. Runt 8000 invånare i staden i alla fall...

Den är gammal, sedan medeltiden nån gång på 1300-talet ungefär. Men den enda medeltida byggnad förutom slottsruinen är kyrkan ifrån 1418 (eller ja, det är första årtalet man VET om, byggnaden tros vara sedan 1100-talet. Vad vet jag, jag levde inte då). En vacker kyrka med fantastiska medeltida målningar. Det har även funnits ett kloster i anslutning till kyrkan, ruinerna finns fortfarande kvar.


Staden har under årens lopp blivit nerbränd och uppbyggd och fått stadsprivilegier och blivit fråntagen dem och sen fått tillbaka dem igen blablabla.


Det finns en järnvägsstation där tågen går en gång i timmen, ett åt varje håll. Det finns lite fritidsgårdar, några skolor, flera äldreboenden, mysiga caféer, några affärer, ett par små torg och lite annat smått och gott.


Det är väldigt vackert här hela året om (förutom just nu när det bara regnar och blåser) men speciellt snövinter och sommarmånaderna. Det är litet och trevligt och HEMMA!



Tankar och tycken

Skriv vad du tänker:

Namn:
Spara mina uppgifter!

Mail-adress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

Trackback