Snopet?

Datum: 2010-09-28 Tid: 22:55:38
Och här var vi igen.. Idol i år igen... Jag kommer hålla tummarna för en viss Alice i år! Men hoppas även att Sassa får bli ett Wildcard till fredagsfinalerna!!

Idag skulle jag lämna in lille bilen på tillfix eftersom den inte helt och hållet gick igenom besiktningen i år. Då glömde jag givetvis min telefon i bilen och verkstaden stängde när nycklarna lämnades över. Satt i telefonkö i 17 minuter för att koppla över samtalen till en telefon jag fick låna av pappa. Men det fungerade inte märkte vi senare på kvällen. Fick sitta 18 minuter till i telefonkö - och de hade bara skrivit att jag skulle vidarekoppla - men sen inte gjort det. Snopet! Men nu är det fixat i alla fall och jag hoppas att jag slipper telefonkön för ett tag framöver!!

Imorgon är inget jobb inplanerat så än så länge ska jag bara ta hand om mig själv. Och städa för på lördag blir det tjejmys och lite smyginvigningsfest av min lägenhet! Än så länge är vi bara tre men vi tre räcker långt och länge!

Först är det dock övning inför konserten i Mjällby Kyrka med Sanna Nielsen på förmiddagen och sen konsert med kören med förra kantorn i Mjällby Kyrka på kvällen. Kul med mycket att se fram emot!

Sov gott!

Valdagen

Datum: 2010-09-19 Tid: 15:33:01

Nu går vi snart upp till Furulundskolans aula och röstar i Valet 2010. Jag har velat lite fram och tillbaka mellan ett par partier inom samma block, men sen några dagar tillbaka har velandet lagt sig och nu vet jag, nu är det nästan glasklart.
Jag ska rösta för bland annat

  • kriminalisera all hantering av barnpornografi.
  • att alla döende patienter ska ha tillgång till hospice-vård.
  • att vården och omsorgen om de mest sjuka äldre förbättras genom förstärkt samarbete mellan kommunerna och landstingen och samordnade insatser
  • förbättra maten och måltidsmiljön för äldre
  • stärka det hälsofrämjande och fallolycksförebyggande arbetet. I detta bör ingå uppsökande verksamhet.
  • införa en nollvision för skador i vården så att ingen ska skadas till följd av den vård man får.
  • korta köerna till sjukvården genom att förstärka vårdgarantin, dvs. genom lagreglering garantera att man får vård inom viss tid.
  • förhindra narkotikamissbruk genom förebyggande insatser och att barn och unga prioriteras i det drogförebyggande arbetet.
  • att lagstiftningen ändras så att det går snabbare att narkotikaklassa nya ämnen som kan användas som narkotika.

Jag röstar även starkt för alla människors lika värde.

Så när Premier League matchen är slut, går vi och stoppar lapparna i lådan, H och jag.


Så skönt!

Datum: 2010-09-06 Tid: 23:56:08
Nu rullar det på lite igen, satt och höll tummarna idag på jobbet för att jag skulle få meddelande om fler dagar.. Och det fick jag! Jag fick fem hela dagar till - fantastiskt! Nu är snart lönen som kommer i Oktober också säkrad, jag kommer inte bli pank ;)

Det har varit en stressig dag på jobbet, jag vet att jag kan hålla många i bollar i luften, det är ingen fara. Men när pappershögarna svämmar över och man inte har en aning om någonting så är det inte lika lätt ;)

Jag somnade på soffan direkt när jag ätit lite mellanmål och sov tills klockan var närmare tio ikväll. Så nu är jag väl inte supertrött längre - men långt ifrån pigg!
Det ska bli kul att inte jobba ensam imorgon också, det ser jag fram emot!

Godisförbudet fram till julafton - det är inne på sin sjunde dag snart.. Och det går helt okej. En kaka varje helg får jag ta om jag vill.

En värmande kopp kaffe

Datum: 2010-09-02 Tid: 13:49:21
Växlande solsken, men kallt ute, riktigt kallt. En riktig höstvind blåser utanför min ytterdörr och människor runt omkring bär redan något varmare jackor. Hösten nallade för mycket av vår sista sommarmånad detta året - den kom alldeles för snabbt. Snart ska träden klä sig i sprakande, gyllene färger och snart känner vi snölukten i vinden..

Då kryper jag upp i soffan med en kopp värmande kaffe och njuter av att ha någonstans att värma mig.....