Trams!

Datum: 2013-05-30 Tid: 21:52:48

Sista natten i min lägenhet står för dörren.

Sängen är nermonterad, allt på väggarna nerplockat. Lite saker finns kvar här och där, men det får stå tills jag packat upp ett par lådor på nya stället och kan åka tillbaka med de tomma lådorna.

Mina fina föräldrar kom ikväll och hjälpte mig med ner- och isärmontering av allt. Skönt att ha det gjort.
Imorgon börjar vi med att hämta släp, hämta utemöbler och så hämta nyckeln.
Därefter blir det flyttrace :)

Det mest spännande är att jag ligger här med tryckande huvudvärk och är på dåligt humör. Stressen börjar ta ut sin rätt och min virrhjärna glömmer både det ena och det andra.

Åter till packning innan läggdags!


Smarthet

Datum: 2013-05-29 Tid: 20:21:00
Vaknade idag med stor panikkänsla och ringde direkt till försäkringsbolaget som ordnade till det med en ändring av hemförsäkringen till den nya lägenheten. Herrejäklar!!!

Detta med att packa smart har nog varit mitt största bekymmer genom hela packningen. Hur packar man smart?
Förra gången jag flyttade blev det inte smart någonstans. Påsar med kläder, flyttkartonger proppade med bara böcker och framförallt ganska små lådor = många lådor.

Det blir många lådor denna gången också. Jag sa till mamma att "nu räcker det nog med lådor". Jo, tjena! Jag har ca 2 ½ låda kvar och mer än så att packa. Bara halva köket upptog ju två stora lådor + ett par mindre. Kvar är iofs mycket såna saker som har "egna" lådor eftersom jag sällan slänger en förpackningslåda. Är faktiskt ganska smidigt när det väl kommer till kritan att ha den där lådan eftersom man slipper slå in det i papper och annat mög.

Det finns dock vissa saker jag är otroligt rädd om som jag vet att hjärtat skulle gå i tusen bitar om det gick sönder. Det är två uppläggningsfat från mormor, det är en stor fin skål ifrån mormor, en vacker vas som jag fick i examenspresent av en väns föräldrar, självklart min kaffebryggare, mitt kakfat av pressat glas, min CELLO!!!!, pianot... Ja, det fanns visst en hel del saker. 
Problemet är hur jag ska göra för att få alla dessa saker helskodda till den nya lägenheten? Köra dem en och en i bilen med en person utsedd till att vakta och skydda? Speciellt cellon........!

Nu har i alla fall mamman min varit här en stund och hjälp mig lite, känns som en stor skjuts framåt. Imorgon blir det full fokus på att tömma ut förrådet på allt skräp och skit som finns där. Kassar och lådor med tidningar som jag prenumererat på år ut och år in. De väger ett ton att bära! 

Så fokus imorgon: Förrådet. Slänga gamla tidningar, tömma alla små kartonger på skräp. Slänga detta skräpet också. Packa ner pianot. Fokus efter att detta är klart? (För det SKA bli klart) Fokus då ligger på allt smått, eventuellt montera isär sängen och reda ut skräp-kassarna. Tömma köksbordet och fälla ihop det.
På lördag kommer det så bli "en del" körande till miljöstationen. 


Att det ska vara så svårt att packa lite saker i kartonger ;)

Mitt i packning och panik!

Datum: 2013-05-28 Tid: 19:56:28
Hej!

Jag har panik. Jag äger alldeles för mycket saker. Saker som man inte kan kasta men som jag inte kan ha kvar.

Kläder till förbannelse. Ska försöka ge bort till Second handaffären.
 
Prydnadssaker och ljuslyktor i en miljon olika utformingar.
 
Garn. Nej det vill jag inte slänga. Men försöker sälja en del på Tradera.

Skulle vilja ha en loppis, men det hinner jag inte. Synd. För det hade funnits massor att sälja och det hade varit superkul!!! 


MEN!
Åter till packande och om en timme är det dags igen - Macke och Biggest Looser på kanal 7. Ni tittar väl?!

Tidig morgon!

Datum: 2013-05-20 Tid: 09:44:49
Imorse vaknade jag innan klockan slagit 06:00. Kunde inte somna om heller, släpar fortfarande i natt-träsket sen ett par veckor tillbaka och klarar inte riktigt att vända runt helt och hållet.
Nu ligger det 5 dagars dagtidsarbete framför mig vilket jag ser fram emot. Ska bli skönt att sova på nätterna ett tag framöver, om jag nu lyckas. 

Igårkväll när jag skulle somna kändes det fel. Sova på natten liksom - vem gör det? Säkert därför jag vaknade så tidigt idag.

Så, grötfrukost och kaffe - därefter bar jag upp resväskorna med kläder jag packade ner inför flytten ifrån Växjö. Kläder som inte sett dagsljus sedan på dagen för 3 år sedan.
Några plagg åkte rakt i soptunnan medans resten packas i kassar för att lämnas in på Second Hand. Jag är verkligen på släng/göra av med-humör idag. 

Och jag blev riktigt besviken på mig själv när jag öppnade en av flyttlådorna i förrådet. Tror ni inte att jag lagt ner saker som: tejprulle, 20 block med anteckningar från gymnasiet (!)samtliga papper associerade till min c-uppsats, skvallertidningar (?), gamla tidningshållare som jag inte orkade slänga.

What goes around, comes around och nu får jag äta upp att jag inte rensade ordentligt förra gången.

Strax jobb 11-19. Nu - mer kaffe!!

Packa

Datum: 2013-05-19 Tid: 09:07:00
Skoja om att jag har lust att kräka på detta med att packa och sortera. Och då har jag knappt ens börjat. Jobbar varje dag fram tills vi åker till Stockholm och Pink-konserten på lördagen och jag har jobbat varje dag sen i måndags. Kommer hem måndagkväll 27:e maj och därefter är jag ledig fram till söndagsnatten som jag jobbar enkel natt. Fick semester över resten av flytthelgen. Och jag märker hur trött jag är i huvudet nu eftersom allt snurrar kring flytt och packning och allt jag borde göra.

Så, planen är: Ha allt packat och klart till fredagen då vi får nycklarna på förmiddagen. Flytta allt från min lägenhet under helgen och städa ur den för sen är besiktningen den 3/6 kl 11:15. 
Hur H gör med sina saker låter jag var osagt eftersom han har kvar sin lägenhet juni ut. 

Imorgon ska vi åka och kolla på lite möbler. Främst soffa, utemöbler och en grill till att börja med. Mitt köksbord ska målas vitt när vi väl är på plats i lägenheten och ytterligare en stol ska läggas till så att det blir fyra.

Men just nu känns packningen som ett oöverstigligt berg.

Det som hittills är fixat på listan är i alla fall:
- Adressändring + eftersändning
- Meddela el-bolaget (sölvesborgshem fixar)
- Meddela bredbandsbolaget 
- Mobilabonnemanget
- Köpt utemöbler och myggnät till dörren
- Köpt grill
- Fått semester

Kvar är ju
- Hitta möbler (faktiskt mest bara en soffa som saknas, men ändå)
- Packa hela lägenheten
- Rensa ur förrådet
- Rensa ur garderoberna
- Rensa bland kökssakerna
- Komma överrens om vad som ska användas/skänkas

Något jag plötsligt blev ganska osäker på är hur mycket som ordnar sig med eftersändning....?!

Träningen går annars väldigt bra - och är väldigt rolig och väldigt behövlig i kaoset. Det ger i alla fall en timmes fokus på något helt annat!

12 dagar kvar....!

Hyreskontrakt

Datum: 2013-05-14 Tid: 00:42:30
Jo, vi ska bli sambos. Efter nästan fem år tillsammans är det dags att slå skräpet ihop och bilda gemensamt hem. Det blir en marklägenhet. Tro det eller ej - jag ska få gå barfota hemma på min gräsmatta i sommar. Vi kan äta mysiga frukostar utomhus, bjuda hem vänner, grilla hemma och låta sängkläderna vädra ute. 
Jag tycker att vi ska skaffa katt, det tycker dock inte H.

Det är mycket planering, funderingar. Rensa, packa, planera. Jag måste slänga mycket saker och jag tycker verkligen inte om att slänga någonting. 
Men det är märkligt vad lycklig man kan bli av en kartong! Jag gillar de långsmala blocken vi har på jobbet - mycket! Så jag beställde ett paket med sådana. Och fick en perfekt mindre variant av flyttkartong! Perfekt.

Flytten sker om cirka 18 dagar. Nej, jag har inte alls panik med tanke på att jag jobbar nästan varje dag fram tills det är dags.....! 

Imorgon ska jag jobba natt och är då som det heter "ledig" hela dagen. Jag ska lämna kontrakt och jag ska försöka mata Lottan med 4 ostrukna mått utblandat i 124ml halvkokt vatten. Testa Hannas mammanerver lite kanske? ;) 
Nej, jag lovar - jag ska inte! (Lär väl inte få nåt kaffe annars!)Annars så blommar det i backarna!

Godnatt

Geocaching

Datum: 2013-05-02 Tid: 10:14:12
Nu är jag klar med förberedelserna inför dagens cachingtur. Jag har flera stycken som legat ologgade ett år, då jag egentligen inte är speciellt road av att göra detta på egen hand. H tog ju dem för ett år sen... Det är underbart väder, solen skiner och det mesta känns bra.

Vaknade pigg klockan nio idag, ätit en bra frukost och dricker gott kaffe. Nu håller jag tummarna för att batteriet till mobilen kan hålla sig några timmar bara så att jag hinner hitta fram till alla innan den dör.

Så, dagen innehåller inga konstiga kombinationer, vanliga 1,5/1,5 och det ska förhoppningsvis gå ganska snabbt. Jag har ju en del pinnar att ta igen då H ligger ca 250 cacher före mig....!

Ha en härlig och solig dag :)

Ett städat hem!

Datum: 2013-05-01 Tid: 09:43:05

Ja, körde hem från jobbet och tänkte att detska bli jäkligt skönt att komma hem till mitt nystädade hem.
Tills jag hittade ett stycke lillebror i min säng och saker överallt.
Men nu ska jag ta och krypa ner bredvid honom och försöka att inte sova längre än till ett.... ;)

En underbar första majdag är det än så länge!