Piroger

Datum: 2011-03-09 Tid: 20:30:00
Ta fram den gamla hemkunskapsboken och gör pirogdeg.

Hacka purjolök och fräs i rapsolja eller smör.
Dela skinka i bitar (jag använder kokt skinka ifrån märket Extra finns på Konsum)
Häll på vispgrädde.
Rör runt, krydda med salt o peppar.
Lägg i ett ägg och rör runt.
Om smeten blir för lös, lägg i lite redning.
Lägg i en bit ädelost. (Ja, mögelost då, blå sådan).
Koka ihop alltsammans.

Kavla ut tunna plattor av degen, handbollsstorlek?
och lägg en klick smet i mitten. Vik den på mitten och tryck ihop kanterna med en gaffel så att smeten inte smiter ut.

Låt jäsa på bakplåtspapper i ca 15 minuter. Pensla med lite mjölkuppblandat ägg och sätt in i ugnen, 200 grader i 15 minuter. Servera med sallad och kall dricka.

Går finfint att frysa ner också!

Tankar och tycken

Skriv vad du tänker:

Namn:
Spara mina uppgifter!

Mail-adress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

Trackback