Sömn!

Datum: 2012-10-29 Tid: 09:40:00
Oj vad jag har sovit gott inatt! Vaknade innan Hs väckarklocka som ringde efter sju. Låg och tänkte på hur härligt det är att vakna pigg, utan huvudvärk och utan bomull i huvudet. Låg kvar efter att H åkt till jobbet och slappade. 

Igår var vi ute på en härlig cachingtur i höstsolen. Frost på marken, isiga fingrar - men fler glada gubbar på kartan.
Nu har jag försökt knåpa ihop trevliga loggar till dessa. På torsdag bär det iväg till Älmhult tillsammans med H, hans arbetskamrat och arbetskamratens syster. Ska bli riktigt trevligt!

Våra fina vänner Fogelström är också hemma denna veckan, så jag hoppas på lite bebismys med lilla Noomi.

Idag ska jag jobba 11-19 på Slussen. Det ska bli roligt! 
Nu: kaffe!

Kycklinggryta.

Datum: 2012-10-28 Tid: 21:50:00
Svängde ihop en kycklinggryta som blev väldigt god! Så "receptet" skall sparas!

Kycklingfiléer (använde 3 stora) i bitar.
Bacon (ett halvt paket ungefär)
En hel purjolök i skivor
En halv gul lök i bitar
Paprikapulver (hade ingen vanlig)
Dragon
Salt och svartpeppar
Cayennepeppar
En stor burk creme fraiche (ingen rättstavning).
Lite olivolja
Lite kycklingfond

Fräste lök och purjolök i SMÖR. I med bacon och kyckling, bryn lite. Hällde i lite olja. Salt, peppar och paprikapulver. Hällde på creme fraiche. Kokte det lite. Smaka av med dragon och resten av kryddorna. Hällde i lite kycklingfond för att vi hade det hemma. Lät det småkoka en stund.

Till detta hade vi egengjord färskpasta eftersom H köpte en pastamaskin så vi kan göra pastan riktigt jäkla tunn.

SÅ GOTT, så gott!

Chess!

Datum: 2012-10-28 Tid: 18:41:00
Igår åkte nästan hela kören på en trevlig bussresa till Göteborg för att se Chess.
Vansinnigt bra. Blödig som jag är så grät jag nästan hela andra akten igenom.

Otroligt duktiga musikalartister, duktig kör, dansare ALLT. Ville gått in och sett andra föreställningen också...

Vi fick två guidade turer av Rolf, bakom scenen, i ateljéerna och det var så häftigt. Peruker, dräkter, rekvisita av alla olika slag. Jag skulle kunna bo där, som en fantom....

Hann med en liten tur till Nordstan också - köpte en ny väska. För har syster en sån så vill jag också ha en! 

Mobilfodral!

Datum: 2012-10-23 Tid: 23:19:59

Svampvandring

Datum: 2012-10-23 Tid: 21:59:28
TVÄTTAT! Usch och fy BLÄ vad äcklig tvättstugorna är här. Utspillt tvättmedel på golvet, damm, damm och åter damm. Lite fläckar av sköljmedel på maskin och golv, ludd kvar i torktumlarna. Idag var det även spår av smutsiga skor på golvet. Alltid lika härligt att stå där och sortera allt nytvättat.

H och jag körde hem till mina föräldrar för att gå i skogen och leta svamp - men nada! Fanns bara sån där svamp som man inte bör pilla på alls. Trist..

Funderar på att ringa till vårdcentralen imorgon och be någon liten läkare att ta en kik på min mage. Den har gjort ont i säkert ett år, men denna veckan har det blivit värre. Långt upp till vänster. Kanske lika bra att ringa, för säkerhets skull. 

Nu: Cake Boss!

Knappt ingen sömn inatt!

Datum: 2012-10-23 Tid: 08:11:00
Tjoho! Idag är det tvättdag. Som jag laddat för detta. Det kan ta tre veckor innan det alls finns en ledig tvättid att boka nästa gång på så idag gäller det att ladda upp och tvätta allt som tvättas kan. Fem timmar har jag på mig, tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett "torkrum". Ska väl gå? 

Alla sommarkläder ska tvättas och läggas undan, alla vinterkläder jag tänkt använda ska fräschas upp med en liten tvättning. Tjocktröjor, sängkläder, alla handdukar. Första problemet är; att få ner allt i tvättstugan. 
Därefter tar det en evinnerlig tid att vika alltihop och stoppa in det där det ska vara. 

Gjorde klart mitt fina mobilfodral inatt i alla fall. Gjorde även ett orange, ett litet svart och ett ceriserosa. Ont i fingrarna har jag nu... Men det går över :)

Strax lite frukost och kaffe. Sen tvättsortering!

Ett till mig själv också!

Datum: 2012-10-22 Tid: 23:30:00
Jag blev himla nöjd med det rosa fodralet och bestämde mig för att göra ett till mig själv. Hittade ju det fantastiska orangea garnet och tja, varför inte orange? Det är väl lite höstigt?

Annars känner jag mest att jag ligger efter. Det orangea fodralet är inte klart, det saknar några blommor. Men å andra sidan har jag väl egentligen inte tid att prioritera mitt eget. Det föds bebisar och de bebisarnas släktingar vill ge bort virkade skor!! Jag ska virka mobilfodral i annorlunda storlekar, fina färger och annat smått och gott. Håller på  att ändra om i lite mönster på kakor, så att jag kommer ihåg hur jag har virkat annorlunda för att få till dem som jag tycker är snyggast.

Det är ju även ganska skönt att virka något utan mönster. Blommorna på fodralen har jag virkat sen jag var liten, något jag själv kom på och dekorerade allt möjligt med. Mobilfodral har jag virkat så många av nu.. Jag skulle även vilja virka en filt av mormorsrutor i massor med glada färger.. Och en mössa och ett par vantar till mig själv...

Men vad gör man.... Imorgon är det i alla fall tvättdag. HELA dagen. H har fina planer på en ny rätt till middag sådär en tisdagskväll..... Härligt! Jag bjöd ju på klassikern spaghetti och köttfärssås ikväll. Kokade köttfärssås på 1kg nötfärs. Det blev ju lagom mycket - frysen full!
Det finns verkligen inget värre än att laga mat till en person, äta ensam och sen stå med disken.

Så vad jag önskar mig i födelsedagspresent är: en riktig sambo.

Onsdag.

Datum: 2012-10-17 Tid: 23:24:16
Idag är det onsdag. Punkt.

Tacosrester från igår tillsammans med H innan det var dags för kör. Kul, alla alla helgonalåtar är underbart vackra. Njuter i fulla drag av att sjunga dem. Varje år!

Nu håller jag på att göra klart ett speciellt mobilfodral. Himla nöjd blir jag, det skulle bli roligt och det är roligt. Fingrarna värker dock något alldeles vansinnigt. För att underlätta för mig själv den här gången sydde jag på alltihop efter hand, istället för efteråt. Det underlättade ju en hel del måsta jag säga. Nu är det i alla fall klart och bild kommer nedan.

Jag blev så vansinnigt förtjust i det mörkt lila och det orangea garnet där de låg bredvid varandra på hyllan i affären - HÖST!

En annan lite otrevligare sak som uppstod idag var följande: På fredag är det åter dags för Kirurgfest (jobbfest för alla som jobbar på kirurgen). Temat är Oktoberfest. Och jag har beställt en finfin klänning. Jag var redan beredd på att behöva sy in den lite eftersom den bara fanns i en lite större storlek (L). MEN döm min förvåning när jag drar klänningen över huvudet och upptäcker att den är sönder. Mindre roligt för den summan pengar.
Att den inte sitter så bra det får va, men sönder?! Nåväl, har redan bokat symaskinen hos min kära mamma, så dit beger jag mig imorgon.

 
 


Framsida



Baksida



Och från sidan :)

Vilken vecka!

Datum: 2012-10-15 Tid: 23:55:00
Var som sagt ledig en heeeel vecka. Det är ju helt okej att kunna boka sitt eget schema. Första delen var ganska dryg, H jobbar långa dagar i början av veckan och jag var trött, sliten och rastlös.

Men det blev bättre, kom in i att bara ta hand om mig själv och slappna av. Vila, sova gott om nätterna, ta härliga promenader när vädret tillät och njuta av god mat och massor med kaffe i lugn och ro.

Fredagar är H ledig, så vi packade bilen full med grejer och körde upp till Växjö för att ta några av de lite berömda alfabetscacherna. Rutten var inplanerad, vädret strålande i höstsolen och humöret på topp (brukar det vara när jag vet att jag ska få äta matsäck i skogen). Cacherna var verkligen ingen besvikelse, favoriter med roliga burkar och fiffiga mysterier. Helnöjda! Svamp hittade vi också, trattisar.
När vi var klara packade vi in oss i bilen igen och körde hem till min syster som bor i Växjö. På vägen stannade vi och handlade på ICA Teleborg. Nostalgi!!!! Väl hemma hos syster fick vi varsin välbehövlig dusch och lagade god middag med svamparna och annat som avnjöts med en liten kall öl. Så mysigt att få vara nära två av favoritpersonerna i världen!
På lördagen var det dags att packa om alltihop och bege oss iväg till Bunn/Ölmstad. Någonstans ovanför Jönköping mot Gränna. Inte vet jag vart, jag åkte bara med....
Vi möttes av glada leenden, kramar och en fantastisk lunch innan det var dags för barnvälsignelse för lilla hjärtat Noomi. Tårfyllt, glädjefyllt och väldigt fint! Noomi hade på sig sina fina skor som jag virkade till henne när hon var nästan nykläckt!

Smörgåstårta x3 följt av tårta x4. Mätt. Paketöppning. MIDDAG IGEN! Snacks och spel till sena timmen. Settlers..
Morgon, frukost - återigen en jättebuffé och lite Settlers till (som jag vann!) innan det var dags att städa och packa ihop inför hemfärd.

Någonstans lite efter Hässleholm lyser mailikonen på telefonen. En cache, 4 km ifrån där vi körde, ingen omväg ens. Så vi svängde inom och fick en FTF på den. Andre man kom när vi precis startat bilen.. Otur där. Jag satt i alla fall lycklig i framsätet hållandes min FTF-pin. Mitt pris!

Och sen jobbade jag inatt. En enkelnatt. Och idag har jag sovit så djupt och så gott. Min egen säng. Som jag inte träffat på en vecka! Det var härligt minsann.
Nu är kylskåpet fyllt igen. Middagar planerade för nästan hela veckan. Ett glas vin tog jag också till middagen idag. Njuter av lugn och ro. Och skriver ett massivt blogginlägg...

Planerar för en ny serie cacher, med inspiration från Växjö och med nya egna idéer....
 

Kaffe

Datum: 2012-10-11 Tid: 09:57:08

Det är väl få saker som är så ljuvliga som den första koppen kaffe på morgonen. Tar lite Grey's Anatomy till det också.
Idag har jag lite att pyssla med inför Växjö/Jönköpingsresan. Tvätta (om jag får tag på en tvättstuga) och börja packa.. Fundera på present...

Jag är ledig hela veckan - och inte en tvättid i stora tvättstugan är ledig.

Så vi får se hur det ska lösas..


Eh...

Datum: 2012-10-10 Tid: 16:17:20
Nähä. Boken fanns inte. Däremot fanns där två andra böcker..... ;)

Marian Keyes

Datum: 2012-10-10 Tid: 15:12:45
Tjoho! Spiderchick tipsade om nya boken idag. Tiden sprang snabbt framåt och äntligen är den här, så nu kilar jag ner på stan för att försöka hitta den i bokhandeln!!

Husjakt..

Datum: 2012-10-10 Tid: 14:06:00
H och jag har ett tag (ett långt tag) planerat en flytt. Efter många turer fram och tillbaka bestämde vi oss för hus och inte lägenhet. Båda två är trötta på att inte ha en trädgård, att bli störd av grannar och framför allt - liten boyta. Så, vi har varit och är på husjakt. Tittat, pratat och blivit osams. Smart! Vi har lite olika krav (såklart) och lite olika stil. Just idag längtar jag lite extra och hemnetknarkar värre än någonsin. Ganska övertygad om att drömhuset inte finns. Rädd att man ger sig på något och dagen efter så dyker något bättre upp...

Ledig dag 3 av 7 idag. Njuter för fulla muggar av solsken och tystnad. Igår virkade jag i flera timmar tills händerna skrek. Så idag tar jag det lite lugnt med det. Fick i alla fall ihop nästan det jag hade planerat.

På kvällen åkte vi med Hs syster till Hilda och Andreas och hälsade på deras lilla Nils, liten och bedårande. Jag virkade på eftermiddagen ett par stövlar som Nils fick i present, vita med brunt ludd på..


Övriga som blev klara igår:


I bakgrunden syns ett par halvfärdiga converse som Susanne på jobbet ska ha. Jag måste köpa ett par skosnören, för det blir inte snyggt med snöret jag provat med...


 

Lera!

Datum: 2012-10-10 Tid: 12:09:00
För ett tag sen skrev jag att jag köpt lera som skulle bli till accessoarer till lite virkade figurer. Jag har ännu inte haft riktigt lust att virka just dessa figurer ännu, men det kommer kanske. Lust hade jag att prova leran och resultatet blev:

Allt på bilden som är runt är ögon av olika slag. De vita blev lite väl stora, kanske även de svarta som har knapphål och kan sys på.. Men vi får se, nu har jag i alla fall massor med ögon och vapen på lager!!
 
 

Idag har jag riktigt tråkigt.

Datum: 2012-10-09 Tid: 11:15:00
Jag vaknade tidigare än Hs väckarklocka, somnade riktigt trött, riktigt tidigt igår (för att vara mig). H gick upp vid sju tror jag.. En sekund låg jag kvar under hans täcke och tänkte somna om innan jag gick upp och bryggde en stor kopp kaffe istället.
Det innebär att jag redan nu är riktigt uttråkad. Jag har i stort sett gjort klart 3 par babyskor och ska strax börja på ett sista par - sen är jag ifatt planen. Jag får nog köra hem och hämta mer garn senare. Färgglatt kanske.. Just nu är det bara vitt, svart och två nyanser av blått här. 

Det som finns på "att virka listan" är just nu:
1 par converse till baby, svarta.
Lite blandade kakor
Frukt till Hs fruktskål
3 mobilfodral. Båda rosa fast i olika nyanser.


Och till mig själv: En ny mössa och en halsduk.
Ledig hela veckan tills på fredag då vi åker till Jönköping för lite umgänge och bebismys med Noomi.

Men det är tråkigt att sitta själv med halvkassa program på TV:n...