Baconinlindade biffar med råstekt/friterad potatis och en kall sås
Datum: 2010-02-12 Tid: 18:00:30
För två personer.
INGREDIENSER: ca 300 gram nötfärs 1 pkt bacon salt peppar 1 halv gul lök vitlökspulver ströbröd mjölk potatis (alla äter ju olika mycket)
1 burk vanlig crème fraiche (inte lätt eller mini) honung rivet citronskal lite citronsaft
GÖR SÅ HÄR: Häll upp ett par matskedar ströbröd och lite mjöl i en skål och låt det svälla ihop. Hacka löken fint. Blanda ner lök och nötfärs i ströbrödsgeggan och krydda. Blanda runt väl.
Skala och skölj potatisen, skiva den i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål med saltat vatten en stund.
Forma färsen till fyra lika stora, något avlånga biffar. Linda in varje biff med två baconskivor.
Häll rikligt med olja i en stekpanna och hetta upp. Torka av potatisen och lägg i stekpannan. Krydda med lite örtsalt och peppar. Ta inte all potatis på en gång, dela upp den i hälften undefär. Oljan ska nästan täcka potatisen. Vänd dem efter en stund, när de blivit färgade på undersidan. Lägg de färdiga skivorna på en bit papper. Håll dem gärna varma i ugn eller liknande. Hetta samtidigt upp en stekpanna och stek biffarna på svag värme runt om så att baconet fastnar.
Såsen! Häll crème fraichen i en skål. Krydda lite i taget med honung (ca 2-3 msk), salt, peppar, rivet citronskal och citronsaft. Ta det försiktigt med citronen, som lätt tar överhand och blanda väl. Låt såsen stå kallt en stund.
Ha kul!
INGREDIENSER: ca 300 gram nötfärs 1 pkt bacon salt peppar 1 halv gul lök vitlökspulver ströbröd mjölk potatis (alla äter ju olika mycket)
1 burk vanlig crème fraiche (inte lätt eller mini) honung rivet citronskal lite citronsaft
GÖR SÅ HÄR: Häll upp ett par matskedar ströbröd och lite mjöl i en skål och låt det svälla ihop. Hacka löken fint. Blanda ner lök och nötfärs i ströbrödsgeggan och krydda. Blanda runt väl.
Skala och skölj potatisen, skiva den i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål med saltat vatten en stund.
Forma färsen till fyra lika stora, något avlånga biffar. Linda in varje biff med två baconskivor.
Häll rikligt med olja i en stekpanna och hetta upp. Torka av potatisen och lägg i stekpannan. Krydda med lite örtsalt och peppar. Ta inte all potatis på en gång, dela upp den i hälften undefär. Oljan ska nästan täcka potatisen. Vänd dem efter en stund, när de blivit färgade på undersidan. Lägg de färdiga skivorna på en bit papper. Håll dem gärna varma i ugn eller liknande. Hetta samtidigt upp en stekpanna och stek biffarna på svag värme runt om så att baconet fastnar.
Såsen! Häll crème fraichen i en skål. Krydda lite i taget med honung (ca 2-3 msk), salt, peppar, rivet citronskal och citronsaft. Ta det försiktigt med citronen, som lätt tar överhand och blanda väl. Låt såsen stå kallt en stund.
Ha kul!
Tankar och tycken
Mitt namn: Sandra
Mums, alla hjärtans dag meny månne? :)
Mitt namn: Cicci
Ja, var Ni också det eller? Ni satt säkert och tjuvkika på oss runt hörnet eller nått:P
Trackback