Nervös?!

Datum: 2011-05-31 Tid: 18:45:27
Jo, väldigt nervös! Det börjar närma sig ett besked, om jag får vara kvar eller inte på jobbet efter sommaren..

Jag har även intresseanmält på en mindre, billigare - trevligare? lägenhet tills efter sommaren, håll tummarna!

Annars får det gärna dyka upp en trevlig bostadsrätt här i Sölvesborg som vi kan köpa. Helst det.

Inatt ska jag jobba natt.. Är hemma hos H nu, tänkte överraska med lite lyxig middag, men jag verkar ha missbedömt när han skulle komma hem. Datorn var igång, telefonen på bordet, bilen borta... Var är han?


Jaja, laga lite mat nu då...

Sov gott inatt och bli inte sjuka ;)

Solen, havet och kärleken!

Datum: 2011-05-30 Tid: 23:33:56
Idag vaknade jag runt åtta på morgonen, helt av mig själv. Utvilad och pigg! Så otroligt skönt. Åt en mysfrukost i solskenet, färgade håret - till en total katastrof. Syster kom och skulle rädda situationen - blev något lite bättre. Vi lunchade i solskenet, gick lite på stan. Sen åkte jag ner till sandvik och solfikade med min bästa Ems och hennes kompis.. Till halv åtta på kvällningen. H ringde då och ville ha sällskap på bio ikväll. Efter bion, när jag struttar hem får jag ett röstmeddelande från jobbet att jag kunde fått hoppa in och jobba en extra natt... Det var inspelat i eftermiddags och min mobil hade inte gett ett pip ifrån sig angående det innan. Så dags att det dök upp kl 23 på kvällen. Trist, jag hade gärna jobbat extra!!! Baksmällan II var visserligen skitkul. Bästa på länge..! Allt som allt så har jag haft en HELT underbar dag idag! Nu är jag rejält trött, så det blir sängen för min del! Godnatt!

Mors dag!

Datum: 2011-05-29 Tid: 09:23:07

Idag är det mors dag!

Jag tänkte fira min lilla älsklingsmamma med att dyka upp tidigt på morgonen och UMGÅS!

Sen tänkte jag ge henne en present och baka en paj till henne med färska jordgubbar...
Tror ni hon gillar det?

Det tror jag. Hon har säkert hunnit tjuvläsa detta innan jag ens satt mig i bilen också!

PUSS på dig mammis JAG ÄLSKAR DIG MASSOR!!! ♥



Min snygga, fina mamma!!


Ängslig..

Datum: 2011-05-21 Tid: 08:21:16
Haft en toppennatt på jobbet med härliga kollegor, mycket skratt och skoj! Det har varit lugnt, som det borde vara på nätterna. Då ska man ju sova! I alla fall om man inte är som jag och har en normal dygnsrytm.

Det är så OTROLIGT härligt att köra till jobbet när kvällssolen skiner över rapsfälten mitt i allt det gröna.. ÅH vad jag njuter av alla dofter, blommor och grönt. Och värmen framförallt!

Nu har jag precis stjälpt i mig två mackor med medwurst, grönfoder och pesto. Det här med pesto på mackan är en sån där grej jag har lagt mig till med. Jag kan knappt äta macka utan pesto, då får det nästan hellre va.
Men nu när mackorna är nere så undrar jag om jag inte skulle haft två till. Jag är fortfarande VRÅLhungrig. Men det gör ont på höger sida i magen nu, får lugna mig lite.

När jag kom till jobbet ikväll så skrämde min kollega upp mig alldeles. "Tur vi är på sjätte våningen nu när världen ska gå under". Ajaj... Det hade jag ingen aning om och blev skitnojig. Jag som tror på ALLT tills motsatsen är bevisad. Och nu skulle det ju tydligen inte ske förrän 18:00 ikväll heller. Nehe.. Så, jag ska alltså sova, "min sista dag här på jorden". Ska försöka pallra mig ut till mina föräldrar ikväll innan jobbet och oinbjuden snylta på deras mat och sällskap! :)

Ska strax ge mig på att somna nu i alla fall... Efter att ha läst liiiite mer om den här undergången..

GONATT/GOMORRON!

Snäll, snäll flickvän!

Datum: 2011-05-20 Tid: 18:51:38
Imorse vaknade jag 06 och var skitpigg. Konstigt nog. Fick en finfin idé: laga frukost och överraska H innan han skulle till jobbet. Blev lite stressigt tillslut och jag var nästan orolig att han hade hunnit äta redan innan jag kom..

Men när jag kom fram var snubben inte ens vaken - med ett ostartat alarm. Vilken tur man har ibland!
Använde min pyttelilla hjärta-stekpanna till att steka ett ägg åt H, men det såg mest ut som en röra. Får öva mera på det där. Till mig gjorde jag äggröra. Cornflakes och yoggi, mackor med köttpålägg, grönsaker, dillkrydda och pesto. MUMS!

Eftersom jag ska jobba natt nu inatt så la jag mig och kollade på TV ett par timmar innan jag slocknade i H:s säng. Skönt. Nu har jag sovit ordentligt på dagen och kan därför vara SKITPIGG på jobbet inatt! Annars brukar första natten vara mördande jobbig med trötthet även om jag är en renodlad nattmänniska.

När H kommer hem ifrån träningen ska jag kasta in honom i duschen för att sedan tillsammans gå ner till Sölvesborgs pizzeria och äta något gott tillsammans. Lutar nog åt en sallad - den är faktiskt lite lyxig när man äter den på plats!

Imorgon skulle jag vilja få till ett besök på glassbåten med min lillebror. Nu har det varit öppet ett bra tag och vi brukar ta en premiärglass där nu på våren!

Ha en bra kväll och sov gott inatt ;)

Sådär en lördag.

Datum: 2011-05-14 Tid: 14:48:10

Jag tvättar. Helt själv. Ingen som hjälper mig och ingen som gör det åt mig!
Kan bero på att det började tryta med underbyxor....?

Ska snart köra och handla hem lite pålägg, lite grilltillbehör. Lite snacks också, såklart.
Vi får se vart kosan styr ikväll.

Utanför leker de små barnen. Läskiga mannen var ute och gick igårkväll, så nu fick till och med H se honom. Det var en annan person som ledde honom vid armen...?

Nej, handla - kaffe - tvätten.



Ha en finfin lördag!


På bättringsvägen!

Datum: 2011-05-14 Tid: 01:20:20
Verkar som blotta åsynen i spegeln av mitt svullna ansikte idag skrämde bort febern! Får väl se det som något positivt.
Mitt snor flyter ej längre i floder. Det är tjock och lätt att fräsa ut. För den som vart intresserad. Fortfarande lock för öronen och ont i halsen. Jag har använt nässpray för första gången på 10 år och det är fortfarande lika vidrigt som jag kom ihåg det.

Lillebror kom en skvätt i eftermiddags. Jag låg fortfarande nermulad i sängen. Skämdes lite. Han ville vara snäll och hämta saker till mig. Konstigt nog kom jag inte på något jag ville ha just då..?!

H kom till moi ikväll och lagade mat till mig (eller oss om man nu vill så). Blev currykorv och makaronisar. En favorit!! Han gjorde den kalasstark så att till och med jag kände av smaken. Snällt!
Med sig hade han även Panodil och POLKAGRISAR! En att bli frisk av och en att bli glad av. Polkagrisarna blev jag mest glad av. Vi kikade på Due Date. Inte den roligaste, men helt okej film.
Min fina!


Nu sitter jag här och ögonen börjar falla ihop.
Insåg nyss till min förskräckelse att jag har totalt glömt bort Big Brothers existens. Jag följde det slaviskt ända tills den där Rodney åkte ur. Då blev det riktigt tråkigt och sen upphörde det nog existera i min värld...

SOVA!
Godnatt!

Fasen!

Datum: 2011-05-12 Tid: 21:30:00
Det blev ingen grillning, eftersom H hade blivit sjuk. Jaha, tänkte jag. Vilken halvdryg dag det blev sen då... Eller inte! Klockan 18.00 smällde det på. En rejäl förkylning. När jag blir förkyld så går det kvickt. Jag vet inte hur det är för andra, men det går på några minuter för min del. Näsan svullnar igen, ögonen börjar rinna, det kliar överallt inne i huvudet och det slår lock för ögonen. Var ledig idag så tänkte vila och ta igen mig för jobbet imorgon. Men framåt kvällen hade febern fortfarande inte gått ner efter alvedon och huvudet värkte. Kände mig alldeles knäsvag bara jag skulle ut och hämta mer dricka så jag kände att det inte går att jobba imorgon.. Känns så fisigt!!!
Fortfarande snurrig av feber, frossar och svettas... JAG HATAR ATT VARA FÖRKYLD!!! Det är bland det värsta jag vet!!!
Nu hoppas jag bara att det går SNABBT att bli frisk eller i alla fall piggare!!

Godnatt!

Huvva!

Datum: 2011-05-11 Tid: 00:57:05

För några dagar sen råkade jag vakna mitt i natten klockan FEM och var törstig. (Märkligare än märkligast eftersom INGENTING brukar kunna väcka mig förutom oväntade, skithöga ljud = mördar-väckarklocka). Jag gick upp, drack lite vatten och gick in i rummet igen. Fick då av någon anledning för mig att flippa på persinennerna. Gjorde så. OCH GISSA VEM SOM STÅR UTANFÖR FÖNSTRET! Om inte den äcklige mannen!
Klockan FEM på morgonen?
Det var alldeles tyst - så jag hörde hur han gick där och muttrade.
Fick lite frossbrytningar av skräck och hoppade illkvickt tillbaka ner i sängen där jag sen hade toksvårt att sova.
Snälla äckliga man. GÅ HEM OCH KOM INTE TILLBAKA!!!!

Idag har jag jobbat, det var skoj!
Imorgon ska jag jobba, det ska bli skoj! Fast jag tror att jag har något liknande till "grävt min egen grav" eftersom jag inte lyckades förbereda ens hälften av det jag från början hade tänkt. Så går det när man inte rappar på i dubbel hastighet! Men det blir heller aldrig som man förväntar sig.

H pratade om grillning imorgon. Helt optimistikt med tanke på väderväxlingar. Det får gärna vara sol imorgon och i övermorgon! Tackar jag gärna för och tar emot med öppna armar.

Igår var jag i VÄXJÖ och lunchade med min kära Sara, sprang på stan och hälsade på lillasyster på hennes 20-års dag. Hon verkade inte bli så glad!? Hon fick en klocka. Och jag köpte en klocka till mig själv också. Jag utnyttjade också alla mina gamla stämpelkort (15 stämplar och du får handla för 50 spänn osv). Butiksbiträdena suckade lite. Jag gick ifrån butikerna med världens kap. Böcker, bikini (!!), linnen och sjalar. Och en klocka!
Och en ficklampa och två bordsunderlägg och en flaska saft. Inte från samma affär då...


Sommar 2008, här hade vi inte träffats jättelänge, H och jag. (Det är han som ligger bortvänd och vill inte vara med på bild). Och jag var ganska smal!
Bikinin har dock passat 4 somrar i rad.. De blir ju lite uttänjda! Därför var det på tiden att jag skaffa en ny! Och så rättfärdigade jag det köpet.


Syster!


Sommar, sommar, sommar. Här är vi och fågelskådar hemma i markerna hos mamma och pappa!

Favoritsommarplatsen! Här finns MÄNGDER med björnbär mot slutet av sommaren! Hanö!



Skitpigg!

Datum: 2011-05-02 Tid: 23:48:17
Hemkommen efter en trevlig kväll på jobbet!!
Har kommit på idag (och den senaste tiden) hur vääääldigt gärna jag stannar kvar där efter sommaren. Men vi får se om de vill ha mig. Jag trivs med allt, kollegor, patientkategorin, själva miljön och rutinerna. (!)

Den konstiga mannen står där fortfarande varje dag. Och slår på sin makrillsburk. Hans fru var ute och skällde på honom innan idag... Tror att det var hans fru i alla fall.

Trodde lite för mycket på vårvädret idag och tog min nya jeansjacka och sandaler till jobbet. Frös häcken av mig. Nu måste jag komma på ett bra mellanplagg mellan vinterjackan och jeansjackan. Skor har jag ju så det räcker dock.

Imorgon blir det ett nattpass istället för dagpass. Så nu har jag en hel dag på mig att ringa alla samtal som ska ringas. Vaccinationen som jag tappade bort datumet på, en fis-räkning som jag inte ska betala, felanmälan på lägenheten och så var det något mer som jag har glömt!
Ska ringa mammi med och prata strunt!

Ska även göra klart den stora vårstädningen och se om jag kan få tag på en tvättid lite i all hast. Det brukar ju vara 1½ veckas väntetid på den stora tvättstugan som jag hade behövt (tvätta sängkläder) men får nog nöja mig med den lilla klaustrofobiska mini-tvättstugan. Gå in, backa ut. Den stora tvättstugan har samtliga (8) gånger jag bokat den inte blivit ledig på hela min tvättid. Konstigt att människor har så svårt att passa tider inom 8 timmars intervaller!

Nu, finish up my glass of mjölk. Jag har en hel dunk att dricka upp. Och sen blir det dataspel för hela slanten. Ska vara uppe länge och sen sova länge och sen va skitpigg på jobbet imorgon natt!

GONATT!