Vårtecken...

Datum: 2009-02-28 Tid: 14:31:02
Igår sken solen, när vi satt i köket hemma hos Åsa och fikade med kaffe och jättestora kanelbullar. Det blev så varmt att jag fick ta av den där koftan som varit min ständiga följeslagare nu i vinter. Jag plockade även en liten gul vårblomma, den var liten, men det gjorde så mycket för själen. Att få plocka en blomma.
Snart är hela Februari borta, mamma har fyllt år och i onsdags firade vi min kära pappa som fyllde hela 50 år med en heldag av roliga aktiviteter.
H har börjat sin praktik på Dalaskolan i en klass 6 och där trivs han, tur, för detta är hans sista praktik. Han blir ju färdig till våren. Fusk!


Igår tillbringade vi kvällen hos Hs syster med familj och lekte med världens goaste och busigaste Agnes!! Vi åt väldigt god plankstek och vit chokladpannacotta med varma hallon till efterrätt också! Mums!!!
Ikväll blir det RENT i Kristianstad tillsammans med Hs föräldrar. Hoppas det blir så bra som jag har förväntat mig! Någon som redan sett den?
Nu ska jag njuta av lite kaffe till, medans jag väntar på att solen ska kika fram där den gömmer sig bakom ett tunt molntäcke....
Ha en underbar helg!

Vintertrött..

Datum: 2009-02-21 Tid: 12:31:05
Idag är jag hemma hos mamma och pappa i Lörbyskog. Jag har varit här ett par timmar och dom är snart inne på sin tredje runda kaffe. Jag vet inte hur jag känner mig riktigt..
Spelat lite piano, sjungt lite, druckit kaffe och läst tidningen. Ingenting lockar just nu. Verkligen inte vetskapen om att jag måste vara vaken tills sent inatt för att hämta hem en duktigt alkoholpåverkad H. Jag är riktigt trött, på ganska dåligt humör och allmänt nedstämd. Ingen bra dag, dåligt väder, orkeslös. Jag hade hellre spenderat min dag på ett helt annat sätt.
Funderar på att låna mammas färger och måla lite. Måla lite rosenknoppar så att våren kommer snabbare kanske? Nej usch, jag är bara så trött!!!

Hoppas ni har en bra mycket bättre dag framför er!

Den där känslan...

Datum: 2009-02-20 Tid: 18:41:37
Ni vet den där känslan, rädsla eller panik eller vad det nu kan vara. Som ligger som en iskall klump i magen, som känns hela vägen upp i halsen och lämnar en bitter smak i munnen. Oro, ängslan, sorg?
Hur blir man av med den?

Imorse var H och jag med mamma på Systemet, därefter fikade vi med Sandra och nu har precis Elin och Sofia varit här en skvätt.
Jag hoppas att H kommer hem snart, det är inte alls roligt att vara själv... Och nu ska snart han börja på sin praktik, när den är slut börjar jag min 10-veckors praktik.. Rolig vår. Det enda positiva är att den efterföljs av en sommar...
Plus att den där dumma TV:n verkar gå åt skogen. Får veta mer efter helgen...
Ha en härlig kväll!

Vilken dag?

Datum: 2009-02-19 Tid: 15:22:10
Det känns som fredag, som att veckan är till sin ända och det bara är en enda lång skön avslappnande helg framför oss. Men så är det ju inte. Och helgen kommer inte bli lång och avslappnande heller, för H ska iväg och dricka med sina kompisar hela lördagen. Jag vet inte riktigt vad mina egna planer innebär ännu, men det blir säkert bra, om inte annat måste jag skriva på en inlämningsuppgift och planera lite annat!

Just nu står H i köket och diskar, han är så söt!
Om allt går bra idag så kanske vi hämtar hem en alldeles splitter ny Sony 46" TV... Då blir det helt klart film ikväll för hela slanten för min del, vi har köpt en ny DVD också. Det enda som fattas nu är den där kabeln som ska gå mellan dem så att det blir HD bild istället för vanlig. Och den är inte billig!

Men nu, nu fortsätter dagen!
Ha det bra!

Alldeles för mycket fritid..

Datum: 2009-02-18 Tid: 15:38:27
Medans jag klickade runt på olika bloggar, stötte jag på nåt som heter
Viraltrafik
Tänkte testa och se om det fungerar, så klicka gärna på namnet, så får vi se om besökarantalet ökar här eller inte? Blir intressant!!

Snart ska jag be om lite kaffe och en pratstund med min kära H. Några kardemummaskorpor till det kanske?

Ikväll blir det nog film och massa mys i soffan.. Slappa, slappa, slappa!

Mörker, detta eviga mörker!

Datum: 2009-02-17 Tid: 19:31:32
Idag tog vi en promenad i solen. Men såklart, vi gick ju mellan Mjällby och Sölvesborg - där är det aldrig vindstilla. Jag fick klart för mig vilken dålig mössa jag införskaffade i höstas, då mina öron som fortfarande är jättekänsliga för kalla vindar värkte något makalöst. Men fram och hem kom vi. Skönt!

Blir lite tacosrester här ikväll.. När H kommer hem vill säga.

Jag hade verkligen sån skrivlust, men nu när jag började vet jag inte längre vad jag ska plita ner.. Kanske kommer något senare! Ha en bra kväll!

En kopp kaffe i lugn och ro..

Datum: 2009-02-16 Tid: 15:35:08
Idag har det bara varit lugnt och stilla. Jag steg upp vid halv åtta, åt lite frukost tillsammans med H innan han åkte iväg till skolan. Jag har precis dammsugit hela lägenheten, skakat sängkläder och dammat i det dammigaste vitrinskåp jag någonsin sett. Jag har bara inte vågat inse sanningen innan. Att hyllorna är av glas och inte en grå bucklig massa. Typiskt. H är väl precis utanför dörren nu om jag förstod det rätt.. Blir kanske en trevlig kopp kaffe på tu man hand innan resten av dagen rullar på?
Ikväll kommer syster med pojkvän och ska sällskapa. Äta lite mat, kolla en film och kanske spela lite spel? Det blir nog trevligt som vanligt, min lilla tvillingsjäl.

Läst lite olika bloggar idag, bara klickat mig fram i djungeln. Alla olika människor, med så mycket historia, minnen, tankar och upplevelser. In i huvudet letade sig summan av det hela, frågan; Hur hade du reagerat om din partner visade sig vara registrerad på en nätdejtingsajt, av den mer kroppsligt intima sorten?

Ja, säg det! Nu ska jag kräva lite fika!
Ha en superhärlig eftermiddag!

Ett annat perspektiv på livet..

Datum: 2009-02-16 Tid: 09:54:13
Jag har märkt, sedan jag började läsa till sjuksköterska, hur min syn på livet och världen har förändrats. Jag har fått mer insikt och erfarenhet av hur vissa delar av detta fungerar och lite hur människor i vissa situationer tänker. Det påverkar allt i mitt liv just nu, inte minst mig själv, då jag reflekterar och kopplar samman allt som händer med referenser till sjukvårdens värld.
De senaste veckorna har det hänt en hel del inuti mig. I hjärtat och i tankarna, både positiva och negativa som alltid, men just dessa veckor har satt sina spår. Väldigt mycket beträffande vänskap och framtid, att finnas till hands eller inte.
Hur mycket är man beredd att offra?

Helgen har varit underbar! I fredags var både H och jag jättetrötta, så vi segade ner oss i soffan till en film.
Igår missade väl ingen att det var alla hjärtans dag? Inte gjorde H det i alla fall. Vi började dagen med en mysig frukost med nybakadebullar jag förberett kvällen innan. På kvällen överraskade mitt hjärta mig! H hade bokat bord på supermysiga Den lilla tavernan i Kristianstad, så vi satte oss på tåget dit! Det var verkligen en jättemysig resturang som jag aldrig lagt märke till innan bara! Så det blev en väldigt mysig kväll, med god mat och världens bästa sällskap!

Idag har vi varit hemma hos min familj nere vid havet och tagit årets första grilla korv. Kallt, men gott!
Efter korven åkte vi på kalas hos Hs mormor Ebba, där det blev fika med kakor och tårta och kaffe. Helt i min smak!
Nu blir det slappt, för jag är riktigt seg (igen)!
Godnatt!

Step Brothers

Datum: 2009-02-15 Tid: 21:52:24
Step Brothers

STORY: Filmen handlar om två män Brennan (Will Ferrell) och Dale (John C. Reilly) i 40-års åldern. Den ena bor hos sin mamma, den andre hos sin pappa - tills föräldrarna gifter sig och de tvingas dela rum. Brennan och Dale börjar bete sig precis som två tjuriga femtonåringar och försöker förstöra mellan sina föräldrar...
MINA TANKAR: Jo, den är tok-rolig, nästan på gränsen till att bara vara konstig. H tyckte inte alls att den var särskilt bra, medans jag verkligen gillade den! Genom hela filmen kommer klockrena kommentarer och ljud och beteenden som ja, bara passar in så väldigt bra! Se den!

Burn After Reading

Datum: 2009-02-15 Tid: 21:37:01
Burn After Reading

STORY: CIA-agenten Osbourne Cox (John Malkovich) blir avskedad från sitt jobb och börjar då skriva sina memoarer. Dessa, utbrända på en skiva, trillar ur hans gymväska och hittas av två anställda (Brad Pitt & Frances McDormand), som tror att det är topphemligt material och försöker sälja tillbaka den till Osbourne. Samtidigt vill Osbournes fru Katie (Tilda Swinton) skiljas och tror att hennes älskare Harry (George Clooney) tänker skilja sig från sin fru...
MINA TANKAR: Filmen är ett smärre kaos, med väldigt knepiga karaktärer, lite stressig handling och lite flummigt tillvägagångssätt. Den är bra på det hela taget om man inte förväntar sig så mycket av den. Och ni som tänker förvänta er nåt storverk av Brad Pitt här, tänk om. I denna filmen är han riktigt kass och jobbig att se på! Clooney å andra sidan är rätt rolig.

Transsiberian

Datum: 2009-02-15 Tid: 21:21:25
Transsiberian

STORY: Ett ungt par, Roy och Jessie (Woody Harrelson & Emily Mortimer) bestämmer sig efter att ha jobbat för sin kyrka i Kina, för att åka till Moskva på den transsiberiska järnvägsleden. På tåget träffar de Carlos och Abby som ska till samma mål. När tåget gör ett stopp, hinner inte Roy hoppa på igen utan blir kvar en extra dag och får ta nästa tåg..
MINA TANKAR: Det är svårt att beskriva filmen utan att avslöja allt för mycket, men den var sådär. Ganska tråkig miljö, ganska förutsägbar historia och till sist lite sånt där tortyr-splatter som jag avskyr och tycker är fullständigt onödigt att visa. Det var ingen bra film, jag ville inte ens se färdigt den. Så undvik den så långt som möjligt!

Valkyrie

Datum: 2009-02-12 Tid: 20:25:33
Valkyrie

STORY: Filmen, som är baserad på en verklig händelse, handlar om det sista kända mordförsöket på Hitler under andra världskriget. Tom Cruise spelar överste Claus von Stauffenberg, mannen som tillsammans med en grupp andra högt upsatta män inom den tyska armén planerar attentatet.
MINA TANKAR: Det var en bra film, med en intressant historia. (Synd att det i verkligheten inte fungerade). Bra skådespelare, fina miljöer och kostymer som verkligen kändes 1940-tal. Men något saknades i filmen, den kändes tunn på något sätt. Väldigt mycket fokus låg på närbilder av Tom Cruise, vilket inte jag uppskattade särskilt mycket. Dessutom vet man ju redan innan man ser filmen att deras försök skulle misslyckas och man blev arg när det visar sig vad som gick fel. Men den var helt klart sevärd!

Fläskfilé i ugn..

Datum: 2009-02-10 Tid: 22:50:11
INGREDIENSER:
En fläskfilé
Salt
Svartpeppar
Basilika
Vitlökspulver
Lite rött vin

Färsk pasta
Sallad

GÖR SÅ HÄR:
Lägg alltihop i en plastpåse och knyt ihop. Lägg i kylskåpet några timmar innan tillagning.
Sätt ugnen på 175 grader ungefär och stek fläskfilén i en smord form i cirka en timme. Den ska vara runt 65-70 grader inuti.
Använd skyn till att göra såsen, alltså häll över det i en kastrull, gör en redning med mjöl. Fyll på med mjölk och smaksätt efter behag. Jag använder samma kryddor som till marinaden, det behövs inte mycket, då den redan är kryddad sedan tidigare.
Ikväll serveras detta med en sallad till färsk pasta och varsitt glas rött vin. Mums!

Och solen skiner...

Datum: 2009-02-10 Tid: 13:54:10
Lite grand kikar den fram mellan springorna på persiennen, precis som att den inte riktigt vågar fullt ut. Synd, för lite solsken gör så mycket för humör och själaro. H är på biblioteket och jag försöker hitta litteratur igenom datorn. Jag ska nämnligen skriva en tentamen i relation till innehållet i Zebraflickan av Sofia Åkerman.
Vi fick även en superbra föreläsning av henne, om hennes liv och hur hon upplevde det att vara patient i psykvården. En stark tjej, söt och rar med sån berättarglädje att alla i rummet rycktes med i hennes livsöde. Läs boken och om ni kan, gå och lyssna på henne, hon var helt fantastisk.
Nu ska jag dricka lite till kaffe!
Ha en bra eftermiddag!

Get Smart

Datum: 2009-02-10 Tid: 13:44:09
Get Smart

STORY: Min favorit Steve Carell spelar Maxwell Smart, som jobbar administrativt för en av statens spionorganisationer. När huvudkontoret blir attackerat, skickas han ut på spionuppdrag tillsammans med Agent 99 (Anne Hathaway), vilket hon inte gillar. Agent 99 är den bästa agenten på fältet och Maxwell, har suttit och skrivit rapporter hela sin karriär...
MINATANKAR: Tokrolig. Som vanligt när Steve Carell gör en film. Jag skrattade hela filmen igenom och jag rekommenderar den till alla som skrattade åt 40 year old virgin och Evan Almighty! Steve Carell

Köttfärslimpa..

Datum: 2009-02-10 Tid: 13:28:43
Igår var det dags att laga köttfärslimpa igen! Tänkte dela med mig av mitt egna recept. Höftat ihop som vanligt, räkna alltså med antingen lite mer eller lite mindre, ta efter behag.
KÖTTFÄRSLIMPAN
• ca 500g blandfärs
• En halv riven stor gul lök
• En riven morot
• Rivet skal av en halv citron (kan uteslutas)
• Flytande margarin
• ca 1 dl ströbröd
• ca 2 dl mjölk
• Salt
• Svartpeppar
• Basilika
lite Muskot
• Vitlökspulver
• Paprikapulver
• Timjan

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ströbrödet och mjölken och låt stå och dra en stund ca 10 min. Smörj en form. Riv lök, morot (och citronskalet) och blanda runt i ströbrödsblandningen. Rör i resten av kryddorna. Rör ihop med blandfärsen tills allt är riktigt blandat. Forma till en limpa i formen och häll över lite flytande margarin. Låt stå i ungen cirka en timme.
SÅSEN
Sky ifrån köttfärslimpan, mjöl och mjölk. Rör ner lite mjöl i skyn i en kastrull, rör tills det tjocknar. Häll på mjölk och låt koka upp. Rör hela tiden. Smaksätt med muskot, (lite citronsaft,) salt, svartpeppar och vad man nu önskar.

Till detta serverar jag kokt potatis, rårörda lingon, inlagd gurka och en sallad, samt citronvatten av den stackars skallösa citronen!

The Curious Case of Benjamin Button..

Datum: 2009-02-10 Tid: 13:12:42
The Curious Case of Benjamin Button

STORY: Filmen handlar om Benjamin Button (Brad Pitt) som föds gammal och lever sitt liv baklänges (Per Nilssons baklängeslivet någon?). När han föds dör han mamma i barnsäng och hans pappa lämnar honom på trappan till ett hus. Huset visar sig vara ett äldreboende där den unga kvinnan Queenie jobbar, som länge bett om och längtat efter ett barn. Hon tar därför Benjamin till sitt hjärta och uppfostrar honom som sitt barn. Under sitt liv stöter Benjamin på många sorters människor och utvecklas allt därefter, på sitt eget väldigt annorlunda sätt.
MINATANKAR: Jag är inte så överdrivet förtjust i Brad Pitt som skådespelare, men det här var riktigt bra! Att den sågs på bioduken gjorde ju inte saken sämre, längden kändes inte ens av. På vissa ställen kunde den kännas tunn och förutsägbar, men det gjorde inget, inget alls. Den gamla damens röst däremot var både tunn och jobbig. Men denna kommer jag se igen och igen...

Kalas..

Datum: 2009-02-07 Tid: 16:28:51
Vaknade, låg kvar några minuter, sedan fick vi trotsa kylan utanför täcket och springa ner till ICA respektive Systembolaget. Håkan tog ICA, jag fick visa leg.. Köpte ett par flaskor rött, den ena ska få tjäna som present till kvällens födelsedagsbarn Filip! På väg ner träffade jag en gammal jobbarkompis Piltis, trevligt med en riktigt glad person och kramar så "tidigt på morgonen".
Efter frukosten som blev en ljuvlig kopp kaffe och ciabatta med ost, sweet chilisås och grönsaker begav vi oss till SIBA i Kristianstad för att inhandla en router som vi nu fått igång. Jag köpte en ny musmatta på claes ohlssons med jordgubbsmotiv såhär på vinterkanten.. Trevlig att se på!
Nu ska vi slappa lite ;)
Ha en härlig lördag!

Att vara en vän..

Datum: 2009-02-06 Tid: 16:59:40
Att ställa upp i alla lägen, att alltid finnas till hands, vara den tröstande axeln, den bärande famnen, klippan i stormen.
Men sen då? Vad ska man ta? Hur mycket ska man ta? Är det för att jag är jag, eller för att jag föddes till flicka?
Går det att välja sina vänner, eller blir man tilldelad dem, precis som man blir fråntagen dem?
Stora frågor snurrar, stora tårar svider i ögonvrån. Vad är mitt värde? Är mitt värde ibland? Varför inte alltid?
Ikväll har jag inte lust med någonting. Men någon måste hålla masken stadigt uppe. Och det just ikväll.
Trams.