Igen..

Datum: 2009-09-30 Tid: 23:55:00
Neje :( VEM var den där andre killen som gick vidare? Som lät som en blyg flicka?
Aldrig lagt märke till honom innan och hoppas jag slipper vidare framöver. Skicka hem honom på fredag ;) In med Rasmus!
Nu ska jag ta mitt extremt dåliga humör och lägga mig. God natt!

uppdatering. editering.

Datum: 2009-09-30 Tid: 20:49:04
Carl? Jätte besviken!
Ska baka kola bräck imorgon bara för det. Och pizzabullar. Kanske fler kladdkakemuffins för dom åt syster nästan upp (frysta) allihop igår när vi fikade lite!! Nej, men vad som helst kan gottgöra sig som ursäkt när jag vill baka! Ska dessutom skriva in lite fler recept till vår egen kokbokspärm. Lätt när det mesta man lagar kryddar man på känn? Knappast!

Återkommer efter Idol, när jag suktat klart efter Eriks underbara Erik-style... Och ja, om jag kunde ge min högra arm för hans röst - YES, SIR!

IDOL!

Datum: 2009-09-30 Tid: 20:26:26
Vi tittade på gårdagensprogram nu, innan dagens och jag måste säga jag blev så oerhört besviken! Mariette och Moa var mina solklara favoriter. Den enda som inte fanns med på min "lista" är Erika. Hon är duktig, men inte duktig. Så ikväll har jag 3 favoriter med. Solklara: Carl och ERIK. Sen är det Rasmus också. Så, här bjuder jag på min topp 10.

1. Erik Grönwall (!!!)
2. Mariette Hansson (!!!)
3. Moa Carlebecker
4. Carl Chapal
5. Jon Sindenius
6. Tove Östman-Styrke
7. Calle Kristiansson
8. Clara Hagman
9. Sabina Täck
10. Rasmus Ingdahl

Så, i nuläget saknar jag Moa där. Dit med henne juryn Clara är inte lika viktig.. Måste jag välja så - Moa...!!!!

Morgonstund..

Datum: 2009-09-29 Tid: 07:55:11
.. har sannerligen guld i mun!
Var vaken när Hs väckarklocka ringde och fick därför ligga i hans famn och gosa innan uppstigning. Så då passade jag på att pila ut i köket och duka fram en brakfrukost av de 4 brödskivorna, halva decilitern yoggi, oboy och juice. Snyggade till det med en C-vitamindryck, för min kärlek är minsann på snuva-gränsen! Alltsammans åtnjöts i sängen under duntäcket. Mysmysmys!
I vilket fall blev det uppskattat, en lugn skön start på en lång dag. Längtar alltid mest precis efter att han åkt, då doften av hans parfym och sömn fortfarande dröjer sig kvar.. En lång dags morgon. H kommer inte hem förrän efter 8, de har möte på skolan och jag har inte sovit på hela natten. Nej och det på grund av Marian Keyes nya roman "En förtjusande man". Jag fastnade totalt och sträckläste hela boken som den sanna Marian Keyes-nörd jag innerst inne är. Jag blev totalt såld!
Så nu sitter jag här, vaken - men med sleep deprivation... Får se om jag blir drabbad av "fatigue". (Jo, jag blir ju det även om jag inte "märker det" vilket jag visst då gör snart)
Avrundar därför detta flummande här. Säger godmorgon och önskar alla en härlig dag och en ljuvlig kopp morgonkaffe!

Spelkväll..?

Datum: 2009-09-26 Tid: 20:46:51
Sitter hemma hos Raffe nu.. Vi har spelat lite guitarhero H, Manne & jag.. Raffe o Jens spelar Warhammer.. Nej. Det går inte skriva på detta tangentbordet, tar en miljon år!
Hörs senare?

Illamående..

Datum: 2009-09-24 Tid: 16:40:44
Jag mår illa!! Det började igårkväll och har fortsatt idag. Känner mig lite yr också. Gillar INTE detta.
Tänkte trotsa det så gott det går. Ska snart gå ner på stan och inhandla lite ingredienser till kladdkakemuffins som jag ska överraska H med. Hoppas det blir uppskattat - eller så stupar han i säng direkt efter Mjällbymatchen ikväll. Har även brist på matinspiration idag, så det kanske bli att beställa något.. (Hoppas för jag är supersugen på friterad kyckling med ris och sötsur sås!)
Hösten har verkligen gjort entré nu. Träden längs gatan utanför är härligt vinröda och buskarna börjar också tappa lite av det gröna.. Jag längtar :)

I vilket fall - ha en skön fortsättning på den lilla eftermiddagen som är kvar.

3 rättersmiddag!

Datum: 2009-09-23 Tid: 14:20:58
Igår, efter att jag slet som ett djur för att knappt komma någonvart med uppsatsen, tänkte jag vara en snäll "nästan-sambo". Diskade, vädrade och tänkte ut en smarrig middag åt min hårt arbetande H. Min egenhändigt komponerade köttfärslimpa, brunsås och potatis + lingon och inlagd gurka. Men det är ju som sagt en tidskrävande maträtt, limpan ska vara i ugnen ungefär en timme och under den timmen började mannens mage knorra lite. Så jag gjorde en fin sak - basilika/tomat/olivoljebröd med tomat/vitlök/basilika/olivoljaröra på. Mumma, men det passade inte till huvudrätten. Strunt sammma det blev skitgott. Till efterätt blev det äppelkaka med vaniljsås från i förrgår - på svärmors vis!
Jag fick så mycket beröm igår för maten så jag nästan blev tårögd. Vad är det med mig? Gråtfasoner!
Idag pillar jag med projektplanen till C-uppsatsen och jag har ångest för jag vill inte åka upp till Växjö. Jag vill inte! Det ligger som en klump i magen och rotar runt. Usch! Jag trivs alldeles för bra här - lugn och ro på dagen - sällskap på kvällen/natten. Världens bästa sällskap dessutom!
Här kan jag verkligen koncentrera mig. Ingen som spelar dunkamusik hela eftermiddagarna och nätterna, inget kallt biblioteksrum med en kvinnohatare inuti (det där sista var lite överdrivet och jag ville bara hänga ut honom lite på pin kiv).

Sitter här och försöker njuta av livet i denna underbara stad med en kopp kaffe i högsta hugg. Snart måste jag få i mig en bit mat - och bli av med klumpen i halsen. Hemma är här.

FEL.

Datum: 2009-09-17 Tid: 21:56:04
Ja tiden blev ju tydligen helt fel i förra inlägget... jaja.
Sara har varit här en skvätt o kollat Idol. Inget roligt direkt. Jag är så trött att jag inte vet vart jag har mig själv. Ska snart släcka ljusen och göra mig redo för en riktigt skön sömn!
Godnatt!

Smyguppdatering..

Datum: 2009-09-17 Tid: 19:12:12
Jag har tänk vara duktig och överraska Peter medans han och Ryan är och köper kaffe till mig med att hitta 15 artiklar medans de är iväg. Jo... Det kommer ju inte att hända. Det går riktigt dåligt för oss idag, vi har kört fast. Totalt. Det känns precis som att vi borde stänga ner och gå hem och dra täcket över huvudet. Men vi försöker i alla fall. 20 fräscha vetenskapliga artiklar om SÖMNBRIST någon? Det är inte lätt att hitta när man själv lider av det nämna fenomenet. Jag är så nervös att vi inte kommer att klara det...
Idag har vi lunchat på Stenladan, pizza och pastabuffé - supergott!
Nej, nu måste jag återgå till artikelsök.. Wish me luck
Ha en bra dag!

Hjärtsnupen...

Datum: 2009-09-17 Tid: 02:28:05
Jag hjälpte min syster med hennes projektplan tidigare ikväll vilket ledde till att jag undrandes om jag hade min egen kvar någonstans började leta igenom gamla skivor.
Vilka minnen. Vilken svindlande färd, rakt ner i den fjortonåriga lilla Johannas liv. Varje bild speglandes en känsla, en tanke, en idé. Jag var så full av sprudlande idéer, låttexter, melodier och dikter... Vart tog de alla vägen? En bråkdel hamnade på dessa skivor - resten flög iväg till andra rymder. Nostalgi är en av de vackraste känslorna som finns. Och nej, jag hittade inte min projektplan.
Tänkte bjuda på lite bilder på de människor jag tror inte kommer att ta illa upp..


Två idioter som inte vet hur man ska bete sig...


En av de äldsta, käraste vännerna jag har...

snygga syskon



Snygg mamma

Snygg pappa

Mycket liten Johanna

Mycket liten skidåkare - jag. Här vill jag även tillägga att Cornelia - jag ville haft din tillåtelse att publicera den typen av bilder på dig som togs på denna resan ;)

Slutligen en bild på min fantastiska syster, som den fantastiska sångeska hon är!

Jag rotade från topp till tå, hjärtat blöder och sväller över av kärlek. Tack allihop för att ni hjälp till att forma mitt liv och mitt jag. Jenny - jag ska rota fram en smaskig bild på dig också - tror inte att någon skulle känna igen dig för den delen, men du får gärna säga om i fall att det är OK med dig eller inte ;)


Bilden är ifrån i somras och är där för att illustrera att vi fortfarande gör oss otrevligt bra på bild!


Mörkret omfamnar..

Datum: 2009-09-15 Tid: 01:58:37
Mörkret omfamnar, vaggar in i en djup tystnad - en trötthet. Varma glödlampor och ett värmeljus på bordet skapar hemkänsla. En rykande kopp te värmer det inre och smälter en kall bit mörk choklad. Och jag saknar dig - för utan dig är mörkret utanför skrämmande stort. Du inger trygghetskänslan, samhörighet, vänskap, glädje, kärlek. Du vaggar stilla mitt sinne till sömns varje gång jag inte kan sova. För att sedan väcka mig med tusen kyssar när morgonljuset letar sig in bakom gardinen. Ingen frukost smakar lika gott som den som avnjuts i ditt sällskap och allt som oftast är skapad av din hand. Jag längtar redan älskling - jag längtar redan..


Jag längtar även till helgen som bjuder både på inflyttningsfest hos kompisarna i Lund och en bebisfest för lilla Nea i Olofström! Däremellan ska jag kräva så många kyssar att mina läppar domnar bort. Jag vill även fika med mammi, pappi och syskonen B - får jag det?

Imorgon gäller nya friska tag inför C-uppsatsen!
Sov gott!

Rent - Out tonight...

Datum: 2009-09-14 Tid: 20:55:54


Kvällens låt BIG TIME!

Vad innehållet i brevlådan kan pigga upp!

Datum: 2009-09-14 Tid: 16:40:21
Blev tokglad när jag öppnade min brevlåda och innehållet bara rasade ut över hela golvet. I vanliga fall hade jag blivit jättegrinig - men där låg ett stort mjukt paket och väntade! Härliga bylsiga tröjor från H&M och en sjal och annat smått och gott. En BH som jag måste skicka tillbaka dock, har tydligen missuppfattat min storlek något åt det mindre hållet. Det såg ut som att jag hade tryckt in dem i en sån där snobben-BH alla använde på högstadiet. En sån som var storlek 65AA och det såg inte klokt ut. Så skämdes jag lite inför min spegelbild över hur vulgär jag såg ut och gick in och beställde en ny, för fin var den :)

Idag har Peter och jag börjat smått på uppsatsen, det känns bara inte som att vi riktigt införstått oss med hur mycket arbete vi har framför oss, för vi satt och gäspade i ett par timmar innan vi började prata lite. Imorgon är det nya tag!
Nu ska jag gå och ta en powernap. (Idag har jag lärt mig: En powernap ger lika mycket som de sista timmarna nattsömn - härligt! I need!)
Ha en fortsatt trevlig dag!

Tidigt och jag är trött..

Datum: 2009-09-14 Tid: 08:12:33
Loggar in, är lite halvseg (läs; helt död). Det var bara sju timmar sedan jag la upp den sista bilden här på bloggen. SJU TIMMAR. Vad tänkte jag på? Hur dum var jag som trodde i min enfald att jag skulle kunna orka med denna dagen på bara sju timmars sömn? Det blev dessutom inte ens så mycket. Jag hade en stor Tomhet brevid mig i sängen. Hela lägenheten kändes med ens så tyst, spöklikt ensam.
Nu ska jag gå till biblioteket och börja på projektplanen tillsammans med Peter. Kaffedoften har piggat upp mig något, får se om ögonen orkar hålla sig uppe - det var länge sedan jag var såhär trött! Kanske hinner med att sova lite middag?
Ha en underbar dag!

Nej usch och FY säger jag!

Datum: 2009-09-13 Tid: 23:44:48
Åk inte härifrån. Jag är så otroligt blödig, jag har så svårt att säga hejdå. Om det så är för en natt. Och nu åkte han för en timme sedan, tårarna har knappt hunnit torka..
Vi har haft en underbar helg! H kom till mig vid 8 och fredagen inleddes med pizza och spel tillsammans med Sandra (som för övrigt börjat blogga här också), Jonas och hans kompis. Vi körde Brainstorm, lag tjejerna mot killarna och vi fick SPÖ. Men vi var en person för lite i vårt lag också. Till detta tog Sandra och jag en favorit i repris; rödvin och popcorn! Lördagen bjöd på en härlig frukost, en lång promenad runt sjön, en mysig fika och så hyrde vi Role Models. Och myste - massor. Det är härligt att träffas när man har längtat - det är bra att längta, som H; sa förra helgen. Klart jag håller med, men jag vill fortfarande inte - det är skitjobbigt. Värt det, men skitjobbigt!
Söndag - mysfrukost, mys framför TV:n, kortspel, mysmysmys, äta subwaymacka och Ben & Jerry's. Gråta mig ovacker för jag vet att om tre timmar åker han, om två timmar åker han, om en timme åker han, om 59 minuter åker han och så vidare. Hopplösa jänta!

Nu ska jag göra mig själv en tjänst och tänka positivt. Om fem dagar syns vi, om fem dagar syns vi igen......!

Role Models

Datum: 2009-09-13 Tid: 23:43:24
Role Models

STORY: De två kompisarna Danny (Paul Rudd) och Wheeler (Sean William Scott) blir efter att Danny kört hela sitt liv i botten genom att vara skitsur på allt, dömda efter en "olycka" till antingen 30 dagars fängelse - eller 150 timmars samhällstjänst. De väljer det senare alternativet i tron att det ska vara lätt - det är det inte!
Istället för att städa toaletter och dylikt tvingas de delta i ett projekt där de ska vara "storebror" till ett barn. Deras "little" visar sig vara två väldigt annorlunda barn och konflikterna är många. Men klarar de inte det - så blir det fängelse. Till saken hör att Danny blev - på grund av sitt humör - dumpad av flickvännen Beth (Elizabeth Banks) och gör därför det mesta för att få henne tillbaka. Hon är även advokaten som lyckas fixa det "milda" straffet.

MINA TANKAR: Det var en komedi - jag skrattade. Den var inte överdrivet rolig, men ofta överdriven - vilket kan vara rolig. Duktiga skådespelare, fastän Sean William Scott inte verkar kunna spela nånting annat än Stifler eller lightversioner av honom. Jag skulle kunna se den igen..

Rummikub!

Datum: 2009-09-11 Tid: 11:41:06
Rummikub baseras lite på kortspelet Rummy. Man har brickor numrerade från 1 till 13 i fyra olika färger i dublett (två röda ettor osv).
Man börjar med 14 brickor på sitt ställ, den som drog högst bricka börjar. Därefter gör man utläggningar om 3 brickor eller mer i trissar/fyrtal eller stegar. Trissar/fyrtal måste vara i olika färger (dvs inte två röda nior i samma triss) och stegar måste vara i samma färg (t.ex. blå 567 eller gul 789). Första utläggningen måste ge 30 poäng, därefter är det fritt att lägga vad som. Om man inte kan göra en utläggning måste man plocka upp en bricka ur högen på bordet. Vi en utläggning kan man antingen bygga vidare på nånting, lägga ut helt nytt eller flytta runt redan ditlagda brickor för att passa in sin egen.
För att göra spelet enklare finns två jokrar - som man även kan spela utan - som är tillåtna att vara vad som helst.
När någon lyckats få ut alla sina brickor från stället ropar den personen Rummikub och rundan är slut. Poängen räknas därefter i plus och minus beroende på värdet på brickorna på övriga spelares ställ.
Full pott till detta spelet som aldrig blir långtråkigt och kan spelas 2 - 4 spelare. Det är en hel del tänkade - och det blir aldrig som man tänkt sig. Ett tips är att ha en tidklocka, annars blir det drygt att vänta.

Queen

Datum: 2009-09-11 Tid: 11:03:02


Då har vi nog en dagens låt. För övrigt hänvisar jag till systers blogg för lite tårar.. Vilket underbart pianostycke!

Tidig morgon

Datum: 2009-09-11 Tid: 10:23:48
Det blev en tidig morgon imorse, med dagg i gräset och en kyla som ville leta sin in under varje plagg. Nu värmer jag mig igen med en kopp kaffe! Jag ska strax sätta igång med dagens uppgifter, att fixa iordning. Jag längtar så väldigt mycket tills ikväll, jag längtar efter den där famnen som insveper mig i värme, kärlek och en mjuk doft av den jag älskar.. Få laga en god middag och kunna lägga min hand på hans arm när jag vill för han är där, precis brevid mig en stund. Jag vill meddetsamma, jag vill inte längta mer, men det gör ingen skillnad för han måste lik förbannat jobba ;)

Jag vet inte heller riktigt hur jag ska ta mig för - min meny.. Den bara hoppar ner. Sen testar jag olika saker och så hamnar den rätt igen. Rätt som det är så hoppar den ner igen. Knas! Får se hur jag ska lösa det....

Ha en skön förmiddag!

Mitt i natten

Datum: 2009-09-11 Tid: 00:09:05
SUPERLYCKLIG: H kommer till mig imorgonkväll! Så efter tentan imorgon så ska jag städa, diska, damma, tvätta - ja ni vet allt det där supertråkiga, och försöka tillföra lite mys-känsla här i lägenheten. Tänkte även ta mig för att gå ut en lång härlig runda i skogen och friska upp luften i lungorna lite.

Jag har totalt förälskat mig i låten jag la upp igår. Jag har den i huvudet hela tiden, kan inte höra nåt annat. Det låter kanske konstigt, men jag lyssnar aldrig på musik - jag har alltid olika låtar igång i huvudet och denna tycks ha lagt sig på repeat. Inte mig emot dock, men jag är rädd att jag kommer trötta ut den.. Någon som har förslag på annan?

Nu blir det en film i sängen innan sömnen smyger sig på. En gammal klassiker; "Mandomsprovet"... Vi får se, slänger väl upp om den imorgon då.
Sov gott!

Pyjamasdag..

Datum: 2009-09-10 Tid: 15:58:31
Den här dagen ska vara en pluggdag, vilket betyder att jag inte behöver kliva ur pyjamasen. Vilket är väldigt trevligt! Jag får dessutom dricka hur mycket kaffe jag vill, samt vara ironisk på facebook över vetenskapsteorin.
Vädret ute är mellanaktigt. Sommaren vill inte släppa taget samtidigt som hösten vill smyga sig på. Några av löven är gulnade medans några ännu är friskt gröna. Jag längtar nog efter hösten egentligen, det där mysiga mörka som tillåter en kopp varmt te och lite skorpor framför TV:n med tända ljus.. Eller datorn kanske jag ska säga, som den inbitna nörd jag är!
Nu ska jag brygga lite kaffe till innan jag sätter igång och läser om hermeneutik igen. "Skoj"

Ha en underbar dag!

En sak till bara...

Datum: 2009-09-09 Tid: 16:41:05
Njut en stund och få sån där härlig gåshud över precis hela kroppen.
Steve Perry och Journey...


Leva med måtta!

Datum: 2009-09-09 Tid: 16:34:47
Eller gör som jag, men det blev fint och jag "behövde det". Så, helgen bestod utav: bränn-så-mycket-pengar-du-kan, mys-i-soffan-i-det-oändliga, spela-brädspel-hela-söndagen-tills-magen-vrålar-efter-utebliven-mat.. Firade lilla, söta Agnes 2-årsdag med lek och god mat.. Ja, ni fattar, hur ska man nånsin hinna allt man vill och måste och samtidigt kunna sova gott minst 8 timmar varje natt? NEJ det går inte!

Idag var Sara och jag på badhuset i flera timmar. Simmade, slöade, lunchade och tillsist - härjade likt barn på äventyrsbadet! Riktigt roligt. Jag höll dessutom på att dö, de har nån form av livsfarlig forsgrej med ett stup på 1½ meter i slutet och jag kom inte upp.. Det enda jag kände var vatten överallt, strömmar och tillsist - en metallgrej som petade mot min hand - badvakten såg mig och hjälpte mig. Jag grep tag i metallringen med STOR TACKSAMHET! Jag hade kanske inte dött, men paniken fanns där!

Kaffe är det dags för nu och ett singoallakex!
Ha en bra dag!

Dagen präglas av sol och vänner...

Datum: 2009-09-02 Tid: 01:33:02
Vilken underbar dag! Solsken, jättevarmt, en föreläsning om "hur vet vi att vi vet det vi vet" och så slank Åsa in ett "Ett glas vin om dagen är bra för..... magen..?!"
När jag kom hem satte jag mig på "balkongen" utanför min ytterdörr och drack kaffe och läste vidare om "Hans majestäts olycklige Kurt". Det är ingen sträckläsare direkt, ganska tung på sina ställen, men OH så intressant!!! Där satt jag och njöt av livet och stunden ett tag.
Sara och jag tog en promenad på nån timme i.. finskor? Där och då bestämde vi oss för att gå på pumpöppningen på Stallarna. Vi ringde in Kornelia som kom med sitt glada humör, sen satt vi här hos mig och drack varsin cider och spelade spel innan vi knallade bort i tid till Stallarna (Innan 10 - gratis entré). Vi kollade lite på nån dam som hette Mona(?) innan vi blev gäspiga och skingrades hemåt. En alldeles lagom första kväll ute innan det verkliga festandet startar.. Jag har saknat atmosfären här - vi har alla ett gemensamt mål, en färd dit och en vilja att ha så kul som möjligt på vägen. Kan inte hjälpa att jag saknar H alldeles hjärtskärande mycket, jag vill ju uppleva det med dig också...
Imorgon ska Sara och jag vara nyttiga återigen och simma tills vi drunknar. Innan dess: Morgonstund=kaffestund, Föreläsning, Projektplan ska skrivas tillsammans med Peter och en lunch skall intas. Inte slarva mer med maten!
Nu ska jag krypa ner i sängen framför en mysig film och försöka få lite ro i kroppen.

Nu när jag ändå håller på så slänger jag in en kategori till, SPEL, eftersom mina vänner och jag är väldiga sällskapsspelare..

Sov gott och dröm sött! God natt!