Yiruma

Datum: 2011-06-19 Tid: 18:34:58
Sitter just nu och njuter av Yiruma's fantastiska pianospel..
Har själv suttit och övat i två timmar nu. Jag tänker inte ge upp, men just nu gör vänster lillfinger lite ont och pekar lite åt vänster.. Inte så van längre med andra ord.
Jag tänker även i veckan göra slag i saken för en gångs skull, sluta babbla om det och hämta hem min älskade cello från mor och fars hus. Tänkte skaffa mig valkar på fingertopparna igen!
 

Ett tips nu, spela de två sista videorna samtidigt!Strax kommer min älskling och hämtar mig för lite grillning och spelkväll tillsammans med Anders och Emanuel!

Inatt har Ems och jag hållit hov hela natten hemma hos mig. Åh, vad jag har saknat henne och nu är hon hemma hela sommaren!!! Jag tänker njuta av hennes sällskap så mycket jag bara kan innan Örebro stjäl tillbaka henne! Ha en trevlig söndagskväll!

Priest

Datum: 2011-06-17 Tid: 23:55:37
Nej fy för.
Inte nog med att det var en repa på mina 3D-glasögon, så var inte själva filmen 100% bra heller. Det kändes som att jag missat både början och slutet. Eller är det helt enkelt så att det var TRAILERN till filmen vi såg?
Dessutom var det kallt i salongen och jag hade bara shorts, linne och jeansjacka sedan resturangbesöket.

I alla fall, jag har varit på dejt med min pojkvän ikväll :) Fint det!! ( Jag hade till och med lockat håret! )

Nu är jag smått sugen på de trevliga och vackra vampyrerna igen. GE MIG EN LÅÅÅÅNG FILM. Ge mig Breaking Dawn... Twilight-febern grep mig hårt, hårt efter systers besök. It wont pass.

I min värld, så som jag ser det. I min subjektiva livsvärld ;) så är vampyrer i människoform, med lite vassa tänder, blek hud och vackra ögon. Hela vampyren är vacker. Den är artig, trevlig och kultiverad och kan föra sig bland vanliga människor tills den blir lite sådär blodtörstig. Som i En Vampyrs Bekännelse. Ungefär.

Inte med huggtänder som en piraya och slemmiga käftar som en varan. Utan ögon, helt förkrympt och Gollum-liknande. NÄ TACK!

Lestate däremot - HAN är en vampyr i min smak!

GONATT!

Student i staden

Datum: 2011-06-17 Tid: 15:20:00
Sitter med fönstret öppet, tar det lugnt en liten stund och lyssnar till de utsparkade studenternas lyckosånger.
Minns hur det var... Det regnade den dagen, såsom idag, dropparna föll på våra axlar och i våra mössor - men vem brydde sig om det?
Friheten kändes då nästan mer som ett fängelse - vem visste vad som skulle hända nu?
För min egen del började jag studera direkt igen efter sommaren, men jag var lite osäker i början på om det var detta jag ville. Detta har varit det första året i mitt liv då jag bara arbetat. Med något jag tycker är otroligt roligt och givande - att hjälpa andra människor.

Nej, time to make myself ready! :)

Ha en fin fredag!


Vart ska jag ens börja?

Datum: 2011-06-16 Tid: 22:09:38
Det blev en lååång paus här för nu hände det massor med roligheter i livet!

Rockfestivalen! Som var kanon, jag är jättenöjd och röstar på Whitesnakes konsert som den i topp! 
Sommarnjutning med vänner och familj och H. Med systermys i gårkväll, resturangbesök. (La Romantica i Sölvesborg är att rekommendera 100 gånger om).
Och FILM! Har tittat på galet mycket film de senaste kvällarna. Bland annat Moon, Tucker and Dale Vs Evil och en gammal favorit i 27 dresses.

Gokväll säger jag och slänger igång en film till...!

Underbar dag!

Datum: 2011-06-04 Tid: 00:06:54

Började dagen med att ha sovit sköna tolv timmar hos H, efter en mysig kväll med grillning och en cykeltur ner till glassbåten.
Glad i hågen, pigg och med apitit på lite sol innan kvällsjobb får jag ett sms med röstmeddelande. Ringer upp med detsamma och får vara flexledig ifrån jobbet heeeela kvällen!!!

Kör hem till mor och far på gården och solar och njuter av värmen tillsammans med mor och systeryster.
Ko-förlossning pågick i ladugården, kisarna myste på trappan.

Så får jag ett samtal ifrån chefen.. Med bultande hjärta - så fick jag förlängt på mitt vikariat! Lyckan är TOTAL! Åh, vad glad jag är! Det gjorde min dag fullständigt!

Körde med syster och köpte fika att fira med. Kaffe och tårta i solen. (Man kan fira allt - om det firas med tårta o kaffe).

Ko-förlossningen började dock gå sämre. Papi ringer veterinären som tar GOD tid på sig innan hon dyker upp - stressad!
Hon känner inuti kon, inte riktigt öppen, men kalvis vill ut. Kopplar rep om kalvbenen och drar. Vet. säger att hon måste vidare till en kolikhäst, men ska komma tillbaka snart och se hur det går.
Papi och mamma står och växeldrar. Ingenting händer - INGENTING. Pappa känner i kon, ingenting förändras. Kommer EN enda värk under tiden. Vet. kommer tillbaka efter nästan två timmar och blir helt paff när ingenting har hänt. Hon känner i kon, ingenting har ändrats. Ko får en spruta i svansen med nåt (Oxytocin?). De kopplar på en maskingrej som ska hjälpa till att dra hårdare. Drar och drar. Tillslut kommer lilla kalvis ut till hälften - och fastnar. Pappa och vet drar och drar. Nu är det viktigt att kalvis tar sig ut, annars går det illa. De kopplar på maskinengrejen igen, men kalvis har fastnat alldeles.
Nu blir det panik, mamma och jag får stoppa in hela händerna i kossan och smörja kalvis och kossa med glidmedel. Kalvis vill inte lossna ändå!
Plötsligt halkar kon och trillar pladask på golvet. Nu är det total panik att få ut lilla kalv som börjar bli blå om nosen. Pappa och veterinären ligger på golvet och drar för glatta livet. Tillslut glider kalvis ut - och mår inte bra. Vi börjar gnugga kalv med halm, få den torr. Men så vill den inte riktigt andas heller, så jag får massera den på magen. Lite panikslagen och rädd får jag erkänna. Så upptäcker vi mitt i allt att fru ko har fastnat med huvudet och har det jobbigt med andningen hon också. Så for mamma upp och försökte lossa henne, men nej. Tillslut får de upp huvudet och vi släpar upp lilla kalv till sin mamma som får nosa och kika. Då ser vi att efterbörden har plockat med sig lite av livmodertappen ut = INTE bra! Den åkte tillbaka dock, när ko lyckades ställa sig upp. Vi fick hjälpa henne med det också.

Tillslut så har det ordnat upp sig, kalvis är piggare och har bra färg. Kon slickar på sin kalv och så får vi in dem i boxen tillsammans. En lite spännande sak att tillägga är att den där kvigan hade ingen aning om att hon höll på att förlösas, hon hjälpte inte till alls! Hon hade ett par värkar under hela förlossningen...

Nu tjuvkikade jag innan jag åkte hem och de låg sött tillsammans :)

Sen blev det en mysig grillmiddag vid stugan vid havet tillsammans med hela familjen utom H.

Hängt med lillebror på hans rum resten av kvällen.

Nu är jag precis hemkommen och helt färdig. Ska krypa ner framför en film och sen sova massor, alldeles lycklig över en underbar dag!

Godnatt!