Höstdag!

Datum: 2011-10-29 Tid: 18:17:30
Idag har jag spenderat hela dagen tillsammans med min underbara mamma!
Jag fick en för tidig födelsedagspresent: En uppsättning kanonfina grytor och så spenderade vi ett par timmar på IKEA.

På vägen hem fick vi en idé och körde upp till Näsum och minneslunden där min mormor är begravd. Vi var där en stund och tittade ut över åkrarna nedanför med utsikt nästan till mormors barndomshem. Hon valde verkligen platsen med omsorg - hon kom tillbaka hem.

Därefter körde vi upp till Gudahagen, som är en gammal helig plats eller offerplats eller liknande ifrån vikingatiden. Gick runt och kikade och mamma berättade om sina barndomsminnen, mysigt.
Då Gudahagen ligger på en kulle kan man se ner över hela åkerlandskapet och gården där min mormor är född och där mamma bodde sitt första år. Åkrarnas vackra färger tillsammans med de sprakande höstlöven i skogen som omgärdar hela bondelandskapet nedanför var alldeles storslagen.
När vi skulle hemåt körde vi inom till mammas morbror, min fadder Sven och pratade lite skit en stund, så mysigt och kul att träffa honom igen! Där har jag inte varit på många år!

Sen körde vi hit och mammi diskade åt mig.. ♥ Jag som hatar att diska! 
Sen drack vi lite kaffe innan mamma körde hem igen.
Det har verkligen varit en underbar dag, alldeles underbar!
Hoppas ni får en trevlig kväll!

Två tuffa dagar!

Datum: 2011-10-19 Tid: 01:13:57
Ätit jobbat sovit.

Okej, inte ätit speciellt mycket då, lite sallad där, lite yoggi där, lite ris med sötsur sås.. Det var väl väldigt hälsosamt då....
Sovit desto mer och jobbat massor. Full fart på avdelningen. Full fart!
Är sliten!
Imorgon ska jag upp och hoppa, träffa pappi och lämna bilen på service, skjutsa hem pappi och sen gå och klippa mig hos Jenny!

Äntligen ska jag bli av med trasslet!! Men jag skäms lite för min hårfärg... Eller rättare sagt UTVÄXTEN! Jag som lovade att jag inte skulle färga håret själv mer...
På fredag har jag beställt en lyxkväll av min hjärtevän. Själv bjuder jag då på lyxig långfrukost dagen efter!
På lördag ska jag passa lilla fyraåringen Agnes en stund på kvällen medans hennes mormor och morfar är iväg på dans. Får se vad vi ska hitta på, jag antar att hon får ge mig en uppdatering angående barnvisor som sjungs idag på dagis, för sist kände jag inte igen en enda! Jag tror vi kommer busa mest tills hon somnar!
Så - jag längtar massor tills det blir helg. Blir två nattpass innan dess bara! Söndag får bli en rejäl vilodag, ladda krafter och förstånd - för nästa vecka ska jag jobba fem jäkla dagar på raken. Jag gör sällan det eftersom man ska få in helgpass, nattpass och lediga dagar däremellan så då blir det mest spritt på 4 pass på raken som mest. Men jag har världens bästa kollegor - så vem klagar?
Nu ska jag krypa till kojs med en trevlig bok!
Godnatt!

Lite bättre söndag då...

Datum: 2011-10-17 Tid: 00:57:29
Länge Leve Alvedon! Och coca-cola.
Feber borta, huvudet sådär...

Rastlös som få och nu är det ju sovedags...
Kommer inte något vettigt ur ett blogginlägg nu i vilket fall!!!

Tråk-söndag.

Datum: 2011-10-16 Tid: 17:52:11
Sitter här med huvudvärk och feber. Känner mig allmänt dassig, trött och uttråkad. Varit ute på en liten promenix i iskylan ute. Det var faktiskt inte alls skönt, varje steg blixtrade i huvudet. Är visserligen inte speciellt skönt att göra någonting alls.
Dricka vatten kanske.
Varför ska vissa dagar bara totalsuga rakt av. Blir så sur.
Läsa lite bok nu kanske..
Gokväll!

Mys-Måndag!

Datum: 2011-10-04 Tid: 00:08:28
Bestämde mig för att försöka förgylla min älsklings dag idag, verkar som att jag lyckades förgylla den för båda två! Lite taco-mys i soffan framför tv:n.. Bara vara! Trötta och slitna.
Sen somnade jag i soffan med boken på magen och fick en hel timmes sömn innan jag vaknade av ett väldigt sött sms. Och nu är jag klarvaken...
Har väl i alla fall en stund på mig att bli trött och somna igen då det är dags för kvällspass imorgon. Trivs riktigt bra med att jobba dagtid nu, känns som att jag börjar komma tillbaka till mig själv - och alla andra för den delen. Jag har varit riktigt osocial i sommar. Och det känns tungt.
Men! Nu ska jag nog plöja igenom ytterligare en Isfolket-bok och hoppas på sömn...
Godnatt!

Oktober, den rosa månaden!

Datum: 2011-10-02 Tid: 21:47:58
Nu har vi gått in i OKTOBER! Det är ju inte riktigt klokt vad tiden spratt iväg.
Oktober är ju inte bara höstens första ordentliga månad, den jag njuter av mest. När höstlöven lyser på träden och på marken. När det blir kyligt och jacka och halsduk behövs. När det är råkallt på morgonen och kaffekoppen i bilen på väg till jobbet värmer alldeles extra gott. Oktober, när jag vill fika, i massor, med varma bullar. Eller favoriten vi uppfann för några år sedan - mikrad ciabatta med smältost, sallad och grejer, med en liten kyckligklubba vid sidan av. Oktober oktober oktober.


Oktober är även den rosa månaden. Månaden då vi ska uppmärksamma bröstcancer lite extra. Mitt jobb har på den korta tiden jag varit där lärt mig att älska mina bröst. Jag har två friska. Jag har sett de som mist båda.


Så nu blev jag extra glad - det är i år massor av butiker och märken som gjort rosa produkter. Försvarets Hudsalva, ICA, Mekonomen för att nämna några. Och Lindex har gjort ett väldigt fint armband som jag ska bege mig iväg och köpa i veckan. Jag ska även införskaffa mig några av årets Rosa Band. I år finns det ju sex stycken att välja mellan, men det gör ingenting, för då kan jag ha ett på jackan, ett på väskan, ett på plasthållaren-med-super-viktiga-saker i klädnaden på jobbet. Den som också är rosa.. Tillsammans med min rosa klocka! 


Så hörrni, vakna lite och tänk på hur många som faktiskt drabbas av bröstcancer och på att vi alla kan bidra till att forskningen går framåt - MED ALLAS HJÄLP!


Förutom min förundran över att det är Oktober redan - så har jag haft en väldigt trevlig helg med H på fredagen och mys-middag, familjen åkte på besök till lillasyster med sambo i Växjö och idag tog vi fredagens äppelpaj med på besök till svärföräldrarna.
Det är väldigt skönt att få omge sig med de man tycker bäst om.
Och imorgon ska jag få omge mig med mina fina kollegor som jag tycker väldigt mycket om!!
Godnatt!