Huvudvärk..

Datum: 2012-03-13 Tid: 15:22:43
Sovit dåligt inatt igen, somnade sent och var vaken av och till mellan 06 och 09. Eftersom hantverkarna skulle komma kl 10 och riva köket så tänkte jag att då kunde jag i alla fall ligga kvar och slumra till kvart i tio. MEN då dök dom upp vid 09:20 istället och retades för att jag inte stigit upp än. Grrrr.... Eftersom allt är nerpackat och det är damm och räligheter i hela köket så är det aningens svårt att laga någon ordentlig mat. Så har varit och köpt färdigrätter så får jag rota fram mikron senare. Kaffebryggaren står på golvet mitt i vardagsrummet nu. Härligt väder ute, blåser lite kallt men i solen är det skönt! Plockade på mig vårjackan idag när jag gick ner på stan för att äta lunch med H. Vi provade Altona idag. Gott och smidig buffé med dagens, en sorts fisk samt soppa. Stor salladsbuffé med diverse godsaker, bröd och kaffe. Fint! Ikväll ska vi hem till Hs farmor Inez och fira hennes födelsedag. Var på blomaffären och köpte en fin kruka och placerade en växt med pyttesmå lila blommor på. Nästan så att jag ville ta med den hem till mig själv (såklart).

Tok-tråkigt!

Datum: 2012-03-13 Tid: 00:12:55
Fy bubblan. Nu finns alltså ALLT som tidigare befunnit sig väl gömt i skåp och lådor i köket i mitt vardagsrum. Det är värre än när man flyttar. Det står i plastpåsar, ligger i soffan. Hela golvet är belamrat ända in under soffbordet.

Och jag har slängt 7 ICA-kassar med skräp och gammalt mjöl och trams. Gamla kvitton och manualer, scheman och tidningar som jag behändigt stoppat undan i gömmorna.

Insåg också när jag höll på att jag kommer få göra om hela processen när allt ska tillbaka in i skåpen igen nästa vecka. Sortera. Hälften av allt jag har har jag inte använt sedan jag flyttade TILL Växjö. Det bara står där.

Jag har (förutom de som ligger i lådor i förrådet) 34 kaffemuggar.

Jag har mina höganäsmuggar som jag använder i vitt, grått och svart. Plus fem stycken i olika färger. 4 likadana muggar med mönster på. Två enorma sopp/tekoppar, 1 stor vit, en grå och en rosa lite mindre mugg på fot. Två underbara muggar utan handtag ifrån KOI-serien, två tomtemuggar, en rosa med cirklar på, en liten grön tekopp med fat, en större grön mugg (favoriten) med en text inuti, två termosmuggar. Och det är dom som finns uppe i lägenheten. Jag skulle inte förvåna mig alls om det finns 15-20 stycken till nerpackade.


Allt på grund av: Jakten på den Perfekta Koppen.


Jag vet visserligen redan vilken som är den perfekta. Och den finns i 6 blå exemplar i Hs köksskåp. Och jag får dom inte. Dom är till för te, stora och härliga och rymmer 1½ vanlig mugg. En balja kaffe att starta dagen med. Rundade i formen utan utböjd kant, lite bredare än en vanlig mugg, perfekta både att hålla i handtaget (som inte blir för varmt) och runtom (eftersom koppen inte heller blir för varm). De har den perfekta tjockleken, inte för tunn och inte jättetjock.


Varje gång jag köper en ny mugg, så har jag känt och klämt och tänkt att jo, men det här kan nog vara Den. Men så kommer jag hem och så är kanten för vinklad, jag bränner mig när jag håller i den, den är för tunn eller otymplig.


Och jag vet att jag blir besviken varje gång - för let's face it. Den perfekta muggen finns redan. Den bor bara på fel ställe.


Utöver dessa muggar så har jag 14 vinglas plus 4 i plast och 2 champagneglas i plast. 6 mindre vanliga dricksglas, 9 stooora glas, 4 fiiiina dricksglas, olika whiskyglas, coctailglas, snapsglas i mängder.
Två uppsättningar tallrikar, med stora, mindre och skålar.Burkar i massor och alla möjliga köksredskap. 5 vispar. Jag har till och med speciella redskap om jag skulle vilja skära en kalkon eller en köttyxa om jag skulle vilja släppa loss på en rejäl köttbit.


En proppad ICA-kasse med köksredskap.


Massor med ugnsformar i olika utformning (och ändå vill jag alltid ha en till, för precis det eller det syftet som jag sen aldrig använder den till). 


FYYYY PÅ MIG!!!!!!!!!!!!!!!

Svar på kommentaren!

Datum: 2012-03-12 Tid: 14:05:00
HAH! Jag fick en kommentar! Kul kul kul!

Och som svar på vart mönstrena kommer ifrån: Babyskorna. Click the word!


Det finns även otaliga instruktionsvideor på olika maskor på youtube, alltifrån de allra enklaste till de lite knepigare.


Jag använder garnet Tilda ifrån Svarta fåret samt Miami ifrån Red Heart.
 
Tilda är ett blandgarn, 50% bomull och 50% acryl. Miami är 100% bomull.


När jag virkar mobilfodralen och babyskorna virkar jag med virknål 4 och med dubbel tråd. Då blir min masktäthet som det ska vara. Det får man prova sig fram lite på ibland beroende på mönster..

Bakelser idag

Datum: 2012-03-12 Tid: 13:25:18
Här kommer en bild på det som pysslas idag!
Tårtbiten får snällt stå bakom och skämmas alldeles ofärdig ett bra tag. Är lite osams med den just nu!


Tyvärr har jag egentligen inget bra att fylla dem med utan för ett bra tag sedan när jag var i färd med att försöka mig på att virka en liten figur (en ful häst, inte roligt!) så klippte jag sönder en av mina huvudkuddar och använder nu den fyllningen. Som är väldigt.. Osammarbetsvillig!

Idag: rivning och pysslighet

Datum: 2012-03-12 Tid: 13:15:31
Känner mig rejält sliten idag efter en nästintill sömnlös natt (igen) och utflyttningen av alla möbler i hall och kök in till vardagsrummet. Jag ska få kök och hall ommålat i veckan och idag var målaren här klockan åtta för att börja dra loss de gamla tapeterna. Idag står på schemat att tömma alla skåp och lådor i köket. Och alla som någon gång har flyttat vet ju hur galet mycket köksskåpen faktiskt innehåller. Skafferi och städskåp och hela faderullan. Allt ska nu bo tillsammans med resten av mitt bohag i mitt lilla vardagsrum. Allt.

Och eftersom jag fortfarande blir andfådd vid minsta ansträngning så tar det sin lilla tid.

Ska bli kul i alla fall att få en fräsch och fin lägenhet med ny fräsch färg på väggarna, nya köksluckor och garderobsluckor och nya bänkskivor. 

Har försökt vakna till liv lite med några koppar kaffe och lite hostmedicin tillsammans med lite virkade bakelser...

Hoppas ni har en trevlig dag i det härliga vädret!

Bild på eländet:
Virka...

Datum: 2012-03-11 Tid: 02:09:50
Jo, det var ju det där med att ha flera bollar i luften...
Jag har blivit som besatt av virkningen. Men jag har nog mer planer på vad jag vill göra än vad jag någonsin kommer att göra. Varje dag hittar jag något nytt jag vill göra.

Jag vill göra fler mobilfodral, fler skor... Kakor! Köpte för några dagar sedan två häften med kakmönster ifrån Virka Liten Kaka. Hoppas på tålamod att faktiskt göra klart dessa söta kakor. Och så får jag nytta av berget med restgarner jag köpt också. Tradera är en finfin plats, men så är även den lilla garnaffären här i stan.

En drös med mobilfodral och en drös med både färdiga och ofärdiga babyskor...

Är det något ni vill beställa så tjoa till. Gör dem i mån av tid :)
Håller på att hämta mig från en tråkig förkylning eller nåt.. Har haft (har) en fruktansvärd hosta, är snorig, täppt i näsan, haft lite ont i halsen, ont i lite överallt nu faktiskt. Träningsvärk i bröstmuskulaturen, samt att en natt i veckan så lyckades jag hosta till så att det klack till på vänster sida i bröstkorgen, i hjärthöjd ungefär. Har fruktansvärt ont, både när jag andas, hostar framförallt men även när jag rör på mig, reser mig eller sitter i olika positioner. Kan inte lyfta saker med vänster hand ifrån golvet. Och jag kan ju liksom inte hindra mig från att hosta heller. Inte mycket som känns bra i min kropp just nu. Magen gör tokont efter all hostmedicin så nu knaprar jag på Omeprazolen igen.. Har varit sjukskriven från jobbet och DET är fruktansvärt tråkigt. Ska jobba på onsdag. SKA!!!! Vill inte vara hemma mer nu, det känns för jäkla trist. Men som läkaren sa "du ska absolut inte gå och hosta på dina patienter, hur skulle det se ut?!". Känner mig i alla fall bättre nu. Fortfarande trött och sliten, men piggare än innan.. Härligt!!!!
Nu ska jag sörpla i mitt "natthostemedicinen" och försöka sova några timmar... 
Godnatt!