Favoritintressen.......

Datum: 2013-11-18 Tid: 09:37:08
Okej. Så här är det. Jag har jobbat natt och är troligtvis lite övertrött.

Jag har druckit massor med kaffe...

Men. Jag startar 08 (hemkommen) med intresse nummer ett: Dricka kaffe. Det är supergott.
Jag fortsätter med intresse nummer två: BodyBalance. Nötar en stund. Tappar tron på mig själv och pausar en stund.
Glider då lätt in på intresse nummer tre: Virka och titta på dr Phil på youtube. Detta går även utmärkt att kombinera med intresse nummer 1.
DÅ! Helt plötsligt märker jag att fingrarna minsann kliar efter något helt annat. Blicken drar sig gång på gång mot något mörkt i hörnet. Något som jag ofta har dåligt samvete över, något som stått där lite, lite för länge och alldeles för ofta gnäller "rör mig", "ta i mig" och "för bövelen SPELA PÅ MIG". Eller ja.. Kanske mest "snälla, snälla stäm mig för jag låter just nu förjävligt". 

Så, jag plockade fram min cello. Och mängder med känslor blossade upp. Min älskling är nu putsad. (Note to self: packa aldrig mer ner en oputsad cello. Det blir hartsrester i hela fodralet). Stråken är nyhartsad. Mitt hjärta svämmar över av kärlek till en tingest av trä. Cellon är stämd, inne på sextonde rundan nu (tror jag) och den jäkeln ger inte upp alltså. D-sträng släng dig i väggen och börja samarbeta.....
Jag funderar allvarligt på att få såna där fancy stämskruvar fixade på den, såna som man har på gitarrer. Som man bara skruvar lite lätt på. Istället får jag i stort sett bruka våld för att få dit dom. Trä mot trä liksom. Tufft. 
Men vackert. 

Och det är lite småjobbigt just nu att hoppa över D hela tiden.... Så, intresse nummer 1 får ta över en liten stund medans jag funderar ut ett bra knep för detta....

Kram och hej

Mösshysteri

Datum: 2013-11-15 Tid: 00:56:02
Mitt i natten. Virkar mössor. Kan inte sluta!!!!!!!!!

Hittills har jag virkat en Yub Nub Scoodie till Olof. Den blev perfekt, men kanske lite liten. Vi får se, idag postade jag den på lådan så kanske har han den på skalpen imorgon redan!

Jag har gjort en rosa mössa till mig själv, en grå till lillebror. En mörkare grå flätmönstrad med rosa kant tänkt som present till en liten tjej och en blå med öronlappar till hennes lillebror. Och en flätmönstrad naturvit till lillasyster.

Är just nu i full gång med en möjlig ersättare till den blå mössan samt en flätmönstrad mössa till min mamma som är mörkt pumpafärgad? Kan man säga så?

Jag har även tänkt ge mig på att virka ett par vantar till mig själv. Svarta, tumvantar. Jag har börjat. Och jag har ju svårt att avsluta saker och ting....

Men, återkommer med bilder och en annan rolig sak!!

Åter med virknål i handen och film på skärmen. H sover, men jag har nattjobb hela helgen så jag kan lika gärna vara uppe en bra stund till!

Kram

Fredagen

Datum: 2013-11-08 Tid: 11:22:26
Idag är det fredag. Slemmet sitter kvar i halsen och näshålan känns fortfarande svullen, annars tror jag att förkylningen har flytt sin kos för denna gången.

Jag pluggar Bodybalance och det är 16 dagar kvar innan eldprovet då jag vet om jag kan bli instruktör eller inte. Vi får se, jag kanske inte har det i mig. Det är inte lätt direkt.
Idag har jag klottrat på händerna för att komma ihåg att höger är vänster och vänster är höger och när jag väl har kommit ihåg det så glömmer jag att jag ska coacha mitt tomma vardagsrum också.. 

Hela veckan har jag bakat, så i eftermiddag kommer Hs syster med man för att smaka på lussekatter och lite annat. För jag har bakat mina första lussekatter och det får man, för snart är det första advent. 
Jag la på en julduk (få inte spel, den är beigegrå) och funderade på om det var alldeles för tidigt att lägga på röda löpare.. Det är det.

Nu, plugg plugg och kaffe!

Tiiiiiiiiidigt

Datum: 2013-11-07 Tid: 06:37:49
Såhär är det. Här kommer ett inlägg som Hanna krävt! 
Jag somnade för tidigt igår. Utmattad efter en helt ledig dag, städandes, tvättandes, diskandes, dammandes, bakandes osv somnade jag 22:30. Crazy. Vilket crazy enough väckte mig för en timme sen. Jättevaken.
Eftersom min bättre hälft inte gick och la sig då så sover han som en stock. 
Sambon fastar även på morgnarna numera, så tji på att laga mysfrukost där alltså. 

Vad har jag att säga? 

Kolla in den här coolingen jag gjort till en kompis... 
Den heter yub Nub Scoodie och mönstret finns på Ravelry!
Jag har använt ett limited edition? garn från Drops, mjukt och skönt att använda och i helt rätt färg. Öronen är Tilda (3trådar) och Fox.


Här skulle jag tagit fler bilder men telefonen avled.

Annars, så har jag nyss varit sjuk och är nu bättre och ledig en halv vecka till 😘

Snart fyller jag år, men det kan jag ju blogga om en annan gång....