Namnskylt från Skyltmax

Datum: 2010-08-27 Tid: 16:04:58
En bra sak att ha när man pysslar med det jag gör är en namnskylt - eftersom jag kan springa in i precis hur mycket folk som helst under en dag. Så jag passade på att beställa en, på Skyltmax fick man den betald om man bloggar om den: Tadaa, här är en länk till sidan: Skyltmax, man måste även blogga ordet aktiebolag eller lagerbolag. Tadaa! Klart. Berättar mer när jag får skylten i brevlådan!

Den blev riktigt fin, i silver med svart text. Enkelt och snyggt. Så nu är det bara att väntaaaaa...

Ha det gott!

Jobb!

Datum: 2010-08-27 Tid: 14:04:51
Wie, jag ska jobba ikväll och imorgon dagtur! Så kul att jag fick stanna kvar och att hon, chefen, ringde in mig! Då har jag kanske gjort något bra ifrån mig ?! Ska alldeles strax kasta mig på cykeln bort nu, skoj! Sen imorgon direkt efter jobbet blir det ilfärd ut till di små katterna i Lörbyskog och mata mata innan jag kastar mig på Vitaskär och åker till Hanö. Lillebror får bo ensam i helgen.. Konfirmandledare blir jag också detta läsåret, men det är inte många gamla godingar kvar bland ledarna. Bara jag som är skitgammal nu. Istället kommer det många nya och det är riktigt roligt, för då kanske jag har ett och annat tips att dela med mig av? Och så får jag se hur mycket jag själv växt och utvecklats sedan jag själv stod där de första gångerna och lät konfirmanderna kasta glåpord över mig - nu rinner sånt ju av som vatten på en gås... Kul! Ha en härlig fredagskväll!

Nattsuddande

Datum: 2010-08-26 Tid: 02:26:11
Usch, vad klockan sprang iväg.. Tänk om det ringer imorgon? Säkert, nu när jag inte hinner sova så många timmar. Livet som timvikarie börjar och jag har fått fredagkväll och lördag dagtur och det känns jättebra, visserligen slopades planerna på en hel helg på Hanö, men det är det värt. Jobb betyder pengar och pengar betyder överlevnad ett litet tag till (och kanske lite nya höstkläder).

Fick reda på vad jag får ut av lönen idag och det kastade ett glittrande skimmer över hela dagen idag, var tvungen att ringa och bubbla ur mig glädjen till lilla mamma!

Augusti lider mot sitt slut, när många börjar skolan börjar jag just inte mycket. Jag börjar i en stor ovisshet, sprängfylld av spänning och oro. Lillebror bor här några dagar till, imorgon reser mamma och pappa till Mallorca och jag hoppas de får det toppen. Under tiden passar jag små keliga katter, lillebror (knappast) och växtligheten hemma på gården.

Lite vemodigt börjar jag ta farväl av den här sommaren. Min första sommar som sjuksköterska, min första sommar hemma sedan Växjö-tiden. Min första sommar i min egen lägenhet. En sommar fylld med sol och värme, skratt och gemenskap. Fylld av minnen tillsammans med min familj, min älskade H, mina underbara vänner och nya bekantskaper. Av nya erfarenheter, av nya möjligheter och av fångade tillfällen... Även om min solbränna försvann redan i början av Augusti så är jag nöjd. Jag sparar denna sommar i hjärtat tillsammans med de andra och ser fram emot en mysig och spännande höst.


Välja i valet 2010

Datum: 2010-08-26 Tid: 00:05:38
Jag har redan bestämt mig, men det gjorde jag redan innan förra valet där jag blev snuvad på min rösträtt med ett par månader.
Jag kan nästan bli irriterad när människor runt omkring mig påstår att politik inte är viktigt. Hur kan det inte vara viktigt vad som händer med Sverige? Att man struntar i att rösta för att man inte vet vilket parti man ska rösta på - det finns blanka röster för att markera detta, att inget parti möter upp förväntningarna och kraven man har. Att man struntar i att rösta för att man inte vet nåt om partiernas valfrågor och ideologier - det går alltid att läsa sig till, ut och prata med medlemmarna i valstugorna runt om i landet. Partiernas hemsidor är ett fint alternativ. Att man sen av ren lathet bara inte gör det - det hör man ju själv hur lite man bryr sig om sin tillvaro.
Det är så få ungdomar som vet något över huvud taget om politik just nu, det är rätt skrämmande eftersom det är vi som flera år framöver ska rösta och påverka hur samhället vi lever i utformas, hur vårt liv som pensionärer blir och hur livet för våra barn kommer att se ut.

Det är ett ansvar, men samhället idag verkar vara så vana att "alla andra" sköter allt så det är ingen mening att lyfta ett finger, för tillslut gör "någon annan" det.

Så nu ser jag fram emot att få kryssa i och stoppa mina kort i lådan i år. Och hoppas på vad som helst så länge inte Sverigedemokraterna kommer till, här i vår kommun sköter de sig tydligen inte så bra i alla fall. Ni som tänker rösta på dem i alla fall, gå in en gång till på deras hemsida och läs en gång till deras tomma (och motsägelsefulla) argument..

Längtar till hösten

Datum: 2010-08-18 Tid: 00:13:25
Jag kanske hädar såhär redan den 18 augusti, men jag längtar efter hösten!
Jag längtar efter mjuk pyjamas under varma filtar, tända ljus, te och skorpor till kvällsfilmen, mjuka halsdukar och varma vinterskor. Jag längtar efter att se torra löv dansa virvlande i snålblåsten och känna en kall frisk doft i luften.

Samtidigt skulle jag vilja ta av mig sandalerna och springa skrattande rakt ut i det ljumma havet en ljuv sommardag och känna vattendropparna svalka mot huden. Grilla en sen kväll. Fast de sena kvällarna är över nu, mörkret börjar falla redan innan nio och det var riktigt otäckt att cykla hem ifrån jobbet ikväll..

Men jag tror ändå, att det är hösten som är den årstid jag njuter mest av. De flesta kvällar är mysiga, att sitta inomhus i rusket, höra regnet smattra mot rutan..

Samma sak varje år, jag blir så lätt mätt på sommaren!

För tillfället...

Datum: 2010-08-16 Tid: 01:25:02

Var på en härlig fest igår, tillsammans med mina underbara vänner, sådär så att man har ont i kinderna av allt leende och skrattande efteråt. Cyklade hem halv sex i morgonregnet och kröp ner i en varm säng bredvid min kära lillasyster.

Idag har jag därför varit nästintill död - syster pulade runt här i lägenheten nästan hela eftermiddagen. Det var skönt att ha henne här, nära. Snart blir hon så långt bort, i en annan stad - en annan värld, studentvärlden.

Sen cyklade jag iväg och fick middag hos H, stuvade makaroner och stekt falukorv ♥
Nu har jag precis ätit nattmat: kokta ägg med kaviar och nachochips med guacamoledip och skickat iväg massvis med jobbansökningar. Ska jag flytta i höst igen?!Hjärtat är fyllt av en oro jag inte riktigt kan definiera - vad händer? Helt plötsligt skulle man bli vuxen och kunna allt... Som det där med att skriva en snygg och professionell jobbansökan.
Lyssnar på Eva Cassidy, tänker på alla jag älskar och dricker en kopp varm choklad istället.. För tillfället..

Hanö 2010!

Datum: 2010-08-09 Tid: 00:48:28
I lördags fick vi oväntat planera om tillvaron, vilket slutade i ett spontanbesök ute på Hanö hos Hs föräldrar. Även farmor Inez var där på besök!

Det är märkligt ändå, i samma stund man har satt sig tillrätta på båten, så släpper stressen, axlarna faller ner och livets här och nu öppnar ögonen.

Vi gick på vernissage, utställning, promenad, bärjakt, ringjakt, hjortjakt... Hoppade bland stenarna och utmanade ödet lite. Åt massor med god mat och god fika, spelade Whist och drack gin och tonic. Nästa besök är redan inplanerat - det blir tydligen en riktigt stor mängd björnbär i år så löftet ifrån förra året angående björnbärssylt/marmelad ska infrias i år! Det blir förhoppningsvis även ett lite längre besök... Vädret var ju inte direkt det bästa denna helgen..


En underbar kväll

Datum: 2010-08-01 Tid: 22:09:13
Spenderat en underbar kväll med vänner nere i Hällevik (hörru Hanna, trodde du skulle vara där..) Grillning, Samba och skratt. Att bara få vara. Ensam bland många, en av alla. Krypa upp i min stol och titta på matchen, nära men på avstånd. Det behövde jag ikväll.

Jag orkade knappt det, men efter denna dagen så behövde jag massor med sällskap av personer som inte skulle kräva någonting av mig. Imorgon blir det sovmorgon innan jobbet, så nu ska jag krypa ner i bädden med en bra bok, nr 30 i Sagan om Isfolket. De tar dock alltid slut alldeles för fort..

Om jag orkar imorgon, så hoppas jag på att ta igen en utlovad Blue Nun afton. Jag känner nämnligen någon som jobbar med det i sommar... Alltså Blue Nun ;)


Godnatt!