Hemåt

Datum: 2012-04-28 Tid: 07:35:17

Köra hem från jobbet nu!!!


Man. Utd.

Datum: 2012-04-27 Tid: 21:16:01

Här är skorna jag gjorde till Lennox!!


Katten Namnlös...

Datum: 2012-04-27 Tid: 21:13:34

Blev att sy ihop katten nu när det inte går att sova... Ska vara uppe innan halv fem idag..

Så här ser hon ut :)


Chock!

Datum: 2012-04-26 Tid: 09:43:22

Jag tror jag fick en liten chock här och nu när jag inser att M "som inte läser bloggar" till och med lämnat en kommentar! Ser man på.

Annars, så försöker jag sova efter nattjobb trots att grannen kör ett marston i dammsugning ovanpå. Känns som noll ljudisolering. Fattas bara att den kära grannen ställer sig och diskar härefter. Längtar märkligt nog tills jag vaknar senare idag och ska äta!!


ÅH! Snart klar!

Datum: 2012-04-25 Tid: 10:54:06
Somnade helt galet igår innan klockan slog 18:00 och vaknade pigg som en mört mitt i natten. Så, steg upp och gjorde klart mobilfodralet, katten ska få en svans, sydde fast öronen på kaninen jag gjorde för ett par månader sen och virkade klart ett par skor som ska få knappar också. Glömde köpa det i garnaffären igår - så jag letade upp 4 stycken snäckskalsknappar som jag tror kanske passar... Får suga lite på det... Vad tycker ni?

Det är ju inte samma färg riktigt på knappen som på sulan.. Men det kanske inte spelar så stor roll? Jag vet inte..
Här är Lillasyster Kanin också:
Hon fick plats i krukan för en stund, det var lite småroligt just då. (Fotot råkade komma med, det är min gammelmormor och gammelmorfars bröllopsfoto..)
Andra koppen kaffe bearbetas nu...

Hur började allt egentligen...

Datum: 2012-04-25 Tid: 08:00:00
Satt och funderade imorse när jag drack första koppen kaffe.. Hur det hela började egentligen, att jag började virka?



Min mormor, min älskade mormor virkade och stickade. I ett rasande tempo, mängder med olika saker. Jag och mina syskon fick välja färg och sen fick vi en varsin tröja. Jag har kvar den sista tröjan jag fick av henne. Det var obligatoriskt att ha den på sig på grillkvällarna vid stugan när kylan smög sig på. Det hörde liksom till. Den sista tröjan passar fortfarande, lite stor och härlig. Ljust lila med inslag av vitt, jag minns när hon visade mig garnet hon hittat och frågade om jag ville att hon stickade en tröja till mig i den färgen. När den var klar var den lite för stor - och det är jag så tacksam för idag eftersom jag fortfarande kan använda den. När jag gick på lekis hade jag jordgubbsmössor i mängder. Jordgubbar, hallon, omogen jordgubbe, potatis, blåbär - you name it! Vad helst jag bad om - så fick jag det. Till många av mössorna fanns också tillhörande tumvantar.


Virkade gjorde hon också massor. Överkast till samtliga sängar, fina dukar (så många att många nog aldrig kommer att användas). Hon satt i sin soffhörna med benen på bordet och den starka lampan på och virkade så det kunde rykt om fingrarna. Och den lilla virkkorgen på golvet framför. (I den fanns en jättefin rosa och fiffig sax som man kunde fälla ihop och veckla upp en miljon gånger, supervass - så det fick jag faktiskt inte göra egentligen).


Jag kanske var sju tror jag när jag frågade mormor om jag inte kunde få lära mig att sticka. Tydligen hade jag sagt fel och bett om att få lära mig att virka för besvikelsen var ganska stor när mormor en dag hade med sig virknål och garn till mig. En grön Inoxal nummer 4 och vitt bomullsgarn. Men då hade hon bestämt att nu skulle jag lära mig. Så jag virkade fram och tillbaka, fram och tillbaka tills mormor var nöjd med maskorna. Mormor visade hur man virkade en rund duk med olika mönster i. Den ligger på ett bord hemma hos mamma. Sen började jag experimentera. Jag hittade kassar med garn på vinden och virkade blommor och blad, längder och fula små konstellationer och mormor tyckte att de var såååå fina.....


Den första virknålen ♥


Sen fick jag en övernattning hos mormor stickor och garn att lära mig sticka med. Orange garn. Jag skulle då sticka en halsduk. Och nej, den halsduken är fortfarande inte färdig. Sticka verkar inte vara min grej alls.
Sen hade jag uppehåll bra många år tills jag fick ta ut mina allra första semesterdagar vid jul och i början av 2012. Jag letade runt på nätet efter nåt att göra, det kliade i fingrarna och ramlade över mönster till amigurumis. Då bara forsade virklustan genom mig och sen dess har det blivit måååånga virkade saker. Skor och mobilfodral och kakor, djur, korgar och mormorsrutor.


Nu visade det väl sig att amigurumis inte riktigt är min grej, det är lite för smått och lite för mycket pill och fästa trådar... Det är det visserligen på de randiga mobilfodralen också ju, men ändå... Amigurumis - där tryter tålamodet kvickt!



Det hände något här...

Datum: 2012-04-24 Tid: 14:20:18
Vad hände här? 

Vart kom alla dessa unika besökare ifrån? 
Multirekord på bloggen! Kul!

Förresten, om katten blir klart så kommer nog en bild ikväll...
Stått hos damen i garnaffären och babblat i en timme, köpt tre knappar, en virknål med gummiskaft (och säg det inte till H men jag köpte ett garnnystan också. Och om du läser detta själv, så var det en utgående sort som hon sålde till en billig peng!!!!!!!!!! Det är dessutom orange och ska användas till din apelsin!!!!!).
Så idag är projekten följande: Virka klart katten, virka klart ett par skor o sy på knappar, sy på knapp o virka klart ett mobilfodral, bestämma sul-färg till ett par röda skor.

Jag kan inte bestämma mig. Ett par klarröda skor. Färgen på sulan? Svart känns inte vår-fint. Vitt känns danskt. Kanske ljust beige? Helröda provade jag och det tyckte jag inte alls var snyggt.

En fundering jag har är en grön sula, röda skor och sen använda mina fina jordgubbsknappar? Jordgubbeskor? Vad tycks?

Ledig dag idag!

Datum: 2012-04-24 Tid: 09:27:00
Katten saknar en arm, två ben och ett hjärta med stygn sen är den klaaaar!
Nu dricker jag kaffe och väntar ivrigt på att garnaffären ska öppna! Jag ska köpa KNAPPAR!!! En träknapp till ett mobilfodral och fyra knappar till ett par skor. Det är bland det roligaste att gå till garnaffären och köpa! Man får pilla och vrida och vända och välja och sen får man dem i en liten påse och när man kommer hem är det som att öppna en godispåse. Så får man pilla och vrida och vänta och titta en gång till. Härligt!
Det blir en del bebisbesök i veckan - mysigt!
Är ledig idag. Imorgon går jag på natten, sen jobbar jag fyra nätter, ledig en natt och sen jobba två nätter till... Därefter är jag ledig FYRA dagar! Inte klokt!

Alla bebisar..

Datum: 2012-04-24 Tid: 02:51:40
Ja alla dessa bebisar, det är lika roligt med alla som fått barn på sista tiden!
Men det finns en bebis jag längtat lite extra efter. Som först fladdrade lite på min hand inuti sin mammas mage och senare sparkade rejält. Det blev en liten tjej som redan efter ett par dagar fick en tuff start på sitt liv. Nu längtar jag tills vi får träffa henne! Vi fick meddelande om att lillan nu får ta emot besök på sjukhuset och nu väntar jag bara på besökstiderna... Känns så pirrigt, samtidigt som jag är orolig..

Så nu virkar jag en sån här speciellt till min nya lilla favoritbebis!

Ledig dag och virklig dag.

Datum: 2012-04-19 Tid: 18:07:57
Ledig idag! Firade detta med att sova länge och diska innan frukosten!

Kära syster kom förbi på fika, vi köpte frallor med hem från fiket och på vägen hem möter vi lillebror som körde uppkörning! Efter lite nervig väntan i mitt kök - så kom ett telefonsamtal. Den yngsta medlemmen i vår familj är nu både myndig och innehavare av ett rykande färskt körkort!! Fantastiskt!!!!!

Idag virkar jag på beställningar. Två par skor i olika färger och former. Väntar på en knapp till ett mobilfodral och så fixar jag lite på en figur jag håller på att skapa på frihand..

Helgen som gick så virkade jag ett par skor som jag ska ge bort i present till en liten nyfödd bebis.. Det blev ett par skor med ett specifikt tema som jag hoppas mottagarna kommer att tycka om. Ska bara se till att komma iväg och lämna över presenten också - sen är det dags för en bild på mästerverket!! Blev riktigt nöjd. Och problemet med det är väl mest att jag hoppas att de som får dem blir lika nöjda... Prestationsångest på nåt sätt..

Hs frukter går det lite sådär med.. Är inte riktigt nöjd med de jag börjat på.. Fler kakor har det blivit i alla fall.. Här kommer några på bild!


Nya skor

Datum: 2012-04-11 Tid: 23:25:58
Nu är det nya skor på tillverkning. Ett par som en arbetskamrat vill ha, samt ett par som ska bli en present. Blir en hel del experimenterande.

H bad om virkade frukter att ha i sin skål på bordet och än så länge har jag i alla fall gjort ett päron som jag är nöjd med. En banan är på tillverkning samt ett äpple - inte lika nöjd än så länge och har repat upp bägge maaassor med gånger. Vill liksom ha en böjd banan...

Ett par kakor blev det under den lediga dagen också. Och imorgon är det dags att jobba igen...!